Lily'nin Mektubu

240 7 1
                                    

   Harry eğildi, kağıt parçalarından birkaçını aldı ve inceledi. Bir tanesinin Bathilda Bagshot'in yazdığı Sihir Tarihi'nin eski bir baskısından bir bölüm olduğunu, diğerinin de bir motosiklet bakım elkitabına ait olduğunu anladı. Üçüncüsü elle yazalmış ve buruşmuştu: düzeltti.
   Sevgili Patiayak,
   Teşekkürler, teşekkürler. Harry'nin doğum günü armağanı için çok teşekkürler! Kesinlikle en sevdiği armağan oldu. Bir yaşında ve şimdiden oyuncak bir süpürge ile hızla geziniyor, kendinden öyle hoşnut bir hali vardı ki, sen de göresin diye zarfin içine bir resim koydum. Gerçi yerden ancak yarım metre kadar yükselebiliyor ama kediyi öldürmesine ramak kaldı ve Petunia'nın bana Noel'de gönderdiği korkunç bir vazoyu da parçalad (hiç şikâyetim yok). Tabii James bunu çok komik buldu, büyük bir Quidditch oyuncusu olacağını söylüyor, ancak bütüin süsleri toplayıp kaldırmak zorunda kaldık, harekete geçince de gözümüzü ondan ayırmamaya özen gösteriyoruz.
   Çok sakin bir doğum günü çayı içtik, sadece biz ve bize karşı hep çok tatlı davranmış olan, Harry'ye baylan ihtiyar Bathilda. Senin gelemediğine öyle üzüldük ki, ama Yoldaşlık her şeyden önce gelmeli ve zaten Harry de doğum günü olduğunu bilecek kadar büyük değil henüz! James burada kapalı kalmaktan biraz gerilmeye başladı, belli etmemeye çalışıyor ama ben anlıyorum - üstelik Görünmezlik Pelerini de hâlâ Dumbledore'da, yani küçük gezintilere çıkma şansı yok hiç. Eğer ziyarete gelebilirsen, bu onun moralini öyle yükseltir ki. Geçen hafta sonu Kuyruk buradaydı, bana biraz canı sıkkınmş gibi geldi, ama herhalde McKinnon'larm haberindendir; duyunca bitin akşam ağladım.
   Bathilda hemen hemen her gün uğruyor, büyüleyici bir ihtiyarcık, Dumbledore hakkında en şaşırtıcı hikâyeleri anlatıyor – bilse memnun kalacağını sanmam! Aslında ne kadarma inanacağımı bilemiyorum, çünkü insana inanılmaz geliyor, Dumbledore'un
  
   Harry'nin kollarıyla bacakları uyuşmuştu sanki. Neredeyse kıpırdamadan, mucizevi kâğıdı güçsüz kalmış parmaklarının  arasında tutarken, içinde sessiz bir patlama, eşit ölçüde sevinci ve kederi hızla damarlarına gönderdi. Sarhoş gibi sendeleyerek yatağa gidip oturdu. 
   Mektubu yeniden okudu, ama ilk seferinde olduğundan daha fazla anlam çıkaramadı, sonunda el yazısının kendisini inceler hale geldi. Annesi g'lerini tıpkı onun gibi yapıyordu: mektupta her birini tek tek aradı, bir tülün ardından ona dostça el sallıyorlarmış hissi uyandı içinde. Mektup inanılmaz bir hazineydi, Lily Potter'in yaşadığının, sahiden yaşadığının, ılık elinin vaktiyle bu parşömen üzerinde hareket ettiğinin, mürekkeple bu harfleri, onun hakkında, Harry hakkında, oğlu hakkında bu kelimeleri yazdığının kanıtıydı.
   Gözlerindeki ıslaklığı sabırsızlıkla silerek, mektubu yeniden okudu, bu sefer anlam üzerinde yoğunlaştı. Hayal meyal hatırlanan bir sesi dinler gibiydi.

Harry Potter' dan Alıntılar-Ara verildiWhere stories live. Discover now