Karıncalar Asla Uyumaz

15 2 2
                                    

  Saatin kaç olduğu önemli değil. Karıncalar asla uyumaz.
  Ayçiçeğinden yapılmış saate bakıyordu İvi. Çekirdeklerin sıralanışından okuyabildiği ayçiçek saatini avuçlarının içine aldı. Gözlerini iyice kısarak işin ciddiyetini kaçırmadan görevine odaklanmıştı ki; Çekirdeklerin arasında gezinen bir karınca gördü. Küçücük karıncanın nasıl olur da dünyanın en uzun boylu çiçeklerinden biri olan ayçiçeğine çıkmış olabileceğine hayret etti. Başını kaşıdı. Küçük dilini yuttu ve gözü seğirmeye başladı.
  Olan olmuştu. Hem dikkati dağılmış hem de minik karınca, ayçiçeğinin üzerine çıkmıştı. Bir türlü dikkatini toplayamıyordu, İvi. Yavaşça elini çekirdeklerin içine doğru uzattı ve karıncayı avucunun içine bindirdi. Diğer avucuyla da etten bir çatı yaptı. Saatin kaç olduğuna bakabilmek için karıncadan kurtulmalıydı. Yavaşça toprağın üzerine bıraktı karıncayı. Tam başını kaldırıp işine devam edecekti ki küçücük karıncanın kocaman bir arıyı sırtına aldığını gördü. Şu karınca gerçekten de enteresan bir hayvandı.
  İvi, saate bakması gerektiğini unutmuştu. Eğer saati zamanı geldiğinde bildirmezse kimse yatma saatinin geldiğini öğrenemeyecekti. “Bir şey olmaz. Karınca uyumak için evine girdiğinde gider herkese haber veririm.” Dedi kendi kendine. Ama bilmediği bir şey vardı -Karıncalar asla uyumaz!-
  Karıncanın peşine takıldı, İvi. Arıyı nereye götürdüğünü merak ediyordu. Bir süre sonra bir karınca iki karınca oldu. Sonra üç. Sonra dört. En sonunda uzun bir sıra oluştuğunu fark etti. Karıncalar evlerine gidiyorlardı.Çok geçmefen vardılar. Yuvanın girişinde bir telaş vardı. Hep birlikte arıyı içeri sokmaya çalıştılar. İşlerini bitirmeden içeye girmeye niyetleri yoktu. Her biri tek tek denedi. En sonunda bölüp taşımaya karar verdiler. Bu defa da bölmek için uğraşıyorlardı.
  İvi artık geç kaldığını fark etmişti. Karıncaları oldukları gibi bırakıp eve koştu. Ayçiçeğine bakmadan koşmaya devam etti. Aklı karıncalarda kalmıştı ama o ve diğer tüm insanlar uyumalıydı. Koşarken bağırıyordu İvi:
  "ARTIK UYUMA VAKTİ GELDİ."

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 09, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Doğa ÖyküleriWhere stories live. Discover now