VII

72 4 0
                                    

Afara ningea cu fulgi uriași și repezi. Stratul de zăpadă ajungea pana la genunchii lui Catlin, care credea ca o sa se transforme în stana de piatra din cauza frigului. Își aranja mai bine fesul gri, observând ca parul ii era ud și rece, din cauza zăpezii ce cădea din cerul gri.

Blonda se grăbea spre școala, fiindcă deja întârziase. Cizmele ei erau ude deja și nu știa cat mai avea pana sa-i degere degetele. Ofta, observând mai apoi aburul pe care îl producea. Era atât de frig...

Catlin era îngrijorată din cauza faptului ca nu-și terminase tema de la franceza. Proful ei era foarte strict și controla tema ca un drac. Nici nu mai avea timp sa o rezolve, fiindcă ceasul ei arata o ora extrem de târzie pentru ea. Era ghinionul ei ca stătea asa departe de școala și nici nu avea vreo mașină care sa o ducă pana acolo.

Chipul lui Luke ii aparu în minte și o făcu sa se trezească la realitate. Se mai uita o data la ceas și alerga pana la liceu. Nu voia o absenta nemotivabila. Era amețită de cap și nici ea nu știa motivul. Poate fiindcă stătuse pana târziu ca sa se uite la filmul ei preferat?

S-ar fi pălmuit în acel moment, dar nu avea timp. Porțile scolii erau închise, asa ca Catlin fu nevoita sa se cațere ca sa poată intra în școală. Paznicul vru sa o avertizeze, dar renunță fiindcă vedea ca era uda din cap pana-n picioare și în plus, o cunoștea prea bine ca s-o mai oprească.

Fata intra în clasa, văzându-și profesorul de franceza scriind la tabla. Se furișă, încercând sa nu fie văzută de acesta, dar eșuă fiindcă parchetul scârțâi sub piciorul ei. Bărbatul își așeză mai bine cravata și se întoarse cu fata la Catlin, dându-i cea mai urata privire văzuta vreodată.

-Domnișoară Grant, cred ca ți-am spus ca dacă mai întârzi o data la ora mea iți scad nota la următorul test, nu?

-D-da... domnule. Șopti ea, stand în picioare.

-Bine, te poți așeza.

Catlin își musca buza inferioara de nervi și se așeză cuminte în banca ei. Uneori se întreba dacă bărbatul ce stătea pe post de profesor avea inima. Cine ar mai fi certat un elev ud din cap pana-n picioare? Poate chiar avea sânge rece, ca de șopârla.

Îl văzu mai apoi pe Luke cum se uita la ea insistent, dar îl ignora. Nu avea chef de nimic azi și îl ura pe mustăciosul de la tabla, care avea sa-i strice media tocmai într-a doispea. Blonda își ciufuli parul încă ud la vârfuri și își concentra atenția pe spusele profului.

Ziua trecu extrem de repede pentru Catlin, datorita faptului ca se simțea obosita și chiar ațipise la câteva ore. Pleca plictisita spre casa. Simți o mana pe umăr, ce o făcu sa se oprească din mers. Își întoarse capul la 90 de grade, văzându-l pe brunetul cu caști, de ieri.

-Will. Spuse el, întinzându-i mana.

-Catlin... Replica ea, ezitând la început.

Merseră amândoi spre casa, fiecare fiind prea timid ca sa spună ceva. Mereu îl întâlnea pe acest Will când se aștepta mai puțin, iar chipul lui ce nu mima vreo emoție, o făcea sa creadă ca el e greu de abordat. Poate de aceea mereu se bâlbâia în fata lui. Catlin inghiți în sec, trăgând cu coada ochiului la frumosul de lângă ea. Fusese prea ocupată ca să-și dea seama, dar Will chiar arata de milioane. Si sa nu mai vorbim de hainele lui, care ii dădeau un aer aparte. Unii l-ar fi putut confunda foarte ușor cu un fitos răsfățat, dar ea simțea ca era ceva diferit în legătură cu el.

Era atâta liniște în jurul lor, încât și uitaseră de bătăile inimilor. Will porni muzica, punându-i una din căștile lui în urechea stângă a blondei care îl însoțea. Catlin fu surprinsa, dar aprecia gestul, ca mai apoi sa asculte tăcută muzica ce se auzea din caști.

-Nu știam ca asculți și melodii mai line. Mereu am avut impresia ca îți place rock-ul. Se auzi vocea tremurândă a lui Catlin, din cauza frigului.

-Ascult mai multe genuri de muzică... Răspunse el indiferent.

Si asa liniștea se așeză încă o data peste cei doi tineri, care ascultau melodia ce se potrivea perfect cu peisajul dimprejur. Alte câteva minute fura de ajuns pentru ca blonda să-și dea seama ca deja ajunse acasă la ea. Putea observa ca Will era înfrigurat asa ca ii sugera sa rămână la ea, pana când ninsoarea avea sa se mai domolească.

Will acceptă numaidecât, abia așteptând sa bea un ceai cald, care avea sa-i încălzească tot corpul înghețat.

Catlin îl pofti în casa, încercând să-și potolească potaia din a mai lătra. Will se descalță, admirând casa mică și modesta în care trăia Catlin. Se mulțumea, fiindcă era cald înăuntru. Catlin ii lua geaca neagra și i-o așeză pe calorifer, fiind umeda.

-Nu e tocmai curat, dar sper ca nu e o problema. Ii zise ea, puțin stânjenită.

-Știi ce ar fi perfect? Întrebă el. O ceașcă cu ceai. Continua fără a o lăsa sa-i răspundă măcar.

Catlin înțelese aluzia și porni spre bucătărie, împreună cu noul ei amic super sexy. Încerca sa ignore acel gând ciudat care ii trecu prin minte și puse apa la încălzit.

-Părintii tai sunt la servici? Se auzi Will întrebând, fiind curios despre felul în care trăia Catlin.

-Mama doar... Ii răspunse ea sec, uitându-se în gol.

Wil ramase în liniște preț de câteva timp, pana când apa se auzi clocotind în ibric. Catlin nu avea vreo reacție, asa ca brunetul se ridica de la masa și opri el focul. O lua pe blonda de umeri și o așeză pe unul din scaune, după care prepara el ceaiul.

-Scuze, nu am vrut sa...

-E ok. I-o taie ea, nonșalantă.

Will servi ceaiul, ca mai apoi sa privească cum aburul se ridica spre tavanul alb al încăperii.

-Dar tu în ce clasa ești? Schimba el subiectul, făcând-o pe Catlin să-și revină.

-Clasa de mate-info, la etajul doi.

-Ah, de asta nu te-am văzut prin liceu. Eu stau la parter... Ii explica Will.

Catlin doar dădu din cap în semn ca da, iar după ce își terminară amândoi ceaiul, Catlin îl conduse pana jos pe brunet. Acesta ii mulțumi pentru amabilitate și își lua rămas bun. Catlin ramase în fata blocului, fiind cuprinsa de o stare de melancolie. Se simțea singura și ii era din ce în ce mai dor de Luke.


His true colorsUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum