•chapitre 2•

339 34 9
                                    

Allysa's perspectief,

Heyy mensjes, ik ben het Allysa Saffiyah, maar iedereen noemt me Allysa. Ik ben 19 jaar ik heb vel groene ogen net zoals mijn broer. Verder lijk ik sprekend op hem. Ik studeer nu en wil graag advocaat worden. InShAllah lukt het mij, ik heb een zusje genaamd Alina. Die kennen jullie inmiddels wel al. Zij spoort echt niet, maar toch blijft ze me leuke knappe zusje. Ze is 15 jaar oud en heeft bruine ogen, & krullend bruin haar.
Verder heb ik dus nog een broertje genaamd Benjamin. Hij is 18 jaar oud. Hij heeft groene ogen en lichtbruin haar. Hij werkt samen met Amir. En dan hebben we Amir, die kennen jullie allemaal al. Hij is 21 jaar. De oudste, en leukste!
Ik hou echt van hem, hij is zo lief.
In ieder geval, jullie weten vast wel hoe hij er al uit ziet. Nu back to reality.

Ik hoor me wekker afgaan, ik open me ogen en kijk hoe laat het is. 07:00. Ik sta op en loop naar de douche, ik neem een lange warme douche en Smeer mezelf in. Ik smeer me gezicht in met een creme, en loop naar mijn inloopkast. Ik heb serieus geen idee wat ik aan moet trekken. Ik pak een zwarte broek met scheuren, en een zwarte oversized wolle trui, die een beetje off shoulder valt. Ik trek het aan en kam mijn natte krullen uit, ik doe het in een strakke lage knot. En doe wat spray zodat me haar niet pluizig word straks. Ik pak mijn tasje van valentino, en doe daar mijn telefoon sleutels etc in. Ik pak mijn grijze hoge louboutin sneakers en trek ze aan. Ik doe wat lippgloss op, en maak nog een snelle Snapchat selfie en plaats hem op mijn verhaal. Ik krijg al gelijk een paar reacties erop en bedank ze.

Ik loop naar beneden en neem plaats aan de keukeneiland. Ik zie Alina tv kijken, "moet jij niet na school" zeg ik lachend. "Ze is vandaag zogenaamd ziek" zegt mijn moeder lachend. Ik lach haar uit en eet mijn msemen met honing.
"t is best wel frisjes buiten schat, ik zou een jasje aan" zegt mijn moeder, ik knik "isgoed" zeg ik. Mijn moeder is echt zo een sterke & knappe vrouw, ik lijk sprekend op haar, met mijn krullen en groene ogen. Zou je denken dat we zusjes waren. Me moeder is nu 38 jaar oud. Ze lijkt nog 20, ook mijn vader lijkt super jong. Omdat ze heeel jong getrouwd waren, zijn ze nog best wel jong. Mijn moeder draagt geen hoofddoek, ze heeft blonde krullen tot aan haar kont. Die ze nu in een rommelige knot heeft gedaan. Het figuur dat mijn moeder heeft, is het figuur waar elke vrouw van droomt. Na 4 bevallingen, is haar lichaam nog zo mooi.

"Mama wil je niet nog een kindje" vraag ik lachend, "haha tuurlijk wel schat, waarom niet?" zegt ze, vreugde stormt mijn lichaam in. "Wollah zou echt leuk zijnn" hoor ik alina schreeuwen vanuit de woonkamer. "Ga jij maar slapen je bent toch ziek" zegt mijn moeder. "uh Ja " zegt Alina en begint nep te hoesten. Ik en mijn moeder lachen haar uit en ik neem afscheid van mijn moeder. "tot straks" zeg ik en pak mijn lerenjasje, ik trek hem aan en pak mijn rode Louis vuitton sjaaltje. Ik stap in mijn audi rs6 en rijd naar school.

Op school aangekomen volg ik alle lessen, nadat we klaar zijn met de laatste les verlaat ik het lokaal en hoor iemand mijn naam roepen, ik kijk op en zie een jongen staan, hij is best wel lang en gespierd. Hij heeft hele mooie kastanjebruine ogen en een gevaarlijke uitstraling. "Ja?" zeg ik. "Je was je telefoon vergeten " zegt hij en overhandigt mij mijn telefoon, "oh my god hoe dom kan ik zijn" zeg ik lachend. Hij lacht en het valt me op dat hij 2 hele schattige kuiltjes heeft. "Heel erg bedankt wollah" zeg ik hij kijkt me aan "Geen dank " zegt hij en loopt langs me weg.

Ik stap in mijn auto en rijd in volle snelheid naar de Mac, ik heb echt honger. Aangekomen bij de mac loop ik naar binnen en sta in de rij.
"hoi waar kan ik u mee helpen?" vraagt ze lief. "uhm mag ik een royal fish menu en een Mc chicken veggie los erbij? " vraag ik haar. Ze knikt "en wat wil je daarbij drinken?"
"doe maar een Icefrape framboos " zeg ik. "wil je er frietsaus bij?"
ik knik, "doe maar 2"
"Oke dan kunt u daar wachten met dit bonnetje tot u bestelling gereed is. Zegt ze en ik knik, "dankuwel" als me eten klaar is pak ik het op en loop naar boven, tot mijn verbazing zie ik die jongen van net op school samen met een meisje zitten. Ik kijk ze aan en als hij me opmerkt schenkt hij me een glimlach, ik glimlach kort terug en eet mijn eten op. Hij neemt afscheid van het meisje en komt mijn richting op lopen. Ik kijk hem aan en hij neemt plaats tegenover mij.
"Hey allysaa was het toch?" zegt hij lachend, "Ja thats me" zeg ik lachend. "Enn ben je hier alleen?" vraagt hij. "Nee me vriend is beneden" zeg ik, "oh ok-" ik lach hem uit "mogol was een grapje ziet het eruit alsof ik hier ben met iemand? " vraag ik hem, zie ik nou opluchting in zijn ogen? Ahh nee joh ik verbeeld het me vast wel.
"Maar ehh heb je wel een vriend dan" vraagt hij, "Nee " zeg ik en weer krijg ik die blik.
"Jij?" vraag ik hem, "nee ik ben aan t wachten tot jij de mijnes word" zegt hij lachend. Ik kijk hem met opgetrokken wenkbrauw aan. "Was grapje schat" zegt hij lachend. Ik kijk hem aan "wollah je bent echt raar" zeg ik. "maar vertel eens wat over je zelf Allysa" zegt hij, ik stop een frietje in mijn mond en begin met praten. "Ik ben Allysa mijn hele naam is eigenlijk Allysa Saffiyah. Ik heb een broer, zusje en broertje. Ik ben 19 jaar, en dat was t wel" zeg ik. "En je bent knap vergeet je die niet erbij te noemen" zegt hij lachend. "ahahah dankje wel" zeg ik en voel dat ik begin te blozen.
"Wil je ook iets over mij weten" vraagt hij lachend, "vertel maar hoor" zeg ik.
Hij doet zijn gucci pet af waardoor zijn mooie krulletjes tevoorschijn komen. Ik meen t dames hij is echt knap.
"Ik ben Aymen, ik ben 21 jaar oud. Ik heb nog 2 broers en een zusje." zegt hij. Ik was wel benieuwd naar of hij werkte aangezien hij der wel goed uit zag qua kleding enzo. "werk je Aymen" vraag ik, ik zie dat hij geschrokken aankijkt en knikt snel ja. "waar werk je " vraag ik hem puur uit nieuwsgierigheid. "Heb eige lounges" zegt hij, ik knik en kijk weg. Ik weet al gelijk wat hij doet. Heel jammer want ik vind hem echt een leuke jongen. Maar had altijd al gehoopt op iemand die niet hetzelfde als mijn broers doet.
"Maar zou ik misschien je nummer mogen? dan kunnen we nog contact houden aangezien ik ga stoppen met school" zegt hij en verbreekt de stilte.
Ik twijfel, en denk aan het werk wat hij doet& aan het meisje met wie hij net zat, "ik weet het niet Aymen, ik geef me nummer nooit zomaar aan jongens." zeg ik zacht. Hij knikt, "nee ik snap het wel" zegt hij en staat op. "het was echt leuk om je gekend te hebben wollah, je bent echt een leuke en knappe meid" zegt hij en wilt me een knuffel geven, ik knuffel hem terug en bedank hem. Hij loopt weg en ik gooi mijn etensresten etc weg. Ik pak mijn tas en loop naar de auto, daar zie ik Aymen nog staan bij een zwarte range rover en toeter naar hem en zwaai, hij zwaait terug en spijt komt in me naar boven. Ik moest gewoon me nummer geven, volgens mij was dat meisje gewoon zijn zusje" zeg ik tegen mezelf. Ik schud met mn hoofd, nee allysa als Benjamin of Amir hier achter komen ben je dood dus gedraag je. Zeg ik tegen mezelf en rijd in volle snelheid naar huis.

Thuis aangekomen zie ik mijn moeder liggen, ze ziet er best wel bleekjes uit. Ik loop naar haar toe, en vraag of het gaat. " hey knappe mama hoe is het " vraag ik haar en geef haar een kus. Ze reageert niet en schenkt me een korte glimlach. Huh? normaal is mijn moeder heel erg actief, en loopt ze te dansen zingen etc en nu ligt ze hier slapjes op de bank. Ken je dat dat je gevoel zegt dat er iets is, maar je hoofd zegt dat je nergens zorgen over hoeft te maken.
"mama" zeg ik zacht, "hmm" reageert ze, "wil je water?" ze schud nee, "wil je medicatie" vraag ik. Ze schud nogmaals met haar hoofd, "mama waar heb je last van" zeg ik, ik kan hier niet tegen, Ze neemt diep adem en kijkt me met gespleten ogen aan, "ik ben ziek liefje, mmaakk jjje mmaar ggeen zzzorrggen isss vvvast nnnniiks" stottert ze. "Ja wel kom we gaan naar t ziekenhuis" zeg ik en til haar op omhoog.
Ik roep hard of iemand thuis is en benjamin komt aanlopen, "Help mama is ziek " zeg ik kort, hij komt aanlopen en tilt haar op. Hij doet haar badjas om haar heen en legt haar in de auto.

Benjamin is 18 jaar, hij is heel erg gespierd en lijkt sprekend op Amir.

Ik stap in en in volle vaart rijd Benjamin naar t ziekenhuis, daar aangekomen nemen ze haar meteen mee voor bloedafname.
Ik hoor me telefoon afgaan en kijk op, ik zie Amir staan en neem op.
Amir: Yoo waar ben je
ik: ziekenhuis
amir: Wat? waarom wat is er
ik: mama voelde zich niet goed
amir: Ik kom dr nu aan
hij hangt op en ik app Alina dat ze naar oma moet gaan aangezien we laat thuis komen.
Amir komt aanlopen en de dokter ook."Hoe is t met mijn moeder" vraag ik haar, ze heeft een bloedsonderzoek gehad en we zien niets. Mevrouw kan of de griep hebben of iets anders. Daarvoor moet ze een scanner doen, als ze wil kijken of ze iets anders heeft, deze symptonen die we merken bij haar kunnen symptomen van een ernstige ziekte zijnn, maar dat weten we niet zeker dus kunnen we jullie niets uit zekerheid vertellen" zegt ze, ik voel me hart breken in duizende stukken, ik kijk mijn broer amir aan en tranen rollen naar beneden, hij neemt me in een knuffel. "het is vast niets schatje maak je geen zorgen" zegt hij en geeft me een kus. Het voelt alsof ik mentaal gebroken ben, mijn moeder? mijn fucking moeder. Weetje hoe veel pijn dit doet? Benjamin doet zijn arm om mij heen en veegt mijn tranen weg. "Komt goed zussie"
Ik zie me vader en Alina aan komen lopen, Alina springt in mijn armen en begint te huilen, "ik ben bang Allysa" snikt ze zacht. Ik moet me sterk houden voor me zusje, ik hou me tranen in en troost haar. Ik draai me om en zie mijn vader samen met amir en Benjamin. De ene kant van mij is super blij, ik heb me vader en broers echt al jaren niet zo close gezien als nu, elke dag ruzie elke dag..
Hoe zou t met mijn moeder zijn?
Denk je dat er iets is? denken jullie wat ik denk? Mijn gevoel zegt namelijk dat er iets heel ergs aankomt, dat er iets gaat komen wat me heel erg gaat breken. Maar ghair inshallah. Ik doe veel dua's tijdens dat we wachten op de uitslag van de scan.

Mijn lieve moeder, ik ben zo bang..
wees goed voor jullie moeder mensen! Zij is de gene die voor je door t vuur zou gaan! zij is de gene die jou 9 maanden gedragen heeft. Wees goed voor haar voordat het te laat is..

❤️❤️

La vie d'AmirWhere stories live. Discover now