15.Kapitola

32 7 1
                                    


Dusty stál sám a smutne a zároveň naštvane sledoval Camerona,Axu a Miku.Bol rád,že majú novú posilu a že Axa je vo svojom živle plná radosti a lásky,no nedokázal pochopiť,čo sa tam mohlo stať,podľa toho ako Cameron popisoval událosť,sa to zdalo celkom....Nereálne,je pravda,že medveď mohol prísť,no to,že bežali za ostatnými sa mu zdalo divné,lebo ich stopu by bolo cítiť...No tiež možno boli ďaleko..,,Ach,čo si nahováram za hlúposti,Cameron je loayálny pes." Povedal si Dusty a nakoniec sa usmial no malá pochybnosť v ňom ostala.,,Som rada,že so tu,teším sa na svoje úlohy!" Tešila sa nováčička Miku rozplývajúc sa nad novou svorkou,najme sa spriatelila s Bíglicou Deaven,keďže ju má naúčať poslaniu omegy. ,,No raz zo mňa bude lovec,to vám sľubujem!" Miku bola hyperaktívna ako šťeňa,neprestala rozprávať a chvost sa jej neustále vrtel ako vrtuľa z vrtulníka.,,Dusty smieš na sekundu?" Opýtali sa dvaja malí hliadkari, Jaimie a Ryan. ,,Ako to bolo s tebou a Ajaxom?" Opýtal sa Ryan a usmial sa,Jaimie mu dal šibalský pohľad.,,Boli sme.....Boli sme priatelia." Povedal Dusty.,,Axa nám spomínala,že si ho mal rád,prečo si nám nepovedal?By sme ti pomohli!" Povedal Jaimie. ,,Za prvé lebo on aj ja sme samci a neviem ako by to svorka zvládla,keďže nie všetci dobre znášajú pár dvoch psov,a za druhé,lebo ste hliadkari a ja mám noru na druhej strane campu,lovím,takže na to nemám čas." Povedal Dusty.,,A teraz čas ani nebude,po tom,čo sa stalo" Povedal smutne Dusty a zklonil hlavu. Jaimie a Ryan sa na seba chápavo pozreli a prihovorili sa Dustymu.,,Vieš,je pravda,že medzi lovcov nepatríme,no sme priatelia nie?" Povedal Jaimie a postrčil Dustyho hlavu. ,,Pravda,sme síce malí,no duchom,dokážeme byť obrovský" Povedal Ryan. ,,Ok toto nepreháňaj niesme v povzbujúcom príbehu o našej svorke,láske,šťastiu,priateľstvu a boju proti zlu,kde autorka nevie čo napísať lebo nieje ani v polke deju a musí tam dať neaké clishé." Poznamenal Jaimie a Ryan sa trápne zasmial.,,To,čo chcel Ryan povedať je,že sme psy, bez rozdielu na plemeno,vek,či výšku,sme svorka a držíme spolu za každých okolností" Povedal Jaimie a Dusty sa usmial so slzami v očiach.,,Ďakujem chlapci" Povedal Dusty a traja priatelia sa zasmiali.

