Percy + Julia

84 4 0
                                    

Percy a hajón ébredt arra, hogy a többiek bámulnak rá.

- Mi van? - kérdezte a fiú.

- Őőő... - kezdte Leo. - Mit álmondtál?

- Beszéltem álmomban? - kérdezte Percy.

- Az nem kifelyezés - mondta Rick.

- Konkrétan üvöltöztél - tette hozzá Árnyék Zoé.

- Láttam Void birodalmát. Beszéltem vele, és tudom, hogy mit akar: a birodalmát. Mármint a régit.

- Mert milyen a régi? - kérdezte Julia.

- Teljesen üres és sötét - írta le Percy. - De ezt nem volt nehéz kitalálni. El akar pusztítani mindent.

- És ebbe hogy került bele Annabeth? - kérdezte Leo.

- Mi?

- Az ő nevét is kiabáltad - mondta Rick.

- Ez az Annabeth a barátnőd? - kérdezte Lucy, s Percy bólintott, majd elmesélte, hogy mit mondott neki Statera. Csak annyit hagyott ki, hogy valamit adott neki, amiről konkrétan még azt sem tudja, hogy mi az.

- Fél éve?! - nézett nagyot Jason. - Az nem lehet!

- Statera azt mondta, hogy Void babrált az idővel - mondta Percy. - És hogy le akar minket lassítani.

- Megjöttünk - lépett be a kabinba Thália. Mikor meglátta, hogy mind hogy néznek egymásra, megkérdezte: - Minden rendben?

- Igen - vágta rá Percy, majd kiment a kabinból.

- Ezt meg mi lelte? - kérdezte Leot.

- Annabethről álmodott - válaszolta a fiú.

ΠΠΠ

A hajó Szicília egyik partján horgonyozott le. A helynek a neve Riposto volt. Thália és a többiek a hajón maradtak, mert elvileg még valamit meg kell beszélniük, így Percy és Leo egyedül kérdezgették az embereket, hogy merre van az Etna, de mindegyik mást-mást mondott. Az egyik nem tudta, a másik egyik irányba, a harmadik meg egy másik irányba mutatott.

- Ezzel semmire sem megyünk! - csattant fel Percy.

- Üdvözöllek, kedves utazók - mondta egy hang kettejük mögött. - Úgy hallom az Etna tűzhányót keresitek.

- Öhm... Igen - válaszolt Leo. Percynek nem volt jó előérzete a pasassal kapcsolatban, mert a feje egy ruhába volt csomagolva. Egyedül a szemei látszottak ki. Na most, a feje az két ok miatt lehet becsomagolva: vagy annyira rusnya, vagy egy bűnöző. Na Percy az utóbbira tippelt.

- Gyertek, elvezetlek titeket - mondta, majd egy intés után elindult az egyik irányba. Leo rögön utána ment, de Percy még habozott egy kicsit, majd végül ő is követte a pasast.

A férfi egy erdőbe vezette őket, majd ott megállt, s egy faágat vett fel a földről, majd eldobta a fiúk elé. Ettől Percy és Leo megtorpant, majd előttük egy járat nyílt ki, ami egészen az Etna belsejébe vezetett.

- Menjetek csak - mondta az alak, és Percyék engedelmeskedtek.

Az Etna belseje majdnem úgy nézett ki, mint ahogy azt Percy elkéozelte, leszámítva, hogy semmi láva sincs benne, csak egy nagyobb üst, és azon kívül egy csomó robot és találmány.

- Ki maga? - kérdezte Leo.

- Én vagyok Vulcanos - mutatkozott be az isten. - És nem kell elmondanotok, hogy miért jöttetek, mert én is tudom. És segítek nektek.

- Csak így? - kérdezte Percy. - Semmi próba vagy valami?

- Csak így.

- De ezért miért kellett idejönnünk? Megmondhatta volna az utcán is, hogy...

Vulcanos letekerte a ruhát a fejéről, és feltárult Percy előtt az isten arca. Ami amúgy nem is volt annyira csúnya, mint amilyennek elképzelte.

- Azért, mert a normális halandóknak nem kéne hallaniuk egy olyan háborúról, ami évezredek múlva fog bekövetkezni - mondta az isten, s pakolni kezdett.

- Most mit csinál? - kérdezte Percy.

- Pakolok az útra! - válaszolta Vulcanos. - Majd még hálás leszel, ha valami elromlik.

- Akkor itt van Leo - mondta Percy.

- Ketten többre mennek, nem igaz?

- Hát... gondolom...

ΠΠΠ

Julia riadtan ébredt fel, mikor Percy ordibálni kezdte azt, hogy Annabeth. A lány nem tudta, hogy ki lehet az az Annabeth, de úgy gondolta, hogy fontos személy lehet Percy számára. Aztán egy könnycseppet vett észre a fiú arcán.

Aztán Percy és Leo elment, hogy rákérdezzenek, hogy hol van az Etna, de ez már egy órája volt. Azóta már rég vissza kellett volna érniük. Azonban még nem érkeztek meg.

Kicsivel késöbb rohant be Thália, hogy Percyék jönnek egy harmadik alakkal együtt. Mikor felértek a hajóra, kiderült, hogy Vulcanos volt az, aki önszántából állt be közéjük.

- Miért teszi ezt, Vulcanos isten? - kérdezte Thália.

- Már segíteni sem lehet? - kérdezte Vulcanos. - Amúgyis már rég tudtam, hogy felém közeledtek, és hogy majd be akartok állítani az elit osztagotokba, ami eléggé megtiszteltetés a számomra. De mondjátok már meg, hogy hol van az asgardi?

- Most megyünk oda - mondta Thália, majd azt kiáltotta: - A VILÁGFÁHOZ!

Utóhatás 2.: Ókori Földeken | A Sötétség Bosszúja sequelWhere stories live. Discover now