Door de jaren heen

2.4K 22 6
                                    

~2008~

'Oké, Merel jouw beurt doen, durven of de waarheid' schreeuwt Alex over het schoolplein heen. Merel begint te lachen en zegt zelfverzekerd 'doen'.

Alex kijkt haar met een grijns aan 'oké dan mag jij 10 rondjes rennen om heel het schoolplein'. Merel zucht even en begint dan te rennen. Hijgend komt ze terug gerend. 'nu is het de beurt aan Levi'

~2014~

'Zoen Valentijn op zijn mond'
'Nee gadverdamme! Dat kan je echt niet maken' schreeuwt Kaya door de klas heen. 'Je zei doen Kaya dus ze moet wel' zegt Levi met een grijns. 'Nina please geef mij alsjeblieft een andere opdracht' smeekt Kaya mij.

Ik schud mijn hoofd 'nee kay je moet het echt doen'. Ik krijg een boze blik terug en Kaya begint richting Valentijn te lopen die druk aan het praten is met een groepje vrienden. Kaya tikt zelfverzekerd op zijn rug en zodra Valentijn zich omdraait drukt ze haar lippen op de zijne.

Al gauw komt ze weer terug gelopen. 'Nou dat was lastig zeg' zegt ze met rollende ogen. 'Liv de beurt is aan jouw' zegt Kaya. 'Ik ga op safe dus ik kies waarheid' zegt Liv terwijl ze aan een pluk haar draait. 'Oke, wie van het groepje mag je het minste?' Vraagt Kaya met een uitdagende grijns.

'Wat is dat nou weer voor een stomme vraag' snauwt Vincent. 'Vroeg ik om commentaar? Nou Liv antwoord' zegt Kaya uitdagend. Liv kijkt bedenkelijk het groepje rond. 'Als ik echt moet kiezen is het Alex denk ik' terwijl ze het zegt kijkt ze naar beneden. 'Nou dat was niet zo lastig om te zeggen toch?' Vraagt Kaya. Vals kreng dat het is.

~2016~

'Steel geld uit de portemonnee van je ouders' zegt Alex tegen Vincent. Vincent schud zijn hoofd 'ik sla af anders krijg ik weer een maand huisarrest'. 'Oke dan gaan we het zo doen. Steel een fles Malibu uit de Plus' iedereen kijkt Alex met open mond aan. Dit is een van de extreemste opdrachten ooit.

Vincent lijkt er geen moment over te twijfelen en stemt ermee in. 'Ik ben over een kwartiertje terug met de fles' zegt hij en stapt zonder nog iets te zeggen op zijn fiets en fietst het park uit.

'Wie zegt dat hij dat ook echt werkelijk gaat doen?' Vraagt merel terwijl ze een slokje van haar blikje cola neemt. 'Nou wanneer hij zonder fles terug komt weten we genoeg' zegt Alex en zit wat te typen op zijn telefoon.

'Gast, Annabel vraagt of we vanavond op haar verjaardag komen' zegt Alex tegen Levi terwijl hij het bericht aan hem laat lezen. 'Zeg maar dat we komen ik wil het niet missen' zegt Levi en de jongens beginnen samen te lachen.

'Ik snap het niet hoor wat jullie zo leuk vinden aan die Annabel' zegt Liv zuchtend en komt naast mij in het gras liggen. 'Heb je haar reed gezien? Elke jongen droomt daarvan het is gewoon porno' zegt Levi waarop Alex begint te lachen. 'Ze is gewoon een slet' zegt Liv zonder enige twijfel.

'Jij noemt iedereen een slet Liv maar stiekem ben je er zelf een' zegt Alex uitdagend. Liv hapt toe en staat op. 'Ik hoop dat je dat niet meende' zegt ze op een boze toon. 'Ohh jawel hoor. Ik mag niet liegen van mijn moeder sorry' zegt Alex om haar nog meer te treiteren.

'Ik ben weg hier' zegt Liv en pak haar jas van de stapel jassen en loopt richting haar fiets. Ik sta op en ren achter haar aan. 'Liv wacht nou hij meende het niet zo' zeg ik hijgend van het rennen wanneer ik bij haar sta.

'Nee tuurlijk meende hij het niet. Ik ben er klaar mee Nien het is elke keer hetzelfde met hem of ik ga de groep uit of hij' zegt ze. Ik blijf stil niet wetende wat te zeggen. 'Nee tuurlijk kies zijn kant maar weer' zegt ze met tranen in haar ogen. 'Dat zeg ik niet Liv' zeg ik maar het is te laat en ze is al weggefietst.

Sloffend loop ik terug naar het kleedje waar iedereen aan het wachten is op Vincent. 'Opgeruimd staat netjes' zegt Alex grijnzend. 'Je had niet zo bot tegen haar te hoeven doen Alex je weet dat ze snel beledigd is' zeg ik en ga naast Levi zitten. 'Ze moet gewoon niet zo snel aangebrand zijn Jeezzz' zegt hij en staat op om vervolgens naar het water te lopen.

Daar trekt hij zijn t shirt uit gevolgd door zijn broek en springt het water in. 'Wtf doet hij nou!' Schreeuwt Kaya vanaf de andere kant van het kleed. 'Hij moest even afkoelen' zegt Levi en laat zich naar beneden zakken zodat hij naast mij ligt.

Onze ogen vinden elkaar en minuten lang blijven we in alle stilte naar elkaar staren. Tot plotseling Levi zijn gezicht verder naar voren schuift en zijn lippen zonder ook maar iets te zeggen op de mijne zet.

Doen, durven of de waarheid Where stories live. Discover now