0⁴

510 37 1
                                    

Dneska jsem ji potkala na chodbě. Stála u svojí skříňky se sluchátky v uších a knížkou v ruce. Zjistila jsem, že čte hodně poezii. A to dost rychle, ještě včera četla Sun and her flowers, ale dneska v rukou svírá knihu, jejíž název ani nedokážu přečíst.
   Procházím kolem ní. Snažím se koukat přímo přede sebe a nestřetnout se s jejím pohledem. Samozřejmě to není nic těžkého, když si zrovna čte, ale stejně by tu mohla šance, že by se napřímila a uviděla, že se na ní dívám. Když už jsem za ní a oddechnu si, zaslechnu za sebou svoje jméno.
   „Hej, Maxine!" zvolá Anna znova a tak se otočím. „Zapomněla jsem ti dát svoje číslo. Víš, abychom se domluvili na tom projektu." Řekne a do ruky mi vtiskne cár papíru s čísly.
   „Dík, takže ti dneska napíšu a domluvíme se?" zeptám se a Anna pokýve hlavou.
   „Dobře" pronese a ve chvíli zmizí v davu lidí. Papírek si strčím do kapsy a jdu do své třídy. Právě se chystám na hodinu historie umění, která se o post nejoblíbenějšího předmětu pere s hodinou angličtiny. Jo, i literatura má konkurenci.
   Sedám si do svojí lavice, z kapsy vytáhnu kus papíru s Anniným číslem a koukám na něj, jako bych se chtěla ujistit, že ho doopravdy držím v ruce.
   „Takže tu přece jenom je nějaký kluk," řekne Miles s pohledem upřeným na papírek v mojí ruce. „Jak se jmenuje?"
   „Není to on." Vypadne ze mě a Miles se zmateně zamračí. „Dala mi ho jedna holka, jestli nechci náhodou nějakou klec na křečka. Že jí umřel a tak tu klec potřebuje prodat či co." Znova zalžu a Miles se zasměje. To byla ta nejdebilnější lež, kterou jsem si mohla vymyslet, ale o to je snad věrohodnější. Kdo by vymyslel něco takového?
   „Jasný, haha. Jak se jmenuje?"
   „Já ji neznám." Pokrčím rameny a Miles protočí očima.
   „Já vím, že to je kluk."
   „A já vím, že to kluk není." Zavrtím hlavou a číslo si uložím do malé kapsičky, která je přišitá na mojí kostkované košili.
   „Tak proč si ten lísteček dáváš do kapsy?" zeptá se a věnuje mi přechytračelý pohled.
   „Já ani nevím. Však víš, jak jsem zmatečná." Mávnu nad tím rukou a lísteček z kapsy hodím do lavice. Miles s úsměvem na tváři zavrtí hlavou.
   „Bohužel vím."

please leave the messageWhere stories live. Discover now