Hoofdstuk 13

162 6 2
                                    

'So, that's our plan,' zei Jessica. We stonden met z'n vieren voor de rest van Art Club. Of wat er van over was. Door de bezuinigingen op de kunstafdeling was het aantal leden cam Art Club enorm gedaald.We hadden het verhaal verteld en ook dat we ons hadden laten inspireren door Glee en allerlei andere muzikale tv-programma's. We stonden er alle vier maar een beetje bij.

Arthur stond op. Hij was de aanvoerder van het schoolorkest. 'When you came up with this idea, there were three of yo.' Hij wende zich nu naar mij. 'What do you think about this Ava? I mean, this idea already excisted before you joined Femme Fatale. Do you agree with the idea?'

Hij stelde eigenlijk een terechte vraag. Ik staarde hem even aan, maar ik kwam snel tot een conclusie. 'I think the story is absolutely great and that's why er need Art Club to Create this musical!' Ik keek enthousiast naar de anderen, maar die leken afwezig. 'But what do we do about the budget? And there is no-one who wants to be apart of this musical,' zei een klein meisje die in het orkest zat.

Ze had een punt. Buiten Art Club wilde niemand betrokken raken bij de musical. Het schoolbestuur had ons helemaal aan ons lot overgelaten. 'We do it ourselfs,' zei Melisa. Gemompel klonk door het lokaal. 'We know the budget is small, but we can do all these things without the help of the school. We only need the auditorium. We can but our own costumes, make our own decor and write our own scripts!' probeerde Melisa nog eens.

Een paar mensen knikten instemmend. 'People have been trying to stop us for years. This could be our chance to restore the arts at this school!' zei een jongen uit het dansteam. 'Yeah!' klonk nu volop door het lokaal. Mijn hoop borrelde volop in me. Iedereen stond nu op en begon enthousiast te praten. 'Okay people,' zei Arthur, 'how do we started?' Deze vraag was op ons gericht. Jessica stapte naar voren: 'we make a plan.'

___________________________

Een uur later zat iedereen met papier of een laptop voor hun neus. We hadden de deuren afgesloten, want veel mensen waren nieuwsgierig en wilde graag zien wat we aan het doen waren. Maar dat kon niet. Dit was topgeheim. We waren allemaal heel gemotiveerd, iedereen was wel ergens mee bezig.

Melisa, die de schetsen voor The Jazz Night Club had gemaakt, zat bij de handvaardigheidgroep on te overleggen over de opbouw en de structuur van het decor en de kostuums. Ze was heel creatief en ze kon tekenen als geen ander. Als ze niet zo veel van zingen had gehouden, dan zou ze nu kleren ontwerpen.

Kate zat bij de muziekgroep. Ze overlegden over het gebruik van bestaande liedjes, die bewerkt zouden worden voor het verhaal. Ze hadden een enorme mindmap gemaakt, met plaatjes van artiesten en instrumenten die nodig waren. Ik wist dat er veel liedjes uit Glee en andere muzikale programma's gecoverd zouden worden. Maar ze hadden ook ideeën over liedjes die nog niet zo vaak gecoverd waren. Kate kon heel goed piano spelen en kende enorm veel liedjes uit haar hoofd.

Jessica had de koppen bij elkaar gestoken met de dansers. Veel van hun wilden bij het ensemble, op voorwaarde dat er ook grote dansnummers in het stuk zaten. Ik zag het al voor me; het hele auditorium zo uit elkaar spatten van de energie. Jessica wist veel van dansen.

Haar oudste zus Lilly ging komend jaar dansen bij het Nationaal Ballet en haar andere zus Sam (oftewel Samantha) was een enorm getalenteerde zangeres. Ze was een paar jaar geleden tweede bij X-Factor geworden! En haar tweelingbroer Jason kon ook als een kei zingen en dansen. Een getalenteerde familie!

Ik had met de overige leden een iets minder leuke taak op ons genomen; financiën en planning. We hadden een klein budget van de school, maar dat was niet genoeg voor al het materiaal voor bijvoorbeeld het decor of licht. 'We can use our own clothes as costumes,' suggereerde een blond meisje. Daarmee stemde iedereen in.

New GirlWhere stories live. Discover now