Hoofdstuk 12

194 8 0
                                    

'Oh baby, what a mess.' zei mijn vader troostend. Ik lag te huilen en hij hield me in een stevige knuffel, terwijl ik zijn shirt helemaal nat huilde. Nadat Oliver en ik elkaar aangekeken hadden, vroeg hij aan zijn ouders of hij weg mocht en begon te praten met een van de jongens te praten die had gerapt.

Kate had me verbaasd weggetrokken uit de menigte en had me gevraagd of er iets aan de hand was. Stotterend had ik het haar verteld dat de jongen die ik bij Gail's ontmoet had Oliver was. Ze werd krijtwit en liep met een heel boos gezicht weg.

Melisa en Jessica hadden me half huilend in een hoekje gevonden en brachten me naar mijn vader en Al. Zij namen me mee naar huis en daar had ik meteen comfortabele kleren aangetrokken en was in mijn bed gekropen, waar ik toen echt begon te huilen. Mijn vader kwam na een tijdje naar me toe en vroeg sussend wat er was gebeurd. Ik besloot maar dat ik hem nu beter alles kon vertellen.

'So that's why you're crying? Because of a boy?' vroeg hij. Nou, dat bracht hij nou ook niet zo lekker. 'That boy happens to be the older brother of my best friend!' zei ik snotterend. 'And when told I her about everything, her face became so pale and so angry; I thought she was going to hit me.'

Ik draaide me om. Ik had nu geen zin meer om te kletsen. 'Just leave me be dad. I really want to be alone right now.' Hij stond op en liep naar de deur. Twijfelend legde hij zijn hand op de deurklink, maar uiteindelijk verliet hij mijn kamer. Ik kroop onder mijn deken. Het begon koud te worden. Ik deed mijn ogen dicht en ademde zwaar uit.

'Ava.' Iemand riep me. Mijn oogleden waren zo zwaar, ik wilde ze niet open doen. 'Hey sleepyhead, wake up.' Ik deed mij ogen open en zag Kate. Ik schoot meteen overeind. 'Kate. What are you doing here?' 'I wanted to talk to you,' zei ze met een klein lachje. 'But........ I thought you were angry,' zei ik stotterend. 'What?! Why would I be angry?' zei ze verbaasd.

Een half uur zaten we in de keuken, keurig opgefrist (http://www.polyvore.com/femme_fatale_at_carrousel_wattpad/set?id=127328733), met een kop thee. 'So, you're mad at your brother?' vroeg ik. 'No, but I was never mad at you,' zei Kate. Ik slurpte aan mijn thee. Ze was niet boos op mij. Ze was ook niet boos op broer. 'But you looked angry,' zei ik. 'Yeah, I'm sorry about that,' zei Kate, 'but it is pretty awkward that one of friends has a crush on my brother.

'That's not true!' zei ik. Ik was niet verliefd op hem. Dat dacht ik dan. 'Who has a crush on who?' vroeg Al, die net de keuken binnen kwam lopen. 'No one, whe were just talking about the story for the musical,' zei ik snel. Kate keek me grinnikend aan en zei: 'Femme Fatale has to write the story and the script and Melisa, Jessica and I already had some ideas!' 'Tell me!' zei ik enthousiast. Ik was blij dat het even niet over Oliver ging.

'We were thinking about the location and time,' zei Kate, 'and what do you think about this?' Ze haalde een groot schetsblok tevoorschijn en sloeg de eerste bladzijde om. Ik stond paf. Het was een tekening van een jazzy en rokerige club. Het leek een beetje op burlesque en het deed me ook een beetje denken aan de film Chicago.

'This looks great,' zei ik, 'but what is the name? A musical is nothing without a name.' 'Whe are thinking about this for a very long time now and I we think we found the perfect title.' Ze draaide nog een pagina om en die was volledig zwart met in het midden in witte koeienketters geschreven: The Jazz Night Club!

'The story is great!' zei ik blij tegen de meiden. Samen met Jessica, Melisa en Kate liep ik over een klassieke kermis, met draaimolen en suikerspinnenkraam. Deze stond hier de hele zomer, totdat de herfst begon. Wat al bijna zo was. Het begon bijna fris te worden.

Gelukkig konden we gewoon met z'n allen lopen. Jessica en Melisa hadden Kate naar mij toegestuurd om met me te praten.

En wat was het verhaal geweldig. Ik zag Mr. Masters al opkijken. Er zat enorm veel werk achter. En als we nu ook de Kunst-, dans- en muziekafdeling hierbij konden betrekken, zou het helemaal geweldig worden.

'So, now what?' vroeg ik. 'We should make a planning,' zei Melisa, 'and that planning tells us when the auditions, rehearsals, meetings and other important stuff are happening.' Daar waren we het allemaal mee eens. Samen spraken we af dat morgenavond bij mij zouden blijven logeren en een plan zouden maken voor alle voorbereidingen. Want dat waren er veel.

Na een rondje in de draaimolen kochten we een suikerspin. Ik was niet zo eens heel dol op suikerspinnen, maar ik was er niet bij met mijn hoofd. Terwijl de anderen zaten te kletsen, dwaalden mijn gedachten af naar wat ik vanmiddag zei. Dat ik niet verliefd was op Oliver. Of was dat een leugen. Het deed me denken aan een liedje en terwijl de anderen aan het babbelen waren, klonk dit liedje door mijn hoofd:

Ava: If there's a prize for rotten judgement

I guess I've already won that

No man is worth the aggravation

That's ancient history, been there, done that!

Koor: Who'd' ya think you're kiddin'

He's the Earth and heaven to you

Try to keep it hidden

Honey, we can see right through you

Girl, ya can't conceal it

We know how ya feel and

Who you're thinking of

Ava: No chance, no way

I won't say it, no, no

Koor: You swoon, you sigh

why deny it, uh-oh

Ava: It's too cliche

I won't say I'm in love

I thought my heart had learned its lesson

It feels so good when you start out

My head is screaming get a grip, girl

Unless you're dying to cry your heart out

Oh

Koor: You keep on denying

Who you are and how you're feeling

Baby, we're not buying

Hon, we saw ya hit the ceiling

Face it like a grown-up

When ya gonna own up

That ya got, got, got it bad

Ava: Whoa: No chance, no way

I won't say it, no, no

Koor: Give up, give in

Check the grid you're in love

Ava: This scene won't play,

I won't say I'm in love

Koor: You're doin' flips read our lips

You're in love

Ava: You're way off base

I won't say it

Koor: She must be in love

Ava: Get off my case

I won't say it

Koor: Girl, don't be proud

It's O.K. you're in love

Ava: Oh

At least out loud,

I won't say I'm in love

New GirlWhere stories live. Discover now