9.

279 26 2
                                    

Po klidném víkendu přišel velmi rušný týden. Budíček už v šest a snídaně jen velmi lehká. Začal mi trénink. Všichni Avengers si na tom dali hodně záležet. Mám napsaný přesný rozvrh dne. K tomu podrobně vysvětlený jako bych byla malé děcko. Trochu mě podceňují. Možná nejsem jaderný fyzik, ale ještě pořád vím, co je to kondiční cvičení. 

Celý dnešek jsem strávila s Wandou. Trénink spočíval v tom, že jsem se dívala z okna a říkala jí, co si lidé myslí. „Celkem ti to jde. Jenom máš problém se udržet v něčí hlavě na dost dlouho. Překážíš si v tom sama." „Co tím chceš říct, Wando?" „Problém je v tvém myšlení. Tady." Dotkla se prstem mého čela. „Podvědomě si myslíš, že to, co děláš je špatné. V podstatě nechceš ani vědět, co si lidé myslí."

„A co mám dělat? Dá se s tím vůbec něco dělat?" „No jistě." Usmála se Wanda. „Musíš to přijmout jako součást sebe. Já vím, ono se to řekne lehce, ale těžce udělá. Znám to. Je to jen na tobě." Kývla jsem hlavou, že chápu.

„A teď zajdem na kafe." „Jen pod podmínkou, že až nás načape Steve, tak za to můžeš ty." Bylo mi jasně řečeno, že nemám pít kafe. Ale na co jsou pravidla? Aby se porušovala. „Platí. Tak jdem." 

Vydali jsme se k nejbližšímu Starbucks, které je asi dva bloky od Avengers Tower. Já jsem si dala své oblíbené latté a Wanda cappuccino. Chvíli jsme se jenom tak procházely městem, pak jsme si zašly na oběd.

Když jsme se vrátily zpátky do Avengers Tower, všude pobíhali agenti a byl tu hrozný chaos. Wanda zastavila prvního agenta, který mířil jejím směrem.

„Co se tu proboha děje?" „Přivezli Lokiho." řekl agent a zmizel někde za rohem. „Pojď, rychle!" křikla Wanda a už se hnala chodbou. Výtahem jsme sjeli do nejnižších pater Avengers Toweru. Tam už byli všichni ostatní. Stáli u jakéhosi okna a přes reproduktor poslouchali rozhovor za ním. 

„Kde jste byly? Nemohli jsme vás najít." Spustil Steve hned jak jsme vlezli dovnitř. „V terénu. Co se to tu děje?" řekla stručně Wanda. „Loki se objevil na Zemi. Už hodinu se z něj snažíme dostat, proč tu je." povzdechl si Steve. „A Thor?" „Nic neví. Teď je tam dole a vyslýchá ho." Steve se tvářil bezradně. Chvilku jsem poslouchala rozhovor Thora a Lokiho. Vím, jak to je mezi ním a Thorem a vlastně všemi Avengers napjaté. 

„Nic vám neřekne." promluvila jsem do ticha. „Proč si to myslíš?" Nat se na mě otočila. „Zná vás. Až moc dobře. Ví, co od vás čekat. Nechte mě si s ním promluvit." „Ani nápad!" zamítl to okamžitě Steve. „Možná to není zas tak špatný návrh. U nás Loki ví, jak nás vytočit. Am nezná." Postavil se na mou stranu Bruce. Steve se podíval po ostatních. „Musíme to zkusit." ozval se Tony.

New lifeWhere stories live. Discover now