Vsadím sa,že ten pudel,bude lepší hliadkar ako ty!" Povedal Orion keď prechádzal okolo Icy. ,,Agh,za prvé je to Portugalský vodný pes,za druhé možno áno a za tretie buď ticho" Odpovedala nahnevane Icy. Icy za pár mesiacov dosť vyrástla a už je z nej také odrastené šteňa,získala trochu výšku,silu a ešte viac múdrosti ako,keď je Kashi našiel,no pre Oriona to je stále len rivalka. ,,Vieš Icy vsadíme sa,keď nabudúce pôjdeme na hliadku,uvidíme kto prvý nájde stopu niekoho,keď ju nájdeš prvá vyhrávaš,no keď prehraješ,budeš mi mesiac dávať polovinu svojho obeda!" Povedal Orion a trochu Egoisticky sa usmial,Icy premýšľala,či stávku prijať.,,Platí,no ak vyhrajem ja,mesiac ma nebudeš otravovať!" Súhlasila Icy a Orion prikývol.Potom sa vydali vlastnými cestami,Orion za Ryanom a Jaimiem a Icy za Sashou,Wolfie a pri nich stojacím Erenom.Axa,chcem aby si dnes večer prišla za mnou na hranicu levandulového poľa s riekou,potrebujem ti niečo povedať. Axa prikývla a usmiala sa. Sky sledovala svorku a bola rada,že si tu vlastne všetci rozumejú.,,Kashi,nemyslíš,že Axa s Cameronom strácajú to svoje "braterstvo"," Opýtala sa Sky a pozrela na vedľa nej sediaceho Kashiho,čo ich tiež sledoval.,,No neviem Sky niekedy vyzerajú ako pár a inokedy ako brat a sestra...každopádne sú teraz naši najlepší lovci,takže sa perfektne dopĺňajú".Povedal Kashi a Sky za zachichotala. ,,Pametáš,keď si ma učil loviť?" Opýtala sa Sky. ,,Na to sa nedá zabudnúť,dal som ti lekcie pre šťeňatá,chyťiť chrobáka,ty si jedného uvidela a rozbehla si sa za ním ako za srnou." Zasmial sa Kashi ,,A potom som nevidela potôčik a spadla som doňho." Smiala sa Sky. ,,Heh,chcelo to nervy cvičiť ťa,no učila si sa rýchlo a Nuru tiež." Povzdychol si Kashi. ,,Ani neviem ako to s tými bylinkami zvláda,veď žila v zajatí celý život." Čudoval sa Kashi.,,Vieš jej matka bola skvelá  v rozprávaní príbehov a perfektne popisovala rastliny a ich účely Nuru hltala každé jej slovo,potom keď ich uvidela učila sa každej,robila roztoky,maste,vodičky a podobné veci a skúšala ich na neakých škrabancoch,ulovených zajacoch a niekedy mala inštinkt..Obdivujem to" Usmiala sa Sky a pozrela sa na smejúcu sa Nuru s Deltou.

/Noc/

Axa sa potichu a nenápadne pretiahla cez ostatných lovcov v pelechu,Cameron bol už preč . Keď prekročila pri východe spiacu Wolfie pomaly vyšla z nory a kráčala cestou k miestu kde sa mali porozprávať.Axa kráčala lesom a z ničoho ju začala bolieť hlava.,,Cítim...Cítim,že sa stane niečo zlé,niečo nebezpečné" Povedala Axa a otriasla sa.,,Dúfam,že sa tentokrát mýlim." Axa sa znovu otriasla a kráčala ďalej,Každý jej krok sa ozval ako jemný zvuk v lese.Axa došla na miesto a sadla si,po chvíli uvidela Camerona a ten sa jej prihovoril. ,,Ahoj,som rád,že si prišla" Povedal Cameron a Axa sa usmiala.,,Dnes sme pokročili v postaveniach a chcel som to neak osláviť a pochváliť ťa" Povedal a zpoza seba popožil Axe pred nohy králika. ,,Ale to by si mal priniesť do svorky" Povedala ustarostene Axa. Viem,ale ulovil som to len tak a chcel som to ako som hovoril osláviť." Povedal Cameron a Axa sa usmiala a začala jesť králika,potom sa Cameron k nej pridal.Rozprávali sa o lovu,záľubách,Ajaxovi a potom ju Cameron zastavil. ,,Axa mám ťa veľmi rád,si mi ako sestra,sme perfektný tím v love a..Chcel som sa ťa opýtať niečo. ,,Ano? A čo to je?" Opýtala sa Axa.,,No keby som si urobil hocičo,keby som urobil hocičo,dobré,či zlé..Budeš mi oporou?" Opýtal sa Cameron a Axa sa zamyslela,bola trochu sklamaná,keďže čakala inú otázku,no zamyslela sa. ,,No,oporou by som ti určite bola,si mi ako brat,si môj najbližší priateľ a partner,k tomu svorka drží spolu,že?" Usmiala sa Axa a Cameron sa na ňu pozrel. ,,Svorka drží spolu" Povedal a Axa sa usmiala. ,,Sľubuješ mi to?" Opýtal sa Cameron. ,,Sľubujem,na svoju dušu,telo,silu a dôveru!" To som rád, usmial sa Cameron a Axa sa zamilovane usmiala.



Snowfaith Pack- Is it right to fight? [SK]Where stories live. Discover now