9. Bölüm 'Baba'

3K 119 2
                                    


"Yara  gömüldükçe  ruha  vücuda 
yayılıyor sancısı."

"Ölmek isteyip aynı zamanda  ölmenin çözüm olmadığını sadece pes etmek olduğunu bilerek yaşıyor,savaşıyor insan..."

Yiğit'in bir anda o benim babam değilmiş demesi herkesin kafasını allak bullak etmişti.

N: Annecim sen nerden duydun kim söyledi bunu

Y: yok anne bunu biri söylemedi ben böyle olduğunu anladım hissettim yani

N: annecim sen nerden anladın anlamıyorum

Y: anne biz içerde oynuyorduk ya

Herkes pür dikkat Yiğit'in konuşmasını bekliyordu.

~Flashback~

Yiğit ile Balım odalarına çekilmiş oynuyorlardı.
Balım o sırada babasıyla yaşadığı bir anıyı anlatıyor Yiğit anlattıklarını dinlemekten daha çok baba diyişini seyrediyordu.

Y: Balım baba ne demek

Balım sorulan soru karşısında bir an duraksadı. Anlamamıştı neden sorduğunu kendiside bilmiyordu ki küçük kızın baba diyince aklına direk Mustafa canlanıyordu.

B:Baba, her anında yanında olan sana güç veren bir adam işte seni koruyan,seven bir adam. Yani hayatta hep seninle olan kişi bilmem ki nasıl anlatacağım baba diyince aklıma direk babam geliyor başka tabiri yok ki

Yiğit'in de  baba diyince aklına direk annesini kanatan adam geliyordu ama Balım'ın aksine onun babasının bir çok tabiri vardı.

Y: baba Mustafa amcamı anlatsana yani nasıl baba olduğunu

Küçük kız karşısında ki çocuğun düşüncelerini anlamıştı.

B: ya baba işte ben ilk babamla okula gittim hatta okulda beni itmişlerdi babamla  yangaz amcam gelip olay çıkarmışlar annem zor durdurmuştu. Hep korudu beni , babamla beraber üç tane amcam olduğu için şanslıydım onlar olduğu için pek babama fırsat kalmıyordu ama ben onu en çok anneme olan sevgisiyle sevdim.

Yiğit Balım'ın anlattıklarını düşünürken parçalar yerine oturmuyordu. O babasıyla okula gitmemiş hatta o babası yüzünden okula gidememişti. O amcalarıyla oynamamış hatta babası yüzündem annesinden başkasına güvenememişti. Babası ona zarar verdi diye olay çıkarmamış hatta babası zarar vermişi. En önemlisi ise o annesini hiç sevmemiş aksine onu hep kanatmıştı. Her defasında annesine zarar vermişti Yiğit'in sözlüğünde ki baba kelimesini kirletmişti. Babalık eğer Balım'ın anlattığı gibiyse onun babası hiç olmamıştı.
Annesini kanatan adama baba demektense babasız olmayı tercih ederdi.
Küçücük yüreğinde ki bu ağır düşünceyle annesine koştu

~Flashback Son~

Yiğit'in düşünceleriyle birlikte anlattığı olayda herkesin gözleri dolmuş bazılarının ki akmaya bile başlamıştı. Bu küçücük bedeninde ki aslında kocaman olan yüreğine hayran kalmışlardı. Yiğit'in tekrar sorduğu soru ile kendine gelmişti Nefes  ama sorduğu sorunun cevabını bilmiyordu ki ilk defa oğluna verecek cevabı anlatacak masalı yoktu.

Bana Bırak SevdayıWhere stories live. Discover now