2/2. 𝓤𝓷𝓽𝓲𝓵 𝓓𝓪𝔀𝓷 𝓫𝓮𝓽𝓮𝓴𝓲𝓷𝓽𝓮́𝓼𝓮𝓴

179 8 0
                                    

A részben spoileres tartalmak vannak


-Amikor Mike elárulja, a 8. fejezetben, hogy Josh egyedül maradt a fészerben, a Stranger, és Chris kimerészkednek a házból az erdőbe, de mikor meglátják és a vért azt hiszik, hogy Josh meghalt.

-Ezután mikor visszaindulnak egy Wendigo csap le rájuk, a Strangert elkerülhetetlenül lefejezi, Chris életben maradása viszont Chris egyik korábbi döntésétől függ, na meg attól, hogy sikerül-e lelőnie a wendigokat, vagy sem.

-Ezt pedig egy "bevágás" (nem tudom, hogy hogyan fogalmazzam meg, remélem érthető) követi ahogyan Josh eszméletlen testét egy Wendigo húzza át az erdőn. 

-A pincében az a döntés után, hogy Mike lelövi Emilyt vagy sem, Ashleynek lehetősége lesz a Stranger-nek a naplóját elolvasnia, ahol a Wendigoról tud meg dolgokat, amelyeket a Stranger szedett össze, itt derül ki az is, hogy a Wendigo harapása nem alakít át, ezzel megcáfolva Ashley és Mike korábbi kétségbeesését ezzel kapcsolatban. 

-Mikor Mike Wolfie társaságában visszatér a Szanatóriumba, azok a nyomok amik ott találhatóak feltárják a Blackwood Pines-i Wendigok történetét, illetve nem eggyel találkozik majd, akik cellákba vannak, ennek egy részét a "Stranger", másik részét pedig a Szanatórium dolgozói zártak be. Ezek a Wendigok, megpróbálják megragadni Mikeot, mikor a cellák között halad el, sőt itt támad rá pár szabadon engedett szörny- köztük Bates is-, aki a játékos döntései alapján vagy meghal a Szanatóriumban vagy megtámadja a bánya bejáratánál Mikeot, esetleg megöli szegény Wolfiet, aki a végsőkig hűségesen védi jóképű főszereplőnk egyikét. 

-Az utolsó fejezetben Sam és Mike Josht keresik, hogy megkaphassák a felvonó kulcsát, azért, hogy eltudjanak menekülni. Az odavezető úton meglehet találni Hannah naplóját, melyből kiderül, hogy Hannah nem halt meg, Beth-el ellentétben, és mivel nem találták meg, ezért arra kényszerült egy idő után, hogy kiássa, majd megegye általa eltemetett testvérét. Ha a játékos ezt megtalálja, Hannah később nem fogja megölni Josht, csak elhurcolja magával, viszont a napló hiányában a fiú nem ismeri fel testvérét, ezért a Wendigo szétroppantja Josh koponyáját. 

-Mindeközben ha Jessica vagy esetleg Matt nem halt meg, akkor az ő menekülésüket is láthatjuk, de persze nem biztos, hogy ketten lesznek ebben a jelenetben, mert ha Jess vagy éppen Matt meghalt korábban akkor egyedül kell túlélniük lent a bányában, ha esetleg mindketten akkor pedig egy az egyben kimarad ez a jelenet. 

-Mikor Sam és Mike sikeresen visszaér a házba és a többiek keresésére indulnak, hamar veszélybe kerülnek, hiszen a Wendigok a pincén keresztül bejutnak a házba, itt pedig szerintem nem is kell részleteznem, hogy milyen "don't move!" jelenetek következnek, illetve milyen tervet eszel ki kedvenc párosom; Mike és Sam.  

-Végül pedig: ha Josh meghal Hannah kezei által, akkor azzal, hogy felrobbantják a házat megszűnik Blackwood Pines-ban a Wendigo szellem általi átok, azonban ha túléli vagyis csak elhurcolta magával a Wendigo, Josht is megszállja a szellem és a rendőrőrsi jelenet után láthatóvá válik, ahogyan félig már átalakult ő is.


















Until Dawn: Wendigo történet /BefejezettWhere stories live. Discover now