Hoofstuk 9

348 18 7
                                    

Ik was nu al twee weken in Londen. En god, wat was het geweldig. Elke keer als ik met Tim of Mira chatte, werden ze helemaal jaloers. Ik zou ook jaloers worden. Niet op mijn huiswerk, dat er helaas ook was, maar wel op mijn band. Mijn band! Femme Fatale! Na twee schoolweken waren we al helemaal op elkaar ingezongen.

Komende vrijdag vond de Talent Show plaats. Hij was vier keer per jaar en iedereen kon zich ervoor opgeven, maar bijna niemand deed het meer. En waarom: het was voor losers. Volgens de populairste mensen op school was de Talent Show voor "desperate wannabees", die hun saaie loser-bestaan wilde opvrolijken met zingen.

Maar ik hield echt van zingen. Als ik zong, kon ik alles aan. Elk lied had een boodschap, zelf de meest smerige en schreeuwende heavy metal muziek. Maar ja, bij Art Club zitten was nu eenmaal voor losers, volgens Veronica dan. Echt waar, binnen twee weken had ze al zo'n enorme haat voor me ontwikkeld en ik wist niet eens waarom!

Als ik met Melisa, Kate en Jessica door de gang liep, keek ze met zo'n dodelijke blik aan, dat ik er bijna bang van werd. De anderen zeiden dat ik me er niks dat ik daar niet op moest letten, maar het zat me wel dwars. Wat had ik verkeerd gedaan voor haar om mij zo te haten?

Melllow kwam kwispelend binnen. Mellow was Gladys' vriendje. De vader van haar puppy's. Hij was super lief, maar ook heel druk. Hij kom geen minuut stil zitten. 'Hello, little monster.' zei ik met een vertroetelend stemmetje. Hij ging op zijn rug liggen en liet mij hem aaien.

'Ava, you have to leave. It's almost 10 AM.' zei mijn vader vanuit de keuken. Dat is waar ook, ik heb een baan! Nou ja, baan. Baantje. En bij mijn favoriete koffiesmaak van de stad; Gail's! Van 10 uur AM tot 1 uur PM stond ik achter de kassa. Ik gaf Mellow en papa allebei een kus. 'I'm leaving!' riep ik bij de voordeur. Mellow en Gladys kwamen allebei naar me toe gelopen en gaven me allebei een likje over mijn hand.

Ik liep Gail's binnen. De heerlijke geur van versgebakken brood kroop mijn neusgaten in. Er zaten een paar mensen aan de tafeltjes, te genieten van een kop koffie of vers geperste jus d'orange. 'You must be Ava, am I right?' zei een vrouw vanachter de toonbank. Ze had donkerbruine haren en hele lichte, blauwe ogen.

'Yes, I am. Nice to meet you.' zei ik en ik schudde de vrouw de hand. 'I'm Anna and you are Clarke's daugther. Good lord, the last time I saw you, you were this big!' Anna wees de rand van de toonbank aan.

Dat was waar ook, Anna was een oude studiegenoot van mijn vader. Allebei hele kunstzinnige types. 'Well, let's get started shall we?' zei Anna vrolijk. Ik liep achter haar aan terwijl ze me alles uitlegde over de winkel, het menu, de broden e.tc.. Ze gaf me een schort en een naamkaartje.

'Your shift ends at 1 PM, I'll take it over from you when you're done. Good luck!' zei Anna. 'Thank you!' zei ik met een trillende stem. Ik was best zenuwachtig. Ik had nog nooit iemand bediend. Het was dan wel vanachter een kassa, maar toch.

Er kwam meteen iemand binnen. En wow, wat een iemand. Een jongen van ongeveer mijn leeftijd plofte neer op een stoel. Dat werd dus niet bedienen vanachter de kassa. Maar wat zag hij er goed uit zeg!

Zijn bruine haren zaten een beetje warrig, maar dat maakte hem alleen maar knapper. En zijn ogen, wat moest ik daar over zeggen? Het was een mengelmoes van allerlei kleuren en ze waren prachtig.

Voordat ik begon te kwijlen, ging ik rechtop staan, streek mijn schort recht en liep naar hem toe. 'Goodmorning sir, do you know what you like to have for breakfast?' zei ik. Sir? SIR? Hij was hooguit drie jaar ouder dan ik en dan noem ik hem sir?! 'Yes, I do know what I want, but first a question to you: what do you want for breakfast?' O mijn god. Hij had een accent om dood van te gaan.

Wacht. Vroeg hij nou wat ik als ontbijt wilde? 'Me? I already had breakfast.' zei ik snel. 'Oh, I see. I liked the Greek yoghurt please.' zei hij. Ik knikte en liep weg. Dat was het? Hij had zijn aparte flirtpogimg alweer opgegeven? Terwijl ik de Griekse yoghurt met fruit voorbereide, keek ik naar hem. Hij keek ook naar mij.

New GirlWhere stories live. Discover now