36th thing - 'Mo-chi-toos' en hongerige blikken

754 67 25
                                    

---   36th thing   ---   'Mo-chi-toos' en hongerige blikken

*Vrijdag - vervolg*

Ik staarde naar de klok die aan de muur hing. Zenuwen gierden door mijn lijf. Het zou niet lang meer duren voordat Marco en Sam zouden aanbellen. En dat zou het begin van het einde betekenen. Zenuwachtig zat ik wat te frunniken aan de plastic bloemetjes die rond mijn nek hingen. Jenny plaatste haar hand op mijn dij en kneep zachtjes, een poging om me gerust te stellen. Het hielp misschien niet echt, maar het deed wel deugd te weten dat ze me steunde. Het deed me eigenlijk vooral goed om te weten dat ze me niet belachelijk vond, dat ik me zo zat op te winden over een feestje.
Ik begon me alsmaar meer af te vragen waarom ik ook weer precies had ingestemd. Ik was letterlijk nog nooit op een feestje geweest, en al helemaal niet in een jeugdhuis. Was het niet  beter geweest om naar een normaler feestje te gaan, die allereerste keer. In plaats van meteen naar een beach party te gaan.
Mijn blik gleed over het prachtige meisje dat naast me op de sofa zat. Het meisje dat ik, tot mijn grote verbazing, mijn meisje mocht noemen. Mijn ogen bleven hangen op het rode bandje van haar bikini. Als in een trance, volgde ik met mijn ogen het bandje tot waar het achter haar nek verdween. Ik slikte.
Zouden echt alle meiden daar in bikini rondlopen? Hitte nam mijn lichaam in beslag, ik voelde hoe mijn wangen een vuurrode kregen en hoe ik het alsmaar benauwder kreeg. En dan durfde ik er nog niet eens aan denken hoe de kerels daar zouden rondlopen.
Opnieuw moest ik slikken.
Shit.

--

Ik wist niet wat me overkwam toen we het jeugdhuis binnenstapten. Heel veel dingen overvielen me, precies op hetzelfde moment. Lawaai. Duisternis. Flikkerende lichten. Een mensenmassa. Hitte. En tegelijkertijd voelde ik hoe mijn voeten ietwat wegzakte in het zand.
Oh my gosh.
Jenny's hand die de mijne vastpakte, deed me opschrikken. Ik trok haar dichter naar me toe, recht in mijn armen. Ze stond met haar rug naar me toe, mijn armen stevig om haar middel. Ik liet mijn hoofd wat zakken zodat mijn kin op haar schouder rustte.
"Wow," riep ik in haar oor, hopende dat ze me verstaan had.
Mijn blik gleed de ruimte rond.
Jenny had gelijk, iedereen droeg wat wij droegen. We vielen helemaal niet op.
Ze draaide haar hoofd zodat ze me kon aankijken. Haar hand streelde mijn wang.
"Ik hou van je," zei ze zonder geluid – gelukkig kon ik liplezen.
Ik draaide haar om in mijn armen en drukte vluchtig een kusje op haar lippen. Toen ik haar losliet, werd ze vrijwel meteen weer in mijn armen geduwd. Geschrokken keek ik rond. Ik zag nog net hoe Elisa ons een jaloerse blik over haar schouder toewierp.
"Gaat het?" vroeg ik bezorgd aan Jenny, luid schreeuwend omdat ze me anders nooit zou horen.  
Ze knikte glimlachend terwijl ze nog een laatste keer over haar onderrug wreef. Ik haalde opgelucht adem en draaide me weer om, op zoek naar die trut die Jenny had pijn gedaan. Daar stond ze, omringd door enkele van haar vriendinnen. Ze keken allemaal onze richting uit. Ik stuurde hen mijn meest kwade blik toe en richtte me weer op Jenny.

Jenny nam mijn hand en trok me mee naar het midden van de mensenmassa. Ik zag nog net Marco staan, pratend met Sam. Maar zijn blik rustte op ons; op mij en Jenny.
Het gevoel dat ik erbij had, vond ik vreselijk. Maar ik kon het gewoon echt niet negeren. Ik merkte aan zoveel dingen dat hij jaloers was. Hij had echt een boontje voor Jenny. En ik kon er niet tegen. Ik was veel te bang om haar kwijt te spelen. Nu al.
Mijn ogen werden groot bij het zien van een vrij groot zwembad dat in het midden van het jeugdhuis stond.
"Je meende dat echt?!" riep ik ongelovig in haar oor.
Een grijns van oor tot oor verscheen op haar gezicht.
"Ik zou nooit tegen je durven liegen," zei ze glimlachend.
En opnieuw sleurde ze me mee. Na wat geduw en getrek, hielden we halt bij de bar.
"Wat wil je drinken?" hoorde ik Jenny plots naast me.
Ik haalde mijn schouders op.
Ik had geen flauw benul van al die hippe drankjes die iedereen hier leek te drinken.
"Jij?" kaatste ik de vraag terug, besluitend dat ik gewoon hetzelfde als haar zou nemen.
"Mojito!" antwoordde ze enthousiast.
Ik wrong me naar de barman om twee drankjes te vragen.
"Twee mo-chi, mo-chi-toos," riep ik naar de jongen achter de bar.
Hij grijnsde breed naar me, om me amper een halve minuut later twee bekers aan te geven. De geur van het drankje deed me duizelen. Ik bracht mijn mond naar het rietje en nam een grote slok. Ik voelde mijn wangen meteen gloeiend heet worden – dit keer niet van schaamte, maar van de alcohol. Ik had het letterlijk warm.

--

Ik slurpte van mijn roosrode drankje.
Eerlijk gezegd, ik had geen flauw idee wat het was. Maar het was lekker. Mierzoet, maar heerlijk. Je proefde de alcohol haast niet. Of wacht, was dat misschien omdat ik vanavond al meer alcohol had gedronken dan hiervoor gedurende mijn hele leven.
Hier stond ik dan, wat onhandig te shaken met mijn heupen. Maar het kon me niet schelen hoe het eruitzag, ik had er plezier in. Mijn blik gleed naar Jenny. Haar ogen stonden wazig, verradend dat zij ook al meer dan genoeg op had.
Niet moeilijk ook: telkens ik een drankje ging halen, bracht ik er ook eentje voor haar mee. En vice versa.
Voor de twintigste keer vanavond sleurde ze me aan mijn arm mee. Dit keer hielden we halt aan de muur. Ze ging op de grond zitten en deed de bandjes van haar sandalen los. Ik hurkte tegenover haar neer.
"Wat ga je doen?" vroeg ik verbaasd.
Er kwam geen geluid uit haar mond, maar haar vinger wees naar het zwembad. Mijn ogen werden groot bij het zien van de zwembad-chaos. Een twintigtal mensen –waarschijnlijk zelfs meer– stonden elkaar nat te spetteren in het zwembad. Sommigen zagen eruit alsof ze een douche hadden genomen met hun kleren aan. En sommigen hadden nog amper kleren aan. Ik was niet geschokt, ik kon er alleen maar mee lachen. Of beter gezegd: giechelen als een meid.
Wat alcohol al niet doet met een mens.

Ik ging naast Jenny op de grond zitten en trok vastbesloten mijn sneakers uit, om ze vervolgens naast haar sandalen tegen de muur te zetten. Ik stond weer op, maar zij bleef zitten. Ze keek me zielig aan en stak haar armen naar me uit. Met mijn ogen rollend, trok ik haar recht. Ze klopte het zand van haar shortje en trok in één vlotte beweging haar topje over haar hoofd. Mijn ogen vielen haast uit hun kassen bij het zien van zoveel moois. Die rode bikini stond haar prachtig. En toch vond ik het maar niets dat ze hier zo stond. Mijn blik gleed door de ruimte. Enkele kerels keken hongerig naar mijn vriendinnetje. Nu al. Jalousie bekroop me. En ik haatte het om dat toe te geven. Wat me nog het meest van al stoorde, was dat Marco eentje van die kerels was.

Twee handen draaiden mijn hoofd ruw weer om. Jenny's ogen boorden zich in de mijne. Haar ene hand streelde door mijn krullen, terwijl haar andere hand langs mijn wang naar beneden gleed. Voor ik het goed en wel besefte, had ze alle knoopjes van mijn hemd opengedaan en mijn hemd bovenop haar topje op de grond gegooid. Haar vingers gleden over de omtrek van de ster die de binnenkant van mijn arm sierde. Ik kon niet anders dan glimlachen, nu al vergeten dat ze zonet mijn hemd had uitgetrokken in een vol jeugdhuis.
"Vind je het mooi?" vroeg ik.
Ze knikte ondeugend, terwijl ze op haar lip beet.
Damn.
Ze bracht haar hoofd dichter naar het mijne en ging op haar tenen staan om dichter bij mijn oor te raken.
"Ik heb er ook eentje," riep ze.
Haar woorden waren nog niet helemaal tot me doorgedrongen of ze trok me alweer achter haar aan, richting zwembad.

____________________
Wow, ik wilde nog veel meer in dit hoofdstuk stoppen, maar dan moesten jullie nog langer wachten :$ Ik kan jullie alvast verklappen dat de volgende hoofdstukken heel erg belangrijk worden :) Ik hoop dat jullie het nog leuk vinden! Als dat zo is, please VOTE, COMMENT. Maybe FOLLOW? De ghostreaders onder jullie mogen zich ook altijd kenbaar maken (a) Dankjewel voor het lezen, voten en commenten :)) Ily!  Famke Xx

Styles'formation || m.s. & h.s. [dutch]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu