28.Bölüm "En Mutlu Gün"

2.8K 97 60
                                    


'Kum saatlerinden sızan ne serin yazların derinliği
O ürkek vanilya kokusu göçmen kuşların getirdiği
Zamanın geçmesinden çok belki de bizi böyle yıkan
Mevsimlerin dönme dolabıyla belli etmesi geçtiğini'

Atilla İlhan


Hakim gözyaşlarını tekrar tekrar silerken yanında ki savcılarında ağladığını farketti. Ve belkide mümkün olmayan hatta daha önce vermedikleri bir kararı verdiler. 'Karar' demesiyle herkes ayağa kalmıştı. Karşısında ki ağlayan çocuğa baktı son kez... Ve adeletin bu olduğuna emin olarak açtı ağzını...

👨🏻‍⚖️: Davacı Eyşan Sayer'in sunduğu nedenlerin gerçekliğinin düşmesiyle davalı Nefes Kaleli aklanmış olup Yiğit Sayer'in daimi velayetinin annesi Nefes Kaleli'ye verilmesine ve Yiğit Sayer'in yedi yıl boyunca biyolojik babası Vedat Sayer'in oğlu Yiğit Sayer'e yaşattıklarından dolayı psikolojisini bozması onun hayatını alt üst etmesi nedeniyle çocuk psikoloğu Serpil Aydemir'in de onayıyla babalığının düşmesine Tahir Kaleli'nin davaya olan arzı ilede Yiğit Sayer'i evlatlık olarak Tahir Kaleli'ye verilmesine Yiğit Sayer'in Yiğit Kaleli olmasına ve psikolojisi için çocuk psikoloğunda tedavisine devam etmesine belirli sürelerle mahkeme tarafından kontrol edilmelerine karar verilmiştir.

Herkes hakimin kararına şaşkınca bakarken Yiğit'in mutluluğuyla attığı çığlıklar büyük ekranda mahkeme salonunu doldurmuştu. Hakim karşısında ki çocuğa mutlulukla bakarken Eyşan Sayer'in avukatından itiraz geldi.

Av.Ayşe: Sayın hakim itirazımız var bir çocuğun babası varken ve onu isterken bir başkasına evlatlık verilmesi onun soy adını taşıyacak olması ve babası Vedat Sayer'in babalığının düşmesi etik değildir.

👨🏻‍⚖️: Avukat Hanım bir çocuğun doğduğu andan itibaren babasını canavar olarak bilmesi bu yaşına kadar babası olduğu halde babasız büyümesi annesinin gördüğü şiddetleri izlemesi ve bir kadının hayatını mahfeden adamın bir çocuğun hayatını mahvettiği halde baba dememiz etik ama diğer türlüsü değil öyle mi? İtirazınız reddedildi. Yiğit

Yiğit: Efendim hakim amca

👨🏻‍⚖️: Hep mutlu ol olur mu? Oku ve kendine bir yol çiz annen ve baban hep senin yanında olacak ben eminim sadece büyük bir karar aldığımız için kontrol etmek zorundayız.

Yiğit: Siz bana hayatımın hediyesini verdiniz söz sizin gibi bir hakim olacağım bende benim gibi çocukları kurtaracağım.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Velayet davasının üzerinden üç hafta geçmişti. Tahir ve Nefes evleneli neredeyse bir ay olmuştu. Yiğit'in nüfus kaydı Tahir'in üzerine alındı. Eyşan Sayer yapılan testler sonucunda psikolojik tedavi alınması için Bakırköy Ruh sağlığı hastanesine gönderildi.

Tahir ve Nefes artık çok yorulmuşlar  çarelerini birbirlerinde bulmuşlardı. Yiğit hayatına hiç olmadığı kadar mutlu devam ediyor sürekli
soy adını söylemekten gurur duyuyordu sanki.

Tahir sevdiği kadından önce uyanmış onuda uyandırmaya çalışmıştı ama sonuç hüsranla sonuçlandı günlerin yorgunluğunu atamıyordu Nefes. Hakim mahkemede Vedat'ın evindeki kameralarla Nefes'in ve Yiğit'in yaşadıklarını görmüş bu yüzden kararı bu şekilde olmuştu. Ama hem Yiğit'in hemde Nefes'in psikolojisini etkilememesi için bunu daha sonra Esma'ya açıklamıştı.

Tahir: Nefes uyan artık kızım da işe gitmemiz gerekiyor.

Nefes: Tahir başımdan kendi isteğinle gider misin? Yoksa ben göndereyim mi?

Bana Bırak SevdayıWhere stories live. Discover now