Liefde overwint 'alles' (Hoofdstuk 4)

511 55 4
                                    

Ik slik een brok in m'n keel weg.  "Ik?" vraag ik geschrokken en ik gooi snel de plukken haar in de prullenbank naast de wasbak. Ik bekijk de meisjes, ze dragen alle drie een 5SOS shirtje en ééntje staat met haar mobiel gericht op mij. Filmt ze? Maakt ze foto's? Wat doet ze?! Ze tikt wat met haar vingers op haar beeldscherm en lacht in zichzelf. "Ooh.. Oops.." zegt ze en ze draait het beeldscherm naar me toe.  "Wat heb je gedaan, Lindsey?" vraagt een van de andere meisje alsof ze niet weet wat 'Lindsey' gedaan heeft. Ik knijp mijn ogen tot spleetjes en zie een tweet. Het enige wat ik kan lezen is 'self-harm'. Ook zie  ik dat het een foto van mij met een hand in mijn haar en een foto van mij met een pluk haar in mijn handen bevat. Nee dit meen je niet.. Nee.. Shit.. Dit gaat nu natuurlijk de hele wereld rond.. Tot nu toe hebben we dit alles allemaal de media uit kunnen houden. "Doei, Liv!!" roepen de meisjes in koor en ze lopen lachend weg. "Gaat het Liv?" hoor ik iemand zeggen. Ik schrik me rot. Ashton staat in de deuropening. Ik knik snel en loop naar hem toe. "Laten we hier alsjeblieft weggaan." zeg ik en ik loop voor Ashton uit naar buiten.  Ik vertel Ashton niet wat er net in de wc's is gebeurd. Het is niet dat ik het niet durf, maar ik wil hem gewoon niet teleurstellen..

De jongens zijn aan het soundchecken voor het concert van vanavond. Sinds het concert in Miami heb ik niet meer op twitter duren kijken, bang voor nog meer haat. Toch log ik nu in. Wie gelooft die 'Lindsey' met haar vriendinnen nou? Nee.. Menen ze dit?! Het hele twitter heeft het over mij, alweer. Dit is niet goed.. Dit is écht niet goed!! Ik log uit, voordat ik nog gekker wordt van alles wat er gaande is. Ik moet dit aan Ashton vertellen. Precies op dat moment komen de jongens aanlopen, klaar van de soundcheck. Ze zijn in een melige bui en hebben het over van alles en nog wat. "Ooof wat als Liv ook haar haar paars verft?!" Michael loopt naar me toe en pakt m'n haar beet. "Nee, Michael!" roep ik en ik probeer zijn hand weg te slaan; het lukt, maar met gevolg dat Michael met een pluk haar in zijn handen staat. Iedereen kijkt verbaasd naar het bungelende haar in Michaels hand. Ik slik. "Uhm.. Het spijt me Liv, ik wist niet.." zegt Michael. "Je kon het niet weten.." zeg ik om Michael gerust te stellen. Er hangt een ongemakkelijke stilte. "Over 5 minuten, moeten jullie op." word er door de intercom gezegd. De jongens komen in beweging. Ashton loopt naar me toe. Nee.. Nee... Niet boos zijn, Ash.. Hij omhelst me en geeft me een zoen op m'n voorhoofd. Hij zegt niets en loopt weg.

De volgende dag hebben de jongens een live-interview op MTV. Ik zit op de bank in de hotelkamer waar we deze dagen in New York verblijven. "En nu bij ons in de studio, 5 Seconds of Summer!!" roept de enthousiaste presentatrice, Maddie. De mensen in het publiek beginnen te juichen en te klappen. Ik krijg een big-smile op m'n gezicht als ik de jongens de studio in zie lopen. Ze ploffen op de bank naast de stoel waar Maddie op zit. Na gepraat te hebben over het concert van afgelopen nacht, het nieuwe album en over toekomstplannen, komen ze bij het onderwerp 'relatie & liefde'. "Klopt het Ashton, dat jouw vriendin Liv Jones, naja hoe moet ik dit zeggen.. 'Self-harm' pleegt.." vraagt Maddie geïnteresseerd. Ik slik. Shit man.. Ashton kijkt haar onbegrijpelijk aan. De andere jongens kijken elkaar aan. Op het beeldscherm achter de presentatrice verschijnen de foto's die dat Lindsey kind gemaakt heeft. Ashton kijkt naar de foto's. "Klopt dit, Ashton?" probeert Maddie nog een keer om antwoord te krijgen. Ashton staat op. Aan zijn hoofd zie ik dat hij boos is. "Nee, man!! Hoe komen jullie daarbij?!" roept Ashton uit. Zijn ogen vullen zich met tranen. "Uhm.. Ashton, zou je zo vriendelijk willen zijn, om weer gewoon rustig te gaan zitten.. Dit is een live-interview.." lacht Maddie awkward in de camera. Ashton luistert niet en blijft staan. "Ze heeft kanker godverdomme!!" roept Ashton en hij rent de studio uit.







Liefde overwint 'alles' - Dutch Ashton Irwin Fanfiction (Finished)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu