Kole Satisi.

30 1 0
                                    

Kapi calininca ev sahibi Bay Shelby:

-Girin! diye seslendi.

  Kole kiz,cekinerek salona girdi.Tepsideki kahveleri once konuga,sonra ev sahibine sundu.

  Ev sahibi Bay Shelby,dost bakisli,temiz giyimli,bakimli,orta yasli bir insandi.Her zaman,her kosulda nazik ve gorgulu olmaya ozen gosterirdi.

  Konuk Bay Haley,bir kole tuccariydi.Daima catik kasli,iriyari,acimasiz bir insandi.Sadece kendi cikarlarini dusunen,guvenilir olmayan biriydi.

Para ugruna baskalarinin duygularini cignemekte asla duraksamazdi.Her yonuyle Bay Shelby' nin tam tersiydi.Konusmalarinda saygi ve sevgi aramaz;giyimine kusamina onem vermezdi.O anda bile giysileri utusuz,sakali birkac gunluktu.

   Bay Shelby ve istenmeyen konugu,kahvelerini icerlerken konusmalarini surdurduler.Konusma yer yer hareketleniyor,tartismaya donusuyordu.Kole tuccari zaman zaman kabalasiyor,gorgu sinirlarini zorluyordu.

  Aralarinda hic bir benzerlik olmayan,ustelik dost olmadiklari ilk bakista anlasilan bu iki insan,hangi nedenle bir araya gelmislerdi?Duzenli ve durust bir yasami olan Bay Shelby,nasil olmusta Bay Haley gibi bir adami konuk etmisti?

Bay Haley;

-Evet Bay Franket Shelby,bana olan borcunuzu odeme vakti geldi.

-Tabiki odeyecegim.

Bay Shelby,son zamanlarda para konusunda kotu durumdayi ve bu yuzden Bay Haley'den borc almisti.Elbette borcunu odeme vakti gelmisti.

Bay Haley;

-Evet Shelby.Seninde bildigin gibi,ben bir kole tuccariyim.Elindeki kolelerden Tom'u almak istiyorum.Yoksa benden borc aldigini butun halka yayarim ve seni rezil ederim!

-Ama Bay Haley,Tom benim en iyi,en bilge kolem.Onu veremem lutfen baska bir kole secin.

Gercektende Bay Shelby'nin en gozde kolesiydi,Tom.

-Lutfen Bay Shelby,boyle yapmayin kararliyim.Yoksa neler olacagini biliyorsunuz.

Bay Shelby cok uzgundu.Ne yapacakti? Bir insan utanc icinde de yasayamazdi ki.Ayrica Tom'dan ayrilmak,hemde belki hic goremeyecegi bir sekilde ayrilmak.Cok kotuydu.

  Oradan gecen Tom birseyler olacaginin farkindaydi ve durup dinlemeye basladi.

  Bay Haley;

-Hadi Bay Shelby,mizikcilik yapmayin ve su Tom'u bana verin.Size iki gun zaman.İki gun sonra Tom elimde olacak o kadar.Yoksa sizi rezil ederim diyip cikti ve gitti.

  Olanlari duyan Tom saskinlik icindeydi.Bay Shelby'nin kapisini caldi ve iceriye girdi.Bay Shelby dusunceliydi.Bay Shelby:

-Gec otur Tom.Sana anlatacaklarim var.

Tom,

-Merak etmeyin Bayim.Neler oldugunu biliyorum.Sizi zor durumda birakmak istemem.Beni satabilirsiniz.Ama sakin yanlis anlamayin sizin yaninizdan ayrilmak istiyorum anlaminda anlamayin.Sizin yaninizdan ayrilmayi ben,asla istemem.Cunku sizleri seviyorum ve sizi zor durumda birakmak istemiyorum.Beni satabilirsiniz.

Bay Shelby cok duygulandi.Ne diyecegini bulamadi.Kisaca,

-Peki Tom. dedi.

Tom'un Kulubesi.Where stories live. Discover now