4k Különkiadás

312 15 12
                                    

Habár ezt a könyvet már befejeztem ilyen szép számot illik megünnepelni.Először is mindenkinek szeretném megköszönni, hogy már ennyien megnéztétek a könyvet!Ebben a részben olyan linkeket,videókat és részleteket láthattok amik az eddig boncolgatott mesékkel kapcsolatosak.Lesz néhány amit inkább csak érdekességnek rakok ide.Jó szórakozást mindenkinek.

1.Első dolog amit szeretnék megosztani veletek,hogy már nem csak a csipkerózsika "bájos" eredetiével vannak gondok hanem a ma ismert verzióval is,legalábbis egy külföldi anyuka szerint.A hölgy azt javasolja,hogy inkább csak idősebb korosztálynak,kamaszoknak tanítsák a mesét ugyanis szexuális erőszak van benne.Ezen a ponton ismét leszögezném,hogy a Disney verzióról van szó!Mégpedig a film ártatlan,romantikus jelenetére célzott az illető,ugyanis a herceg bármilyen beleegyezés nélkül csókolta meg a lányt.A nő azért szeretné,hogy a kicsik még ne lássák,olvassák a történetet,mert befolyásolhatók és azt tanulják meg,hogy álmában megcsókolni valakit jó ötlet.

2.Íme néhány részlet az eredeti Kis hableányból:
"Ahol a legmélyebb a tenger, ott áll a vízikirály palotája; piros korallból rakták a falait, csúcsíves, nagy ablakait átlátszó borostyánkővel üvegezték, tetejét meg kagylóhéjjal födték, s ezek nyitódnak-csukódnak a hullámok érintésére. Csak úgy tündöklik tőlük a palota teteje, mert minden kagyló fényes gyöngyszemeket rejt, olyanokat, amikből egy szem is királyi korona ritka ékessége lehetne."

"- És miért halandó a mi lelkünk? - kérdezte szomorúan a kis hableány. - Én odaadnám szívesen mind a háromszáz kiszabott esztendőmet, csak emberré lehetnék egy napra!

- Erre gondolnod se szabad! - kiáltotta ijedten a nagyanyja. - Mi sokkal boldogabban élünk, mint odafönn a földi emberek.

- Ha meghalok, fehér tajték lesz belőlem, hullámokon hánykolódom, és soha többet nem hallhatom a tenger moraját, nem láthatom a szépséges virágokat, a bíborszínű napot? Mit tegyek, hogy az én lelkem is örökkétig éljen?

- Nem tehetsz semmit - felelte az öreg királyné. - Csak akkor válhatna halhatatlanná a lelked, ha egy földi ember úgy megszeretne, hogy előbbre helyezne apjánál, anyjánál; ha a tied volna egész szíve és minden gondolata; ha megfogná a kezed, és örök hűséget fogadna neked. Akkor  az ő lelke átömlene a tiédbe, s emberré válnál magad is. Csakhogy ez nem történhet meg soha. A halfarkadat, legszebb ékességedet rútnak tartják odafönn, mert nem tudják, mi a szép. A felsőbb világban két esetlen dorong kell a szépséghez - lábnak nevezik.

Felsóhajtott a kis hableány, és csüggedten nézte pikkelyes halfarkát."

3. https://www.youtube.com/results?search_query=ijeszt%C5%91+jelenetek+rajzfilmekben
Ezekből a videókból nyugodtan nézzétek meg amit jónak láttok, vannak benne olyan dolgok is amikről itt nem esett szó például a hírhedt betiltott részek.

4. A negyedik helyen dióhéjban lesz szó egy olyan sorozatról, amit nemrég találtam, de megérdemli, hogy ebben a könyvben szerepeljen. Voltak már ebben a könyvben véres, agresszív mesék, de a mostani kenterbe veri a legtöbbet, ha mondhatok ilyet. Ez, pedig nem más, mint a híres, vagy inkább hírhedt Ren és Stimpy Show. Egy eredetileg gyerekeknek készült rajzfilmsorozat, ami elsőre butácska, kicsit talán agresszív, de végső soron ártatlan történetnek tűnhet. Egyáltalán nem az. Magyarországon 2006-ig futott a sorozat. Főszereplőink Ren, aki egy rettentő agresszív, lehetségesen elmebeteg csivava és barátja Stimpy, aki egy vidám, ostoba macska( csak szerintem nem néz ki macskának? ). A műsor bővelkedik altáji humorban( kaki pisi viccek ), szexuális utalásokban és agresszióban. Nem valami gusztusos, hogy enyhén fogalmazzak. Cenzúrázták is, betiltottak bizonyos részeket és kirakták az eredeti alkotót a második évad után, de még így is nagyon beteg volt ez az egész. Ráadásul a legtöbb rajzfilmmel ellentétben semmi tanulság vagy tanító jelleg nem volt benne. Készült belőle egy 6 részes felnőtteknek szóló verzió is, de nem lett nagy sikere és azt hiszem magyarul soha nem jelent meg.

Azt hiszem én ennyi lettem volna, jobbat most nem tudok, túlságosan felidegesített a Ren és Stimpy. Viszlát kedves olvasók és köszönöm szépen, hogy velem tartottatok!

Gyerekmesék beteg oldalaNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