Leo + Rick

121 4 0
                                    

Az utazás vissza Punt földjére gyors volt, viszont annál kellemetlenebb Leo számára. Az ereje elvesztése óta sokkal gyengébbnek érzi magát. Bár jóhogy, mivel csak max egy fél órája vette el Void az erejét, de akkoris. Úgy érzi, hogy össze akar esni.

- Siessetek vissza a kapuhoz! - mondta Hórusz.

- És ti? - kérdezte Leo az öt istentől.

- Mi majd a jövőben várunk rátok - válaszolta Vulcanos, s mind az öten eltűntek.

- Gyerünk! - utasította Percy a többieket, majd a kapu felé vette az irányt.

ΠΠΠ

A Villa Argo ugyan olyan volt, mint amire Rick emlékezett. Habár a műltban csak három max négy nap telt el, Percy szerint fél év. Neki pedig ezt Statera mondta, a Fényszellem.

- Csináljunk szivárványt! - mondta Percy.

- Hogy mi?! - nézett rá mindenki Leon és Árnyék Zoén kívül. - Ember! Most halt meg az egyik barátod, és te szivárványt akarsz csinálni?!

- Nem, hanem üzenni akarok vele, hígagyúak! - csattant fel még mindig könnyezve Percy.

Szerencsére épp nappal volt, így egy slaggal simán tudtak szivárványt csinálni, amibe Percy egy aranyérmét dobott, és azt mondta:

- Ó Írisz, Szivárvány istennője, mutasd nekem Nico di Angelo-t a Félvér Táborban! - kérte Percy, majd egy kép jelent meg a szivárványban.

Rick ettől meglepődött, azt sem tudta, hogy ez mi, meg hogy, meg miért, de elég morbid volt.

- Mi a...? Percy?! - nézett a fiúra egy fekete hajú srác, aki Rick szerint Nico volt az.

- Gyere értünk Cilmore Cove-ba! - parancsolta Percy.

- Mi? De...

- Nincs de, Nico! Gyere! - ezzel Percy elhesegette a képet. Egy másodperccel késöbb a képben levő alak jelent meg Percy mellett, és valami fekete térből lépett ki. - Vigyél haza!

Nico megfogta Percy karját, aki Thália testét tartotta, és Percyt pedig Leo és Árnyék Zoé fogta. Nico másik oldalán pedig Jason, Julia, Rick és Lucy állt, akik Percy kérésére mentek velük. És Nico beszívta őket.

ΠΠΠ

A Félvér Tábor ugyanolyan volt, mint Leo emlékezett. Csak három sírral bővült az egész, ami Percyt, Tháliát és őt jelentette. És Tháliát sajnos eredetileg is.

- Percy! Leo! - örültek meg a táborlakók, mikor meglátták őket, de mikor észrevették Thália testét Percy karjában, rögtön megálltak.

- Mi történt? - ment oda hozzájuk Kheiron. - Ne is itt! Majd bent elmesélitek.

Kheiron mindannyiukat a Nagy Házba vezette, majd ott várta, hogy Percy és Leo elmondjon mindent. Semmit sem hagytak ki, egyetlen részletet sem.

- Tehát megszerezte a harmadik elemet is - mondta Kheiron. - Ez nagyon nem jó... És Thália is meghalt.

- El kell temetnünk - mondta Percy, majd a kanapéra fektetett Tháliára pillantott. - Méghozzá a két tábor és a Vadászok együttesen.

- Igen... Nekem nagyon úgy tűnik, hogy valahogyan egy lélekcsere zajlott le, mikor Thália meghalt - nézett a kentaur Zoéra.

- Engem nem érdekel semmilyen lélekcsere, Kheiron! Thália meghalt, Void egyre erősebb! Már most is lehetetlen megállítani! - csattant fel Percy.

- Percy? - kukucskált be a Nagy Házba Annabeth, Piper, Jászon, Hazel, Frank, Reyna, Jack és Kalüpszó. Mindannyiukon látszott, hogy nagyon meglepte és megviselte őket Thália halála. Annabeth és Kalüpszó gyorsan a Percyhez és Leohoz szaladtak, Jászon pedig Thália testéhez térdelt le.

- Megölöm Voidot - mondta hirtelen Percy. A fiú már izzadt az idegtől. - A saját kardjával fogok végezni vele!

~FOLYTATJUK~

Utóhatás 2.: Ókori Földeken | A Sötétség Bosszúja sequelKde žijí příběhy. Začni objevovat