Aşşkkkksesiffff

4.6K 263 25
                                    

           

Maya'nın Polonya'dan getirdiği votka tamamen bitmiş, kızlar masanın üzerinde biriken boş bardakları toplamaya başlamışlardı.

"Peki, Raul Türkiye'ye dönme kararını nasıl karşıladı?" diye sordu Serra, şarhoş olmuş olan Ceyda'nın az önce yere devirmiş olduğu vazoyu İrem'e çaktırmadan tekrar masanın üzerine koymaya çalışırken. İrem lacivert beyaz tonlarında döşediği evindeki hasarlar konusunda, yeri geldiğinde zarar bilançosunun listesini çıkarıp sorgulama yapacak kadar hassas bir yapıya sahipti. Belki de bu nedenle Serra, İrem'in en sevdiği beyaz koltuğunda çikolatalı dondurma yemeğe bayılırdı.

" Haberi yok ki."

Kızlar hayretle önce birbirlerine sonra Maya'ya baktılar.

"Nasıl yani haberi yok?

"Yok işte" dedi Maya umursamaz bir edayla. "Yeni hayat felsefem istediğim gibi yaşamak ve kimseye hesap vermemek. Hem ona nasıl açıklamalıydım bu durumu? Şeyyy hey Raul, sana bir şey söylemem gerekiyor. Birkaç ay önce eski erkek arkadaşım ah pardon eski nişanlım beni kendinden beş yaş büyük bir kadınla aldattı. Hatta bak en komik kısmı ne biliyor musun? O kadını bana tercih etti ve beni terk etti. Şimdi de evlenme planları yapıyorlar. Ne güzel değil mi? Yoo, saçmalama erkeklerden nefret etmiyorum. Bunu da nerden çıkardın? Evet, haklısın Ceyda, keşke olayları aynen böyle Raul'e açıklasaydım! Eminim adamın gözünde değerim bin kat daha artardı."

"O halde ona hiçbir şey anlatmadın. Neden Polonya'ya yerleştiğini? Neden Türkiye'yi terk ettiğini?"

"Söyledim ya. Gerek görmedim."

"Peki, hiç merak etmedi mi? Neredeyse üç aydır çıkıyordunuz? Ne yapıyordunuz beraberken Allah aşkına?"

"Zaman öldürüyorduk" diyerek kesip attı Maya. Ama gerçekleri söylemediğinin kendisi de farkındaydı.

Raul defalarca onu hayatı, ailesi, Polonya'ya yerleşme nedeni ve geçmiş ilişkileri ile ilgili sorgulamış ancak Maya her seferinde bu detayları konuşmak için erken olduğunu söylemişti. Detay... Mert ile arasında geçenleri özetlemek için ne ilginç bir kelime seçmişti. Hem de bütün hayatı bu detay'ın girdabında dönüp duruyorken. 

Raul ve Maya...

Her şeye rağmen aralarındaki çekim inkâr edilemezdi.

Keskin zekâların çekimi... 

Toprağın çocuğu ile ateşin kızı...

Raul, Maya ile tanışmadan seneler önce, İspanya'nın birinci lig takımlarından, 'da öne çıkan hücum oyuncularından biriydi. 2000-2001 İspanya Kupa maçında, 'e attığı muhteşem golüyle bir anda yıldızı parlamış ve medyanın odak noktası olmuştu.  Sonrasında her şey çok hızlı gelişmişti. Ne olup bittiğini anlamadan İspanya liginin en iyi takımlarından biri olan Barselona'ya transfer olmuştu bile. Ancak şöhret yavaş yavaş ruhunu ele geçirdi. Para... Her istediğine sahip olabilmenin verdiği tatminsizlik, alkolün esareti altında geçen anlamsız geceler ve hayalini bile kuramadığı kadar çok kadın...

Transferini takip eden üç sene içerisinde Raul yavaş-yavaş çöktü. Zamanla maçlardaki performansı da düşmeye başladı. Medya onu yerden yere vuruyordu. Spor gazeteleri neredeyse her gün onunla ilgili büyük çoğunluğu gerçek olan yıkıcı haberler yayınlıyor, maç içerisinde sergilediği asabi tavırlar şiddetle eleştiriliyordu. Gece hayatının ve alkolün yorgun düşürdüğü bedeni ise hemen hemen her maçta tökezlemesine neden oluyordu.

Raul 2004 senesinde Barselona'dan, İspanyanın vasat ikinci lig takımlarından birine transfer oldu. Aynı sene ünü İspanyanın neredeyse tümünü ele geçirmiş olan Raul'ün yakın arkadaşı film yıldızı Julio Alveres, polisler tarafından yakalanmasının ardından milyonlar önünde uyuşturucu problemi olduğunu itiraf etti ve bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görmeye başladı. Raül bu süreç içerisinde arkadaşını yalnız bırakmadı. Ancak skandallara bayılan İspanya medyası da Alveres'i yalnız bırakmıyordu. Alveres ne zaman biraz hava almak için rehabilitasyon merkezinin bahçesinde yürüyüşe çıksa, karşısında ağaçların üzerine tırmanmış, çalıların üzerine yatmış ya da bütün korumalarına rağmen kapıda pervasızca ayakta duran paparazziler görüyordu. Medya altın çocuğun çöküşünün her anını görüntülenmekten büyük zevk alıyordu. Her şeye rağmen Alveres'in tedavisi başarılı oldu.  Altı ay sonra bedeni uyuşturucudan temizlenmiş bambaşka bir insandı. Ne var ki bu altı ay Alveres'in kariyerine mal olmuş, Alveres İspanya'nın yıllardır ratingleri zorlayan dizisindeki başrolünü kaybetmişti. İspanya halkı büyüme sürecine yakından şahit olduğu bu sarı saçlı, çilli masum çocuğun büründüğü isyankâr kimliğinden hoşlanmamıştı. Halk onu dizide tekrar görmek istemiyordu. Raül bu zor döneminde en yakın arkadaşına destek olmayı bırakmadı. Alveres birkaç ay daha umutsuzca iş aramaya devam etti.  Bu süreç içerisinde tekrar uyuşturucuya sığındı. Kadınların aklını başından alan büyüleyici gülümsemeye sahip İspanyol yıldız, bir gece, şehrin popüler gece klüplerinden birinde altın vuruşunu yaptı ve genç yaşında hayata gözlerini kapadı. Raul yıkılmıştı.

Aşkım DeplasmandaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin