Yeni Haber

99 3 0
                                    

Teyzesiyle eniştesi öfkeli bakışlar attılar.  
   "Haberleri dinlemek, ha! Yine mi?"
"Eh, ne de olsa her gün değişiyor,"dedi Harry.
"Bana kurnazlık taslama, çocuk! Asıl niyetin ne, bilmek istiyorum -hem bu haberleri dinleme martavalıyla kafamı ütülemekten de vazgeç! Çok iyi biliyorsun ki, senin gibiler-"
   "Aman, Vernon!" diye fisıldadı Petunia Teyze. Bunun üzerine Vernon Enişte sesini öyle alçalttı ki, Harry onu duymakta zorlanmaya başladı. "- senin gibiler asla bizim haberlerimize çıkmaz!"
   "Siz bu kadar bilirsiniz işte," dedi Harry.    
   Dursley'ler, faltaşı gibi açık gözlerle birkaç saniye ona baktılar, sonra Petunia Teyze, "Sen pis, küçük bir yalancısın," dedi. "Peki ya bütün o-" o da sesini alçalttı, Harry daha sonraki kelimeyi ancak onun dudaklarını okuyarak çıkarabildi "- baykuşlar ne yapıyor, sana haber getirmiyorlar madem?"
   Vernon Enişte, muzaffer bir fısıltıyla, "Aha!" dedi. "Hadi bakalım, buna da cevap bul, çocuk! Bütün haberleri o mikrop yuvası kuşlardan aldığını bilmiyoruz sanki!"
   Harry bir an duraksadı. Bu sefer gerçeği söylemek ona sahiden de bir şeylere mal olacaktı, her ne kadar teyzesiyle eniştesi bunu itiraf ederken kendini ne kadar kötü hissettiğini hayatta anlayamasalar bile.
   "Baykuşlar..." dedi duygusuz bir sesle, "bana haber getirmiyor."
   "İnanmıyorum," diye cevap verdi Petunia Teyze hemen.
    Vernon Enişte, üstüne basa basa, "Ben de," dedi.
   Petunia Teyze, "Bir işler çevirdiğinin farkındayız," dedi.
   "Aptal değiliz herhalde," dedi Vernon Enişte.
   Bir anda tepesinin tası atan Harry, "Bak işte bu yeni haber" dedi ve daha Dursley'ler onu çağırmadan olduğu yerde döndü, evin önündeki çimenliği geçti, alçak duvarın üstünder atladı ve sokaktan yukarı doğru yürümeye başladı.

Harry Potter' dan Alıntılar-Ara verildiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin