Třetí dopis

149 26 5
                                    

Drahá Emmo,

další měsíc je pryč. Stále nevím kde jsi či jestli se k tobě dostaly mé dopisy. Tvá kniha se dostala mezi bestsellery. Gratuluji. Vždycky jsem věděl, že ty na to máš. I kritika byla mírná.

Včera jsem po dlouhé době slyšel tvůj hlas. Málem se mi zastavilo srdce. Bylo to jen video, kde jsi mluvila o své knize. Když si mě Ben všiml, vypnul to.

Mluvil jsem i s Adamem. Sice to vypadalo, že by mi nejraději jednu vrazil, ale dobře jsme si popovídali. Stejně jsem se od něj nedozvěděl kde jsi. Pouze mi řekl, že bys teď měla s někým chodit. Chci abys byla šťastná, i kdyby to nemělo být se mnou.

Včera proběhla derniéra našeho Shakespearovkého představení. Jsem rád, že se Ti líbilo. Nelze zapomenout na naše společné zimní večery, kdy jsem Ti recitoval své oblíbené pasáže z Shakespearových děl. Na ty jiskřičky v Tvých očích. Při každém představení jsem hledal Tvůj pohled mezi všemi. A najednou jsi tam byla. Ty lístky byly můj nápad. Marika mi jen chtěla pomoct.

Ani nevíš jak jsem byl šťastný, když jsem vás dvě ještě zastihl venku. Vždycky jsem byl objímací typ. A to se nikdy nezměnilo. Tehdy jsme spolu mluvili po dlouhé době jako přátelé. Ten večer jsem se zastavil u Dexe, ale byla tam jen jeho sestra. Potřeboval jsem si promluvit se svým kamarádem, což mi nevyšlo. Zrovna byl někde s Lizzie. Amy mi ten večer řekla, že se budeš vdávat. Tehdy mi zhasla další jiskřička naděje. Jenže to jsem nevěděl, že mi lže. Pár týdnů poté jsem potkal T. Varovná světla mi měla svítit už tenkrát. Jak jsem se před nějakou dobou dozvěděl, v počátcích našeho vztahu měla přítele.

Na svůj návrat z Francie si vzpomínám. Tehdy nám skončilo natáčení o pár dní dřív, tak jsem Tě chtěl překvapit. To byl ten samý večer, kdy dorazila Marika ve chvíli, když jsem si zpíval v kuchyni. Pamatuji si ten její výraz. To bylo poprvé a naposledy, kdy jsem ji viděl překvapenou.

Až teprve naše společná láska mi ukázala co je v životě důležité. Teď vím, že štěstí je jen poloviční, když se o něj nemáš s kým dělit, a že smutek je dvojnásobný, když Ti z něj nemá kdo pomoci. S Tebou jsem poznal, co to znamená opravdu milovat a jaké to je, když je moje láska opětována..."

S láskou

Zoufalý Angličan

Have You Ever Seen the Rain? [Londýnská trilogie #2]Where stories live. Discover now