1.0 ⌨ gabriella

503 42 0
                                    

tüm şarkı boyunca onu izleyerek solosunu söyleyen o çocuk da kimdi? neden bir an içinde olsa bakışlarını ayırmadan onu izlemişti? sarı saçları şekil verilerek havaya kaldırılmış, güzel mavi gözleri olan bu çocuk neden ona bakmaktan vazgeçmemişti ve bu neden gabriella'yı bu kadar etkilemişti?

şarkı sonlandığında, sahneye vuran ışıklar teker teker söndü ve siluetler sahneyi terk etti. gabriella, tatlı içkisinden yudum alıp şemsiyeyle süslenmiş bardağı sehpaya bıraktı. onu arayan gözlerle etrafı incelerken, boğazını temizleyerek yerinden kalktı ve carmell, kyle ve joannah'a döndü. ''ben lavaboya gideyim,'' diye mırıldandı. ''izninizle,'' tıpkı bir ingiliz hanımefendisinin kibarlığıyla gülümseyip lavaboyu gösteren tabelayı izleyerek bilmediği bir koridora adım attı. hem kendine gelmesi gerekiyordu, hem de joannah ve arkadaşlarının yaptığı iş sohbeti onu çok baymıştı. gece kulübünde konuşulacak şey miydi bu?

kızlar tuvaletine girip kapının arkasından kapanmasına izin verdi ve aynanın karşısına geçip göz makyajının hafifçe göz altına akmış kısmını su ve kağıt peçeteyle silerek temizledi. sadece bir bardak içtiği tatlı içkiye rağmen şimdiden başının döndüğünü hissediyordu. bunu engellemek için yüzünü soğuk suyla yıkadı ve kendine geldiğinden emin olduğunda hızlıca lavabodan ayrıldı. koridordan çıkmak için sola doğru yöneldiğinde, iri bir cüsse ona çarpıp sarsılmasına neden oldu. elinde tuttuğu telefonu yere düşerken, karşısındaki iri cüssenin sahibinin sahneye çıkan grubun içinde gitar çalıp, bütün şarkı boyunca kendisini izleyen sarışın çocuğa ait olduğunu fark etti. ''um, özür dilerim,'' diye mahcupça mırıldanarak yere düşen beyaz iphone'u eline aldı ve gabriella'ya teslim etti. telefonda görünür bir zarar yoktu.

''seni görmüş gibiyim,'' dedi gabriella yüzünde küçük bir gülümseme saklarken. çocuk, gabriella'nın kurduğu cümleyle gergin bir havaya büründü. gabriella, kaşlarını anlam veremezcesine çattı. ''bir sorun mu var, gitarcı çocuk?''
çocuk, ona taktığı ismi duyunca gülmemek için alt dudağını içeri alarak dudağının kenarındaki metal parçasını ısırdı. gabriella, çocuğun dudağında parlayan piercingi fark edince, aklına joannah geldi. onda da aynısından bir tane vardı.
''uhm, gerçekten üzgünüm. sana çarpıp telefonunu yere düşürmek istememiştim,'' diyerek ona minik bir gülümseme gönderdi. gabriella, sorun yokmuş gibi elini belli belirsiz iki yana sallayarak ona her şeyin yolunda olduğunun garantisini verdi.

''önemli değil. inan bana, bu onun ilk defa yere düşüşü değil,'' kıkırdadı. çocuk, işittiği sevimli kıkırdamayla istemsizce gülümsemiş ve bunu fark edince ifadesini yüzünden hemen yok etmişti.

''iyi bir karşılaşma sayılmasa da,'' diyerek elini uzattı gabriella. çocuk, bunu beklemiyormuşçasına şaşkın bir ifadeyle ona bakarken, bekletmek istemiyormuş gibi hızla uzattığı elini kavradı. gabriella'nın elini kavrayan yumuşak ve soğuk eller, vücuduna birer titreşim gönderdi. ''gabriella sanchez,'' ona soru sorarcasına kaşlarını kaldırdığında, çocuk gergin bir tavırla boğazını temizledi.

''robert. robert bradley.'' gabriella, ona bir kez daha samimiyetle gülümsedi.

''memnun oldum, robbie.'' çocuk, isminin bu şekilde kısaltılmasını kısa bir an için garipsedi, ne de olsa ona çevresindekiler ikinci adıyla ve hatta ikinci adının da kısaltılmış biçimiyle asla seslenmezdiler. yine de yaptığı her şey ona bir şekilde sempatik görünüyordu.

''memnun oldum, elly.'' gabriella, sadece bir anlığına isminin kısaltmasını tanıdık bulsa da buna anlam veremedi ve gülümsemekle yetindi.
her zaman yaptığı gibi.

▶ youtuber ⚥Where stories live. Discover now