Κεφαλαιο 5

20.3K 1.2K 24
                                    

Δεν ειχα κάτσει ούτε λεπτό . Φροντίζαμε οι καλεσμένοι να έχουν πάντα σαμπάνια και οι δίσκοι με τα ορεκτικά ηταν πάντα γεμάτοι . Παροκουθουσα οταν μπορούσα τη μητέρα του Μαξ . Ηταν πολυ χαμογελαστή και ευγενική με όλους τους καλεσμένους της . Το Μαξ δεν το ξαναείδα . Προφανώς συζητούσε για δουλειές με εκείνο το Δημήτρη . Ο Στρατος πρεπει να με είδε που κουράστηκα και ήρθε διπλα μου .

" αν θέλεις κανε ενα διάλειμμα για πέντε λεπτα . Δυστυχώς δε μπορω να σου δώσω παραπανω γιατι όπως βλέπεις γινεται χαμός "

" ευχαριστω . Θα ειμαι εδω κοντα αν χρειαστείς κατι "

Πήγα και καθησα κοντα στη σκάλα . Η μητέρα του Μαξ με προσπέρασε και ανέβηκε πανω χαρίζοντας μου ενα χαμόγελο . Μετα απο δυο λεπτα την άκουσα να φωνάζει .

" καποιος μου έκλεψε το δαχτυλίδι μου "

Στην αρχη δεν κατάλαβα τι γινόταν . Κατέβηκε γρήγορα τις σκάλες και πήγε προς το σύζυγο της . Εκείνη τη στιγμη μου ήρθε η εικόνα του Δημήτρη πανω απο το κομοδίνο και οτι έβαζε κατι στην τσέπη του .

" ο Δημήτρης ηταν " είπα περισσότερο στον εαυτο μου . Δεν ήξερα αν επρεπε να πω κατι . Δεν ειχα δει τι ειχε βάλει στη τσέπη του .

" τι είπες ;"

Γύρισα και ειδα το Μαξ να με κοιτάει .

" ε... Τιποτα "

Με άρπαξε δυνατά απο το χέρι .

" πες το ξανα "

" άφησε με , δεν είπα τιποτα "

Δεν ήθελα να μπλέξω μαζι τους .

" σε άκουσα , είδες κατι ; Μιλά !!!"

Αν και κατι μου έλεγε να μην ανοίξω το στόμα μου η εικόνα της μητέρας του , που ηταν τόσο καλη και ευγενική με έκανε να μιλήσω .

" οταν πήγα πανω τουαλέτα ειδα κάποιον μεσα σε μια κρεβατοκάμαρα . Σε κάποια στιγμη γύρισε στο πλάι και ειδα αυτο το Δημήτρη να ψάχνει κατι σε ενα κομοδίνο και να βάζει κατι στην τσέπη του . Δεν ξέρω τι ηταν . Και τωρα που σου είπα , πάρε τα χέρια σου απο πανω μου "

" παω να δω τι έγινε . Μη διανοηθεις να φύγεις . "

Με άφησε απότομα και πήγε προς τη μητέρα του . Άρχισε να επικρατεί μια αναστάτωση . Ο Στρατος ήρθε διπλα μου .

" τι έγινε Στρατο ;"

" καποιος έκλεψε το δαχτυλίδι της κυρίας Αννας . Ειναι μεγάλης αξίας . Τι έγινε με σένα ; Γιατι μιλούσες παλι με αυτόν ;"

Παραφορος ΈρωταςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα