1

5 1 0
                                    

Zbývaly poslední dvě zastávky do konce turné. Po skončení turné měla pro kapelu nastat skoro roční pauza. Všichni členové kapely se těšili domů, na své přítelkyně, příbuzné, rodiče, přátelé.. Až na jednoho.
Tato období kdy se s kapelou nic nedělo byly pro Chrise peklo. Kapela byla to jediné co měl a on si to začal pár týdnů před koncem turné uvědomovat. Doma na něj nikdo nečekal. Neměl za kým jít, neměl se na koho těšit. Tyhle myšlenky ho ničily.
Každý měl něco, někoho, co mu přinášelo radost, ale on prostě nic. Vždy když už to vypadalo že si našel nějakou známost, nebo přátele tak z toho rychle vycouval. Nevěřil lidem. Byl několikrát ošklivě zrazen a znovu už to nechtěl zažít.
Pro Chrise byly koncerty a turné útěk. I přes to že nebyl obvykle moc společenský, tak tady byl rád že mohl celé týdny trávit v autobuse na cestách se svými přateli. Občas ho vyloženě srali, ale i tak byl rád že není doma. Nebyl tu totiž sám. Měl kolem sebe spoustu lidí, měl spoustu práce, stále se něco dělo a on se znuděný doma neutápěl ve smutku. Ale představa toho, že bude mít skoro rok pauzu od koncertů a vystupování..
Bylo to mnohem těžší než obvykle. Bylo mnohem těžší poslouchat jak se ostatní těší domů a co je doma čeká. Každou noc bdil a přemýšlel nad tím jestli to vůbec zvládne. Snažil sám sebe utěšit tím, že bude mít spoustu času na vymýšlení nových textů, ale nedařilo se mu utěšit sebe samotného. Poté ale svou útěchu našel.
Pár týdnů zpět si vyrazili do baru kde se Chris po dlouhé době opil a vyzkoušel i něco jiného, co mu nabídl tamní chlápek. V tu chvíli mu bylo lépe. Necítil žádný strach, žádný smutek a bylo mu dobře. Všechny ty starosti a myšlenky byly najednou pryč. Ten pocit se mu zalíbil a toužil po tom se takhle cítit častěji.
Začal tím, že bral po nocích když už všichni spali, jen aby byl znovu otupělý a utlumený a mohl v klidu usnout. Z toho tajného co bral po nocích se ale rychle stalo něco bez čeho už nezvládl fungovat normálně. Jakmile cítil že střízliví, zachvátil ho pocit paniky že tu znovu budou ty myšlenky a ty pocity. Tohle bylo vysvobození. To byl ten lék na všechny jeho potíže.
A tak se i nadále Chris utápěl ve své nové závislosti.

Stung By The Wasp | czWhere stories live. Discover now