Hófehérke és a hét törpe

1.1K 78 33
                                    

  A Grimm testvérek verziójában Hófehérke gonosz mostohaanyja a királynő megbízza a vadászt, hogy vigye ki Hófehérkét az erdőbe és ölje meg. Csakhogy a királynő az eredeti történetben arra kéri a vadászt, hogy hozza vissza a lány szívét és máját. A vadász képtelen megölni őt, így egy vadkan szívét és máját viszi el a királynőnek, aki megeszi ezeket, mivel azt hiszi, hogy Hófehérke szervei.

A könyvben a mostoha kétszer próbálja sikertelenül meggyilkolni Hófehérkét, majd harmadszorra mikor a mérgezett almát adja neki, Hófehérke összeesik és meghal a teste pedig üvegkoporsóba kerül. Megérkezik a herceg, aki magával akarja vinni a halott lány testét amelyhez a törpék végül hozzájárulnak.

Miközben viszik az üvegkoporsót, az egyik ember aki tartja megbotlik és kiesik Hófehérke szájából a mérgezett almadarab. Hófehérke és a herceg természetesen összeházasodnak, az esküvőre pedig elhívják a gonosz királynőt is, akinek az a büntetése, hogy tűzforró cipőt viselve táncoljon addig míg holtan nem esik össze.


Hát itt még a kedves szereplők is embert kínoznak hisz a forró vascipőben táncolás halálig elég durva lehet.Mondjuk a "kedves" mostoha emberi szerveket akart enni.A kis kannibál.Gyönyörű mese igaz?Nem?Szerintem se.

Gyerekmesék beteg oldalaOnde histórias criam vida. Descubra agora