30'lu yaşlarına yeni basmış adam, kafasında yankılanan sesleri durdurmak için derin bir nefes alıp verdi. 5 yıldır bebek doğum uzmanıydı ve şuncacık meslek hayatında daha önceden böyle bir durumla karşı karşıya kalmamıştı. Bebeğe bakıp gözlerini yumdu ve ailesine nasıl bir açıklamada bulunacağını düşünmeye başladı.
Bebek çok sağlıklı bir şekilde doğmuştu. Zaten asıl sorun bu değildi. Asıl sorun bebeğin çift cinsiyeti olmasıydı.
Tıklanılan kapıyla gözleri oraya kaydı. Yeni işe başlamış ve doğum sırasında kendisine yardım eden genç hemşire, elinde bir iki kağıt parçasıyla kapının dibinde duruyordu. Doktorun kendisine baktığını görünce sözlerini toparlayıp konuşmaya başladı.
"Efendim. Orihara ailesi çocuklarını görmek istiyorlar. Ameliyat bitince bebeği gördüğünüz gibi onu alıp kaçmanızı tuhaf bulmuşlar ve hemen gelmezseniz sizi şikayet edeceklerini söylüyorlar."
Adam derin bir nefes daha alıp verdi. Zordu. Yaptığı meslek kesinlikle çok zordu. Kadına cevap vermeyip kundakta duran bebeği kucağına aldı. Aileye bebeğin bir erkek olduğu söylenmişti ama işte. Bebek ne erkekti nede kız. Kucağındaki bebekle 10 dakika önce büyük bir özenle doğurttuğu kadının odasının kapısına geldi. Düşündükçe aklı iyice karışmaya başlayınca kafasını sağa ve sola sallayıp düşüncelerinden kurtuldu. Sonuçta bebeğin çift cinsiyetli olması onun suçu değildi. Kapıyı aralayıp fazla ses çıkarmadan içeri girdi ve kendisini bekleyen çifte baktı. Örtüyle sarıp sarmaladığı bebeği gözlerinde yaşlarla sarılmak için bekleyen kadına uzattı.
Kadın bebeği dikkatlice tutup kucağına aldı ve kafasına minik bir buse kondurdu. Daha fazla göz yaşlarını tutamamış, büyük bir zorlukla kavuştuğu bebeğine öpüp koklayarak sarılıyordu. Bay Orihara karşısında sanki dünyanın en güzel tablosu varmış gibi hayranlıkla bakıyordu oğluna. Şimdiden kafasında onun büyüdüğünde ne kadar harika bir insan olabileceğiyle ilgili senaryolar oynuyordu ve o her saniye daha fazla gurur duyuyordu birkaç dakika önce dünyaya gelmiş olan çocuğuyla.
Doktor duygusal anlar yaşayan çiftin hevesini kırmak istemese de bunu söylemesi gerektiğinin farkındaydı. O yüzden son kez derin bir nefes aldı ve konuşmaya başlamadan önce öksürdü.
"Imhh, efendim. Öncelikle sizi tebrik ediyorum. Bebek gerçekten çok sağlıklı ve-"
"İzaya."
Adam kesilen sözüyle bir süre karşısında duran kadına baktı. Kadın ise yüzünde tatlı bir gülümsemeyle tekrar konuştu.
"Onun adı İzaya."
Doktor anladığını belirtmek için kafasını salladı ve gergince güldü. Cidden, bunu açıklamak çok zordu.
"Evet, dediğim gibi İzaya oldukça sağlıklı bir şekilde doğdu ama ufak, küçücük bir sorun var."
Doktor daha fazla konuşmayıp sustu. Karşısında kendisine kaşları çatık bir şekilde adam endişeyle bakan kadınının saçlarını okşayıp doktora karşılık verdi.
"Ne sorunundan bahsediyorsunuz doktor bey?"
Doktor terleyerek bir duş almıştı neredeyse. Ellerini üzerindeki önlüğe sildi ve gözlerini kaçırarak cevap verdi.
"Yani aslında önemli değil öyle çok abartmaya gerek yok bence. A-ama söy-lemem lazım k-ki, ÇOCUK ÇİFT CİNSİYETLİ!"
Doktor gözlerini yumarak söylediği cümleden sonra odayı uzun bir sessizlik kapladı. En sonunda dayanamayan doktor gözlerini açınca dehşete uğramış bir adamla gözleri umutla bakan bir kadın gördü. Kadın bebeğe daha çok sarılıp heyecanlı bir şekilde konuşmaya başladı.
"BU HALA BİR KIZIM OLABİLECEĞİ ANLAMINA MI GELİYOR!"
Kadın kahkaha atmaya başlayarak yanındaki kocasına döndü.
"SÖYLEMİŞTİM! SANA ONUN BİR KIZ OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİM!"
Adam inanmaz bir şekilde kafasını sallayıp mırıldanmaya başladı.
"Ama erkekti o."
Kadın ise hala gülüyordu.
"Doktor bey! Hadi kızımın fazlalığını kesinde bende ona tatlış kıyafetler alıyım bir sürü!"
Adam aniden büyük bir hırsla kafasını kaldırdı ve sert bir sesle konuşmaya başladı.
"HAYIR! Bunu kabul edemem! O bir erkek ve kimse benim oğlumun çükünü kesemez! Asıl o çukuru doldurun siz!"
Kadın sinirlenmiş bir şekilde kocasına döndü.
"O bir kız olacak!"
Adam aynı kararlılıkla karısını cevapladı.
"Hayır! O bir erkek!"
"Kız!"
"Erkek!"
Doktor karşısında bebeğin cinsiyeti hakkında kavga eden çifte şaşkınca bakmaya devam etti. O daha çok hakaretler eşliğinde mesleğinden olma gibi senaryolar hayal etmişti ama şuan gördükleri tamamen farklı şeylerdi. İşinden olmayacağını anlayınca mutlulukla gülümsemeye başladı. Daha sonraysa çifti rahat bırakmak için ayrıldı odadan.
Evli çift ise hala cinsiyet kavgalarına devam ediyorlardı. Tabii bu küçük bebeğin ağlamaya başlamasına kadar sürdü bu kavga.
Kadın bebeği kucağında sallamaya başlayıp kocasına döndü.
"Belki de hem kız hemde erkek olabilir değil mi?"
Adam çocuğuna bakıp gülümsedi.
"Kesinlikle olabilir."
Kadın da eşine gülümseyip sözünü devam ettirdi.
"Büyüdüğünde o seçer cinsiyetini."
Adam kafasıyla onayladı eşini.
"Doğru söylüyorsun." Sonra fısıltıyla sözünün devamını getirdi. "O kesinlikle bir erkek olacak!"
Kadın kocasına sorgularcasına baktı.
"Ne dedin sen?"
Adam üç buçuk atarak cevapladı karısını.
"Hiç. Hiçbir şey."
Daha sonra ise karı, koca ve çocuk aynı yatakta birbirlerine sarılarak uyudular.
YOU ARE READING
Solitude | Shizaya
Fanfiction*Shizuo x İzaya *İntersex *Solitude ne demek bilmiyorum; Sadece arkadaşım ismi bu olsun dedi ve oldu...
