Úplněk

51 1 0
                                    

Po škole mě chtěl Isaac doprovodit domů. Netušila jsem proč ale souhlasila jsem. Po cestě mi Isaac řekl, že je dnes úplněk a doporučil mi abych raději nechodila dnes ven do lesa. Já mu odpověděla, že se o mě bát nemusí, protože svou proměnu umím ovládat i za úplňku a vysvětlila jsem mu, že nemám zapotřebí běhat za úplňku po lese a výt na měsíc, i když mě to docela baví. Isaac se tomu zasmál. 

Najednou jsem si všimla, že se mu na vteřinu rozzářily oči. Zeptala jsem se ho jestli to udělal, protože to chtěl nebo to dělá úplněk. Isaac mi řekl, že se mi to muselo zdát, protože se za úplňku ovládat umí. Když to dořekl zahlédla jsem to znova a řekla jsem mu to. Když jsme teda došli k mému domu pozvala jsem ho dovnitř. Nikdo nebyl doma a tak jsem ho vzala do mého pokoje. Isaacovi se rozzářily oči a začala se pomalu měnit ve vlkodlaka. Snažila jsem se ho uklidnit ale nešlo to. Proměnila jsem se teda taky aby se měl na co soustředit.  Poté jsem zavyla jako alfa aby se přestal měnit.

Když se Isaac vzpamatoval zeptal se mě jak jsem to udělala. ,,To mě naučila moje máma. Když alfa zavyje na betu může mu zabránit aby se za úplňku proměnil." odpověděla jsem mu s úsměvem. Isaac mi vysvětlil, že i jeho bývalý alfa tohle dovedl ale jen když byl Isaac ještě ve všem nový a neuměl se ovládat. Zeptala jsem se Isaaca jestli se za úplňku umí ovládat opravdu, protože teď se měnil a to rozhodně jako ovládání se nevypadalo. Kdybych nezakročila nejspíš by mě sežral, nebo já jeho až bych se naštvala.

Isaac se pak se mnou rozloučil a odešel k sobě domů. Já se šla ještě osprchovat a šla jsem se podívat dolů jestli je už někdo doma. Nikdo tam nebyl, což mě trochu překvapilo. Alespoň moji bratři by už měli být teď doma. Šla jsem do kuchyně a vzala jsem si těstovinový salát. Poté jsem si vyčistila zuby a snažila jsem se usnout. Najednou jsem uslyšela nějaký zvuk, něco jako rozbití sklenice a hned jsem seběhla dolů. Byla to jenom moje máma a tak jsem se vrátila do postele.

Ráno....     Vstala jsem z postele v šest hodin a vzala jsem si snídani. Po snídani jsem se šla podívat do skříně jestli tam najdu něco lepšího než jen džíny a bílé tričko. Našla jsem tam černo červené šaty od mojí sestřenice. Tyto šaty jsem dostala k narozeninám ale už dlouho jsem je nenosila. Udělala jsem teda vy jímku a oblékla jsem si je do školy. Pak jsem si vzala batoh a šla jsem do školy. Po cestě jsem potkala Isaaca s Theem a Liamem. Přidala jsem se k nim. Thea a Liama hodně zajímalo jestli se ke mě chtěli někdy připojit vlkodlaci, jakože do mé smečky.

,,Nikdy jsem se s jinými vlkodlaky nesetkala. Jen moje rodina jsou všichni vlkodlaci." vysvětlila jsem jim. ,,Ty jsi se nikdy neproměnila na veřejnosti? Ani za úplňku?" zeptal se Theo překvapeně. ,,Ne nikdy. Měním se jen když to chci svou vůlí." odpověděla jsem. ,,Včera mi pomohla abych se neproměnil a to jsem myslel, že už to ovládám." dodal Isaac. ,,Vážně?" zeptal se Liam a díval se na mě. ,,Začal se měnit a tak jsem se proměnila a zavyla jsem na něj. Alfy toto dovedou." odpověděla jsem a podívala jsem se na Liama. ,,Vím o tom." řekl Liam a usmál se. Uslyšela jsem jak Isaac mírně zavrčel, když se Liam usmál.

Podívala jsem se na Isaaca tázacím pohledem. ,,Co je?" zeptal se. ,,Nic jen, že si mírně zavrčel. Sice to nešlo skoro slyšet ale já to slyšela." odpověděla jsem. ,,Co tím naznačuješ?" zeptal se a všimla jsem si jeho nažloutlých očí. ,,Ehm..Proč se neovládáš? Už je po úplňku." skočil mi do řeči Liam. ,,Myslím, že vím proč." dodala jsem. ,,Proč teda?" zeptal se mě Liam. ,,Asi to bude znít divně ale líbím se ti Isaacu?" zeptala jsem se Isaaca s mírně rudými tvářemi. ,,Když ano vadilo by ti to?" odpověděl Isaac otázkou. ,,Nevadilo. Jsi fajn kluk." usmála jsem se na něj. 

,,Ty myslíš, že je to tím?" zeptal se mě Isaac. ,,Ano. Nehlídáš si svůj tep a proto se začínáš měnit, i když není úplněk." odpověděla jsem. ,,Víš je tu jedna věc mezi vlkodlaky a čarodějkami. Zjistila jsem, že jsem pravděpodobně příbuzná tribridky, která má krev čarodějky a proto mám bílou srst při proměně ve vlka. Pokud je ve mě magie je možné jí probudit ale je v tom háček." dodala jsem. ,,Jaký háček?" zeptal se Isaac zaujatě. ,,Musel bys mě políbit  a pokud by to fungovalo oba bychom se proměnily ve vlky. Říká se tomu vlčí pouto." vysvětlila jsem.

Když jsem vše dovysvětlila došli jsme ke škole ale bylo ještě brzo a tak jsem si s Isaacem sedla na lavičku. Liam a Theo šli za Scottem, který byl se Stilesem u jeho auta blízko školy. ,,A co to vlčí pouto dělá?" zeptal se Isaac. ,,Naše vlčí magie se spojí a budeme se navzájem cítit i na tisíce kilometrů daleko. Taky se už nebudeš měnit za úplňku. Budeš to moct ovládnout." odpověděla jsem. Poté jsem mu vysvětlila, že to zabere jen pokud mě má Isaac opravdu rád tak jak říká.

Bílý vlk - dobrodružství Katherine WolfovéWhere stories live. Discover now