Kapitel 4

67 2 1
                                    

Hon hade fortfarande inte berättat för någon att hennes pappa var dålig. Lika lite som hon hade berättat att de var i stort behov av pengar till behandling utomlands.
Hermione låg i himmelsängen och stirrade tomt upp i taket. Det var gryning och de andra sov obekymrat. Det hade varit snöstorm under natten och snön låg tungt över området. Vad hon önskade att hon var en av de som sov nu. I handen höll hon brevet. Det som hade talat om för henne att medicinen inte fungerade, att pappan inte blev bättre. Brevet var täckt av tårar, men det var ingenting emot hur hon kände sig. Hon var tom, men vad hon önskade att hon gjorde något. Att hon skrek, slogs, sörjde, någonting som kunde ersätta tomheten. Någonting som kunde ge henne en annan känsla än att ätas upp inifrån. Hon kved till och lade sig på sidan.
Hon behövde pengarna, hon behövde vinna Julbalen. Bara då skulle de ha råd. Om Draco kunde dansa skulle hon ge allt i världen för att få dansa med honom. Det var hennes sista hopp.
Någonstans i det fick hon energi till att resa sig ur sängen. Hon tog på sig kläder och begav sig av till biblioteket. Var det någonstans hon kunde koppla av så var det där. Hermione mötte ingen på vägen då det var den tidiga morgontimmen. I biblioteket skulle hon spendera de sista timmarna innan lektionen började.
Men när hon kom fram till ingången möttes hon av en märklig syn. I bortre änden av biblioteket där Hermione antog att Madam Pince hade sitt kontor satt Mrs Norris. Nästan som en hund som håller vakt. Hermione slog sig ner vid ett bord och just när hon skulle slå upp boken gläntade någon på dörren till kontoret.
Filch stack ut huvudet och stirrade sig omkring med sina påsiga ögon. Han hade ett annorlunda ansiktsuttryck som Hermione blev äcklad av. Filch smög ut från kontoret och katten började genast sno sig runt benen på honom. Men det som gjorde Hermione chockad var att han gick i bar överkropp, kläderna låg i famnen. Hon kunde skymta revbenen under hans håriga bröst. Vad tusan hade han gjort där inne mitt i natten!?
När vaktmästaren upptäckte att han var betraktad stapplade han desperat fram till Hermione. Hon fick en känsla av att hon borde lämna biblioteket så fort som möjligt.
"Du..Du såg ingenting! Om någon frågar så såg du ingenting!" Flämtade han med en snordroppe farligt dinglande på nästippen.
Äcklad samlade Hermione ihop sina böcker och begav av sig därifrån.

Hon bestämde sig för att försöka sätta i sig lite frukost och gick ner till stora salen. Det var näst intill tomt men hon såg Ron och Harry sitta och äta borta vid Gryffindorbordet. De såg ut att ha en ivrig diskussion. Hermione slog sig ner bredvid Harry och lade märket till hur de genast blev tysta. Hon höjde en frågande ögonbryn åt Ron som genast blev röd om kinderna. Han insåg nog att han hade förlorat och slängde över The Daily Prophet till henne.
Med munnen full av korv sade han: "Tredje sidan" och nickade mot tidningen. Hermione började nyfiket bläddra och fann artikeln hon letade efter.

MISSTÄNKT MORD PÅ MUGGLARE
Mr och Mrs Smith och deras två döttrar hittades igår döda i deras hem i Little Whinging. Paret ska inte ha dykt upp på sina arbetsplatser och det var en närstående släkting som hittade kropparna på torsdagsmorgonen. Då kropparna har blivit utsatta för oförlåtliga förbannelser misstänker man inblandning av Dödsätare. Än så har man inte hittat något motiv till mordet, men man misstänker att det hela gjorts som underhållning. Saken är fortfarande under utredning.

Det var ingen lång artikel, snarare bara en notis. Som om man försökt ignorera det. Hermione förstod nu varför de inte velat visa artikeln, det skulle bara stödja hennes beslut att gå med Draco på balen.
Precis som varenda gång hon läste om mord på mugglare slog tanken henne:
Nästa gång är det kanske mina föräldrar.

Harry och Ron tittade på henne för att se hur hon skulle reagera. Hermione suckade.
"Förstår ni inte? Jag måste gå med Draco, bara då kan vi stoppa det här" sade hon.
Pojkarna gav varandra bistra blickar och Ron ryckte tillbaka tidningen. Harry, som väldigt gärna ville byta samtalsämne frågade: "Var har du varit hela morgonen förresten?".
Hermione blev genast påmind om den stela upplevelsen i biblioteket.
Hon kliade sig obekvämt i nacken och harklade sig.
"Jo..Jag behövde rensa tankarna lite så jag gick till.."
"Biblioteket" fyllde Harry och Ron i. De kände henne allt för väl.
"Det var lite skumt.." började hon. Och sedan så berättade hon allt, från hur Mrs Norris stod och håll vakt tills att Filch kom stapplande ut från kontoret och skrek på henne.
När hon var klar såg Harry riktigt obekväm ut.
Ron sade, med ett halvt ägg dinglande ur mungipan: "Ginny berättade för mig att Filch och Madam Pince har en affär ihop, alltså de.. Ja, ni vet. Träffas och sådant.." Han var tvungen att avbryta mitt i då en fnissattack bröt ut.
"Det är väl därför som hon inte väckte dig när du försov dig. Hon var för upptagen med att umgås med Filch" flinade Harry.
Sedan så bröt Harry och Ron ut i "Pince och Filch de sitter i ett träd" vilket fick Hermione att slå tidningen i bakhuvudet på de båda.

När de alla hade ätit klart gick de för att ha örtlära i växthus 3. Till Harry och Rons stora missnöje så var det tillsammans med Slytherineleverna. Men för Hermione så var det ett perfekt tillfälle att prata med Draco. Sedan så var det enligt hennes mening också fantastiskt att de skulle få besöka växthus 3, där de farligaste plantorna höll till.
De pulserade genom den meter snö som stormen hade fört med sig. Trots att de var iklädda sina tjockaste vinterjackor med både halsdukar, mössor och vantar var vinden bitande kall. Hagrid hade gjort ett sorgligt försök att skyffla en väg fram till växthusen, men den fylldes snart igen av snö.
När dörrarna till växthuset slogs upp av vinden möttes de av...
-------------------------------------------------------
Läs nästa kapitel om ni vill veta vad som händer sedan, det släpps när som helst!
Btw, hoppas ni tyckte om att jag inkluderade det där med Filch och Pince, jag har läst någonstans att de faktiskt hade någon romantisk relation ;)
Har även en fråga till er, ungefär hur lång vill ni att varje del ska vara? Jag brukar försöka ha de på runt 1000 ord, men kommentera om ni vill ha fler eller färre.
Kram <3
- Lee

New Steps - DramioneWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu