hoofdstuk 20. FINALE!

3.8K 203 4
                                    

ARE YOU READY???

----------------------------------------

morgen is het schoolbal. ik heb er totaal geen zin in. ookal willen charlie, marie en zelfs mam mij overtuigen ik wil echt niet gaan. ik strompel maar wat door de gangen op weg naar mijn kluisje. ik opende mijn kluisje en gooide mijn boeken er in. " hey alien kop." ik draaide mij om keek recht naar het gezicht van christina. ik draaide me weer om en ging verder met mijn kluisje aan te vullen. " wat wil je christina." vroeg ik. " ik heb een lijstje met dingen voor morgen avond. ik wil dat je alles doet." ik bekeek het lijsje.

- blijf bij me de hele avond

- ga drankjes halen waneer ik het zeg.

- draag verschrikkelijke kleren zodat ik uitblink.

- je blijft serieus en in de buurt.

- je praat NIET met jens.

- je brengt extra make-up bij voor noodgevallen.

ik zuchte. " christina ik ga niet." ze keek me verwonderd aan. " je moet, anders vertel ik het iedereen. ik keek naar het papiertje. " nee!" " pardon?" 

" ik zei: nee ik ben jou slaafje niet." ik drukte het lijstje tegen haar aan. " doe het maar zelf." ze glimlachte en liep naar het bankje dat in de gang stond. " hallo? mag ik even jullie aandacht?" ze klapte in haar handen. " bedankt, ik heb verassend nieuws" zei ze. ik keek om me heen. charlie en marie waren niet te zien. ik slikte. " daarom zal ik jullie vragen om morgen voor 9 uur op het feest te zijn, ik zal het dan vertellen." ik slaakte een zucht. christina stapte terug van het bankje en liep weer op me af. " ik geef je nog 1 kans alien kop." ze liep heupwiegend weg. ik stond tegen mijn kluisje aangeplakt. " wat moest zij nou?" charlie kwam aangelopen. " niets, helemaal niets, helemaal toppie." ik stak een duim omhoog en liep beschaamd weg

ik wist niet wat te doen. als ik morgen niet naar het feest ga dan verteld ze mijn geheim aan iedereen. ik lag s'avonds op mijn bed na te denken over wat christina zei. zal ik gaan? ik weet het echt niet. de laatste paar weken waren echt de hell en als ik morgen naar het feest ga dan zal het waarschijnlijk de ergste avond van mijn leven worden. er werd geklopt op mijn deur. " kom er in." mam en cat verschenen in het deurgat. " liefje kunnen wij even met je praten?" 

----- de dag erna s'avonds-----

3e persoon!

iedereen was op het feest. de muziek was aan het spelen en dansende tieners gingen over de dansvloer. Ella was niet te bespeuren. ook christina had dat al opgemerkt. ze wachtte af tot het negen uur was. ook charlie en marie vroegen zich af waar ze zat. ze hadden verwacht dat ze ging komen. 

klokslag 9 uur. ddordat de kerk naast de school was kon je de klokken goed horen. christina glimlachte duivels. " te laat," fluisterde ze. ze draaide zich om en lief richting het podium. iedereen keek haar aan toen ze een microfoon vroeg aan de dj. ook charlie en marie haden geen idee wat ze aan het doen was. ze keek om haar heen en begon:

" ik weet dat iedereen zich afvraagd waarom ik hier nu sta. wel.. ik heb.... verassend nieuws. ik heb er al een paar weken op moeten zitten wachten om jullie dit te vertellen. maar het is een hele opluchting om het nu te doen want schatjes jullie weten toch hoe vreselijk ik het vind om iets geheim te houden voor jullie. dus... er is iemand die zich anders voordoet, iemand die niet zichzelf is. en geef toe, wij houden niet van leugenaars. dames en heren de zogezegde lieve en slimme tara is..."

" HE! is dit een feestje of een koffiekransje?" iedereen keek achter zich. christina schrok zich rot net als de rest van de zaal. " ik ben hier om te feesten niet om te luisteren naar christina's geklaag." 

daar stond niet Ella, niet Tara, maar elisabeth ( of ella voor de kennisen en vrienden.) ze had een normaal h&m kleedje aan. haar bruine haren liepen in golven over haar schouders. ze zag er als een normaal tienermeisje uit. want dat was ze ook. alleen met een apparte familie. met tikkende hakken liep ze naar voren. " kunnen we dan nu verder feesten?" Ella nam de microfoon uit christina's handen en riep. "LETS GET THIS PARTY STARTED!" iedereen juichde en de dj draaide een vet nummer. 

terug naar Ella

ik gaf de micro terug aan de dj en liep richting charlie en marie. " Ella! je bent er weer!" ze knuffelden me stevig. ik lachte. " ja! blijkbaar hebben de papz zich nu gericht op de geboorte van mijn nichtje inplaats van mij." ze knuffelden mij nog een keer. "ik ga wat drankjes halen." zei ik. ze knikten. 

" wel wel wel, wie we daar hebben, ons prinsesje, ben je blij dat je op tijd was, het school niet veel of je leven was verpest." christina stond achter me. " eigenlijk, was ik er al even, maar ik wachtte op een dramatisch moment. oh en..." ik goot mijn drankje over christina heen. " dit is voor dat groene spul in mijn kluisje." haar jurk was bedolven onder het roode drankje. " mijn jurk!" riep ze. " en mijn kleren, gelukkig heb ik ze nu niet meer nodeig, in tegenstelling tot jou." ik schepte een nieuw bekertje drank in en liep weg. dit kan nog een geweldige avond worden.

" hey, ik ben blij dat je er weer bent." ik draaide mij om en zag jens. ik zuchte. " zin om te dansen?" vroeg hij. ik schudde mijn hoofd. " ik pas" hij keek me vreemd aan. " je hebt her vorige bal moeten missen, en je ben toch niet vergeten wie toen je date zou zijn." hij wijsde naar zichzelf. " sorry maar, dat was voor ik zag wa voor een player je bent, tara heeft me alles verteld, we kennen elkaar best goed, zelfs beter dan je denkt." ik draaide mij om en liep weg

" ok dit is jullie laatste kans ga de dansvloer op en laat je los!" de dj draaide de plaat van last friday night van katy perry. " omg dit lied is echt geweldig" charlie trok ons de dansvloer op. we dansten nog de rest van het lied. mensen gingen letterlijk op tafels staan. we hadden de tijd van ons leven. behalve christina die in de hoek op haar vader stond te wachten. zelf haar honden waren aan het dansen. in het midden van het lied zongen we allemaal mee met T.G.I.F. 

ik heb de voorbije weken overleefd en met een knalfuif heb ik het allemaal afgesloten. de rest van mijn leven was ik gewoon... who i am. of toch niet?

~ einde ~

hide who I am ( dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu