Kapitola-XI

5 0 0
                                    

Přistáli jsme na Achileovi. Amia se již stihla i učesat, takže vypadala velmi civilizovaně. Její dlouhé, černé, kudrnaté kadeře jí padaly do obličeje. Vystoupili jsme z transportéru a já spolu s ní jsme vyrazili na můstek. Uháněli jsme jako dvě děti v zábavním parku. Pár vědců si myslelo, že jsem se zbláznil. Když jsme doběhli na můstek jediné, co jsem udělal bylo, že jsem podal rozkaz k tomu, aby jsme vyrazili k Nové Zemi. Pak jsem předal Margaret velení a vyšel jsem s Amiou směrem ke střelnici. Když jsme vešli do střelnice, nastavil jsem prostředí na les. Amia uchváceně koukala na všechny strany. Byl jsem rád, že se jí to líbí. Nechal jsem ji se unášet iluzí a mezitím jsem na pult nachystal jednotlivé, námi používané zbraně. Když jsem byl připravený, otočil jsem se směrem kde seděla s nohama křížem osoba, do které jsem se doslova zamiloval na první pohled. Zvedl jsem jí, a začal jsem jí vysvětlovat, jak jednotlivé zbraně fungují jak se s nimi zachází a další věci okolo toho. Myslel jsem si, že dvě hodiny uběhnou jako voda a my se nedostaneme ani přes první dvě pistole.

O PŮL HODINY POZDĚJI

Amia se učila velmi rychle za půl hodiny jsem ji naučil všechno, co jsem o zbraních věděl a dokonce si již vybrala svou výbavu. Přesunuli jsme se tedy do mé kajuty. Opět byl krásně vydět její ohromený pohled. Má barokně vypadající kajuta jí vyrazila dech. Posadil jsem ji na postel a začal jsem jí vysvětlovat naše návyky, naše vnímání času, začal jsem jí vyprávět naši historii od vzniku prvního člověka, po opuštění naší Země. Vysvětli jsem jí, nebo jsem se o to alespoň pokusil, veškerou dnešní módu, pustil jsem jí naši hudbu, pustil naše filmy a tak dále. I přes to všechno nám zbylo asi deset minut do příletu, i pujčil jsem jí muj důstojnický kabát, protože jsem na ní viděl, že je jí na lodi chladno. Chytil jsem ji za ruku a vyrazili jsme spolu na můstek. Na můstku bylo rušnou. "Co se děje?" zeptal jsem se. Plukovník Haelová se ke mě otočila a spustila: "Pane flotila neznámích lodí se objevila u planety. Jsou to stejné lodě, které se objevili u Astry."
"Nabijte zbraně a štíty, piloti do stíhaček. Pošlete zprávu na ostatní lodě. Po výstupu z hyperprostoru spusťte palbu. Nesmí nám uniknout." řekl jsem a usadil jsem se v křesle. Amia se usadila na zemi vedle mě. Vystoupili jsme z hyper prostoru a tehdy to vše začalo.

Po výstupu z hyper prostoru jsme vyděli okolo nás létat stíhačky naše i nového nepřítele. Najednou otřes.
"Štíty na 90%." Zahlásil počítač.
"Spusťte palbu do sektorů D13 a D 20. Jak můžete vidět, nacházejí se zde nepřátelské lodě vypouštějící velé množství stíhačů, nejspíš něco jako hangáry či letadlově lodě. Každopádně jsou tyto stroje preferencí číslo jedna." Spustili jsme palbu. Po pár hodinách boje bylklid, a já jsem "konečně" mohl podat zprávu Admirálovi.

Nová země Kde žijí příběhy. Začni objevovat