Bölüm 4- Doğruluk mu Cesaret mi?

30 8 3
                                    

 Bölüm Şarkısı:Can Ozan-Sar Bu Şehri

İyi okumalar...
🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙
   Ben şok olmuş ifademle planın mahvolduğunu ve Rüzgar'ın beni geberteceğini düşünürken, Rüzgar sinirli bir biçimde önümde durdu ve ''Melis.'' dedi. Sinirli yüz ifadesinin aksine sakin çıkan ses tonuyla.

    Sakin çıkan sesinden bir an cesaret alsamda az önceki korkumu atlatamadığım için içinde korku kırıntıları olan sesimle ''Efendim.''dedim.

    ''Senin burda ne işin var?''dedi soran gözleriyle.Demek ki hiçbişey görmemiş.Çağlaları da görmemiş, planı da anlamamış.Bu düşüncelerden aldığım cesaretle ''Sanane?'' diye çıkıştım birden.

    Bir an o bana hesap soramaz kafasıyla verdiğim cevabın ne kadar da aptalca olduğunu gözlerinden geçen şaşkınlıkla anladım.

    Yüzündeki şaşkın ifadeyi silip umursamaz tavrıyla tekrar konuşmaya başladı.''İyi tamam.Soranda kabahat zaten.'' dedi ve arkasını dönüp yürümek için adım atacağı sırada kolundan tutup yönünü kendime çevirdim.

    Lan sen buna atar matar yapıyon ama bugün için teşekkür etmen lazım ya. Aynen Nuriye zaten o yüzden çevirdim çocuğu şimdi susarsan teşekkürümü edip kulübeme gidicem.

     Kafamı kaldırıp Rüzgar'a bakınca bana tek kaşını kaldırdığını ve soran gözlerle baktığını fark edip '' Iıııı... Şey...Ben...Bugün için teşekkür ederim.Yani ben o çocuğun elinden her türlü kurturuldum ama senin sayende biraz daha çabuk kurtuldum.Teşekkür ederim."
dedim.

     Yarım ağız sırıttı ve '' Kim olsa aynı şeyi yapmazdım.Senin yerinde başkası olsaydı yine aynı müdahaleyi yapardım ama Cenk'i daha az döverdim.Ama o an tuhaf ve farklı bir biçimde Cenk'i daha fazla dövdüm.Bu yüzden olayı abartıp;" boğazını temizledi ve sesini inceltip '' 'Rüzgar benim için Cenk'i normalde olabileceğinden daha çok dövdü ben onun için özelim.' diyebilirsin.'' dedi.
 
    Bunu söylerken ki mallığına daha sonra gülecektim.Mallığına mı bana tatlılığına gibi geldi de. Öhm öhm biraz öyle olabilir ama şimdi ona ağzının payını vermem lazım bu yüzden şimdi sus Nuriye.

     Kaşlarımı çatıp '' Ya ne kadar pisliksin ya.Ben ben burda sana teşekkür ediyorum senin yaptığına bak.''dedim.''Hem ben öyle yok Rüzgar benim için adam dövmüş yok neymiş ben Rüzgar için özlemişim falan da demem.'' diye eklemeyi de unutmadım.

    Sırıtmasına devam ederek ''Hmmm nedense benim gibi bir yakışıklı hakkında böyle konuşmayacağın hiç inandırıcı gelmedi.''dedi.

     Ukalaya bak ya.Egoist.''Rüzgar nerde? Sen onun egosu olmalısın.Malum o kadar büyüksün ki senden Rüzgar 'ı göremiyorum.'' dedim.

    Oh oh kapak da yaptım.Laf da soktum. ''Yoo ben kendisiyim.Sanırım bugün biraz egoist tarafımdan kalkmışım .''dedi.

     ''Hı hı.Saat geç ben kulübeme gidiyorum.Hadi eyvallah.''dedim.Bana inanamıyormuş gibi bakıp ''Saat 8 Melis.''dedi.''Eee yani ben napıyım saati ben mi ayarlıyorum.Saatten banane ya.''dedim.

    Sanırım biraz saçmaldın kanka.Aynen kanka sanırım biraz saçmaladım.Nuriyeyle aramdaki konuşmayı bölen Rüzgar'ın sesiyle gözlerimi Rüzgar'a diktim.''Tamam hadi git.Bana laf sokamanın zor olduğunu ve bu yüzden yorulduğunu anlayabiliyorum.'' dedi.

    Salak yemin ederim bu çocuk mal.Yoksa herşeyi yanlış anlamsının başka bir açıklaması yok.Olamaz da.

    ''Evet biliyor musun sana o kadar çok laf soktum ki  birazdan  yorgunluktan bayılırım diye korkuyorum.O yüzden ben bayılmadan kulübeme gidiyorum tekrar hadi eyvallah.''dedim ve arkamı dönüp geldiğim yönden ilerlemeye başladım.

Bir Küçük Dondurma MeselesiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin