Kapitola-XV

3 0 0
                                    

Dnes jsme přijeli do Oriana 6. Bylo tu mnoho lodí. Filechři s jejich válečnýma loděma. Ti byli pro znovu vytvoření Republiky. Tento národ težil především z válek, a nyní to byl národ žoldáků. Každá jejich flotila jednala na vlastní pěst a nechávali si platit za vojenskou práci. Příslušníci této rasy vypadají jako spartští vojáci řízlí moderní technikou. Už od mala byli cvičení k boji a augmentovaní různou technikou. Stávali se z nich kyborgové. Není problém je potkat s šesti rukama, z nichž jsou přírodní dvě. Ovšem původní jsou jejich dva páry nohou. Oproti nim Galarská obchodní flotila je stvořená k obchodu. Velké nákladní lodě jsou sestaveny k pojmutí minimálního počtu posádky a velkého množství zásob. Ti jsou taktéž pro. Od rozpadu Republiky nejsou obchodní cesty bezpečné. Pár flotil jsme již poslali na některé ty cesty, ale stále to nestačí. Lidé, kteří jsou proti, jsou Faoldi. Je to národ založený na fanatické oddanosti jejich náboženskému řádu. Ti by nejradši vyvraždili každou planetu, která je proti přidání se na jejich víru. No a mimo mnoha dalších menších národů tu jsme mi. Jsme neutrální vůči tomuto názoru. Víme, že to bude znamenat, že se budeme muset účastnit vojenských operací a odvádět příděly pro armádu, ale jinak jsme víceméně pro znovu utvoření Republiky. Navíc jim musíme říct o tom, co se stalo.

Před jednací banket byl velice zajímavý. Pokrmy ze všech koutů známého vesmíru voněly místností. Různé druhy alkoholu roznášeli číšníci a skupinky vášnivé diskutovali o nadcházejícím banketu. Já, jakožto zástupce lidské rasy s mojí přítelkyní a našim doprovodem jsme se připojili ke králi a královně Feriské říše. Byli to tvorové podobní lidem. Poněkud děsivé u nich byly jejich dva páry rukou. Avšak byli mírumilovní. Dříve se říkalo, že mají tolik rukou aby se mohli objímat co nejsilněji. Přátelsky jsme se přivítali. Jeho veličenstvo znám již od té doby, co byl malé princátko. I přesto, že jsou mírumilovní, tak studoval na vojenské akademii. Byli jsme spolu ve třídě a kryli jsme si záda při každém cvičení a průseru.
"Davide. Co si o tom všem myslíš?" řekl Wider.
"No. Přijde mi zvláštní, že chcou opět utvořit federaci a ještě víc mě překvapilo, že tu jsou Foaldi. Osobně jsem si myslel, že spíš nepřijedou na důkaz toho, jak námi pohrdají."
"To brzo zjistíme, za chvíli to začne"

Nová země Kde žijí příběhy. Začni objevovat