Talk Show

160 24 25
                                    


Talk Show již byla v plném proudu, když moderátorka Diane Woody ohlásila první reklamní přestávku. S Emmou se dokázaly bavit hodiny i mimo světla kamer. Krátká přestávka byla rychle pryč. 

„Takže Emmo, povídaly jsme si spolu o Tvé nové knize, jak ji sama vnímáš a také o Tvých plánech do budoucna. Asi víš, že tu proběhla menší soutěž o Tvou podepsanou knihu. Chtěli bychom Tě požádat, abys výhru předala sama osobně. A my tu máme překvapení. Tvůj největší fanoušek je totiž tady s námi ve studiu. Pojď k nám, prosím,"

Zpoza prosklených dveří vyšel středně vysoký muž s tmavými vlasy a jemným strništěm na bradě. Emma měla zvláštní pocit, že ho již někde viděla. Navzdory svému prapodivnému pocitu ho objala a předala mu výhru. Slova se ujala Diane. Udělala krátký rozhovor i s vítězem soutěže a po krátké reklamní pauze přišel na řadu další host. Emma mu uvolnila místo na sedačce.

„Dalšího hosta není třeba představovat. Podívejme se na část z jeho nového filmu,"
Po krátké ukázce se za obrovského potlesku onen zmiňovaný host objevil ve studiu. Diane s ním již několikrát dělala rozhovor a on se vždycky rád vracel. Emma nečekala, že se s ním potká zrovna u Diane ve studiu. A už vůbec nečekala to, co se stalo poté. Obě dvě objal a posadil se vedle Emmy na sedačku. Diane začala rozhovor, jen Emma se nemohla soustředit. 

  „Thomasi, jsem ráda, že jsi přijal mé pozvání. Probrali jsme tvůj nový film a a další projekty. Dnes se tu bavíme o knihách. Všichni víme, že jsi milovníkem Shakespeara. Jaká je tvá oblíbená hra?"

 Thomas se usmál, publikum začalo křičet a Emma se rozesmála. Bylo jí jasné co bude následovat. Na to ho znala dost dlouho. Diane nevěděla, jak moc mu tou otázkou nahrála.

„Skvělá otázka. Víš, přijde mi, že se to mění. Mění se to věkem, podle nálady, co v ten moment cítím. (...) Oh, tohle je vážně těžká otázka. Třeba Othello, ta hra je svým způsobem perfektní. Postava Othella je dobrák, Cassio je zase záporná postava. A mezi nimi je mimořádná energie. Dokonce jsem se v Londýně na této hře podílel. Ve hře Král Lear jsou některé pasáže, které ti zlomí srdce. Hra Cymbelín, kde jsem hrál Posthuma, je plná zvratů. Pořád ještě účinkuji ve hře Coriolanus, takže ho mám tak nějak v hlavě. Je toho hodně. Víte, já miluji dvě věci: tenis a Shakespeara,"

„ Vyčerpávající odpověď, díky za ni. Pojďme dál. Asi chápeš, že tu musí padnout jedna otázka: Co jsi naposledy četl?"

„No, abych byl upřímný, Diane, tak jsem naposledy četl nejnovější Emminu knihu. Četl jsem všechno, co kdy napsala a tahle kniha je vážně skvělá,"

Thomas svá slova směřoval přímo Emmě. Ta mu s úsměvem poděkovala. Publikum opět začalo křičet.

 „Takže tu máme dalšího velkého fanouška? To ráda slyším. Jak dlouho se znáte? Všimli jsme si, že na internetu si spolu často vyměňujete názory,"

Oba dva odpověděli téměř současně. 

„Něco málo přes čtyři roky,"

„Jsou to čtyři roky, pět měsíců a dva dny,"

Diane se usmála. Thomas nikdy nebyl ten, kdo by svůj soukromý život ventiloval na veřejnost. Nebýt jeho bývalé snoubenky, nikdo by se o jejich zasnoubení nedozvěděl a nebyl by okolo takový mediální humbuk. Proto nikdo nečekal, že bude tak konkrétní.

„Byl by z nich krásný pár, co myslíte? Když už o tom mluvíme, mám tu pro vás připravenou takovou hru. Je to o tom, jak dobře se znáte. Doufám, že mi nedáte košem,"

Opět se ozval obrovský křik. Fanynky měly svůj vlastní názor. Hosté pořadu neměli na výběr. Asistentka jim donesla karty, na kterých bylo pravda a lež. 

„Takže Emmo, první otázka je pro tebe.  Kde Tom přišel ke své jizvě na čele?"

„Zranil se po představení. Byla to hra Coriolanus a dostal dveřmi do hlavy. Odnesl si čtyři stehy na čele,"

Tom zvedl kartu s nápisem pravda. Ještě dopověděl celý příběh a hra pokračovala dál.

„Zůstaneme ještě v této oblasti. Tome, kde Emma přišla ke své jizvě na koleni?"

„Utíkala ze schodů, kde jí podklouzla noha a upadla přímo na zábradlí, kde byly vyčnívající šrouby,"

Tentokrát svou kartu s nápisem pravda zvedla Emma. Mohlo se pokračovat dál.

„Emmo, Tom preferuje jednoho tenistu. Kterého?" 

„Je to Andy Murray,"

  Tom zvedl kartu s nápisem pravda.

„Dobře, dobře. Vás asi jen tak nenachytám. Pokračujeme dál. Tome, jak se jmenovala úplně první věc, kterou kdy Emma dopsala?"

„Jmenovalo se to Drak, který nejedl princezny. Byla to pohádka a napsala ji ve 13 letech,"

Emma znovu zvedla kartu s nápisem pravda.  

„Vy dva se znáte opravdu dobře. Mám tu pro vás poslední dvě otázky. Emmo, jaký sport Tom hrával na univerzitě?"

„Rugby, ale herectví dostalo přednost,"

Tom zvedl kartu s nápisem pravda. Ani to nijak nekomentoval. Při každé Emmině odpovědi Emmu pozoroval víc a víc.

„Poslední otázka. Tome, jak si Emma představuje ideální víkend? Místo, kde by dokázala dobít energii?"

„Je víc takových míst. Každopádně někde mimo civilizaci. Někdy by jí stačilo být osamotě. Jindy okolo sebe potřebuje rodinu a přátele. Nedá se to jednoznačně určit. Vždycky záleží na tom, v jakém je zrovna rozpoložení,"

Emma naposledy zvedla kartu s nápisem pravda a Diane dokončila rozhovory. Pořad již končil, proto se Diane loučila s hosty, které vždy na konci objala. Tom využil své situace a objal i Emmu. Konečně se jí mohl osobně omluvit. Emma se pousmála, políbila ho na tvář a odešla pryč ze studia.

Have You Ever Seen the Rain? [Londýnská trilogie #2]Where stories live. Discover now