Fourteen - "How Dramatic"

441 27 19
                                    

Všichni Avengers seděli u stolku uprostřed místnosti. Buď na zemi, jako Adrien s Mari a nenápadně se k sobě přibližovali, nebo na sedačce jako Max, pro kterého byla podlaha moc malý luxus. Každý z nich toho už v sobě něco málo měl.

,,Hele, jak vlastně fungují ty vaše hmyzí prsty?" zeptal se Max.

,,Úplně stejně jako pavoučí. Chytí a nepustí." vysvětlila Mari jednoduše.

,,To je blbost." zasmál se Max. Mari se na něj podívala pohledem typu vsadíš se? Vstala a svou ruku 'přilepila' ke stolu a druhou rukou vyzvala Kantého.

,,Tak pojď." Max se zvednul a chytil Mari kolem zápěstí. A ať se snažil sebe víc, nemohl její ruku zvednout. Mari si mezitím prohlížela nehty na své druhé ruce a to donutilo Adriena se zasmát.

,,Ty bys to snad zvládnul pavouku číslo dva?" zeptal se polonapitý Kanté. Adrien jen pokrčil rameny a zvednul se. Přitom nenápadně mrknul na Mari a ta hned pochopila. Přišel k ní a chytil ji za zápěstí. Vlastně udělal úplně stejný postup jako Max, až na to, že se ruka Mari zvedla.

,,Pavouk s pavoukem." řekla Mari a ušklíbla se na Maxe. A to, že ruku zvedla sama od sebe, už nikdo vědět nemusí.

Najednou se ozval zvuk skla. Na všechny z nich dopadla sprška střepů. Okamžitě si ukryli hlavy pod rukama a chopili se svých zbraní. O patro výš, kde před necelou půl hodinou stála Mari s Adrienem, stál nechutně strašidelný robot. Byl to normální klasický železný robot protkaný dráty a oči mu zářily jasně fialově.

,,Hawk Moth posílá pozdrav." řekl a začal pálit na Avengers. Všichni z nich se někam rozběhli. Max si oblékl svou část obleku na ruku. Kapitán se chopil svého štítu a Chloe zbraně. Ivan byl v tuto chvíli zbytečný. Nakonal by víc škody než užitku. Chloe ho popadla za ruku a pod palbou robota s ním skočila za bar. Nebudeme tu popisovat, kam všude se dostala Ivanova hlava.

,, Hlavně nezelenejte." řekla Chloe a Ivan přikývl. Chloe ho ze sebe shodila a začala zpoza baru pálit na robota.

Mari s Adrienem viseli na stropě a snažili se robota zamotat do sítí, což se jim nakonec i podařilo.

,,Od koho jsi přišel?" zeptal se Max robota. Bylo to něco víc než robot. Byla to umělá inteligence. Něco jako Markov.

,,Pro svět, jako je tento, začínáte být postupem času zbyteční. Lidstvo se musí vyvíjet. Ale jak se má vyvíjet, když mu to není dovoleno. K míru vede jediná cesta, zničení Avengers." zasmál se robot a Kapitánovi ruply nervy. Hodil po robotovi štít a ten se rozpadl na kousíčky.

,,Co...co to bylo?" zeptala se zadýchaná Marinette. Adrien se jen nervózně podrbal na krku.

,,Hawk Moth...počkat, není to ten, kterého jste měli zneškodnit už v Queens?" Max se otočil na dva puberťáky. Adrien jen sklopil pohled a Mari zrudly tváře.

,,Takže je to podle tebe naše chyba?!" vyjela Marinette a zaťala ruce v pěst. Kdyby ji Kapitán zezadu nechytil, tak by se na Maxe rozběhla a ten už by se možná nezvednul.

,,Uklidněte se! Máme tu větší problém, když jsme tu šaškovali s tím robotem, tak Hawk Moth prolezl úplně všechno, nejspíš toho ví víc než my jeden o druhém." Chloe se opřela o stůl a zhluboka se nadechla.

,,Je v našich souborech. Je na internetu. Co když se rozhodne zjistit si něco mnohem zajímavějšího." Ivan se podíval na stůl. Na jejich totálně zničenou práci.

,,Kódy ke zbraním." vyhrkla Marinette, když si z nohy vyndavala střep. Adrien jí samozřejmě přispěchal na pomoc.

,,Nukleární zbraně. Měli bychom to nahlásit. Dokud to ještě jde." prohlásil Ivan.

,,Zbraně...říkal, že chce naši smrt." odfrkla si lehce Chloe.

,,Neříkal smrt." skočil jí Nathaniel do řeči. ,,Říkal zničení."

Najednou se před očima všech objevila další postava. V červeno stříbrném obleku s helmou ve tvaru hlavy mravence. Helmu si sundal a zapojil se do konverzace. ,,Taky říkal, že někoho zabil."

,,A ty ses tu vzal sakra kde? A navíc nic takového neříkal." Mari na svého nejlepšího kamaráda Felixe zírala s nevěřícným výrazem.

,,Byl jsem tu celou dobu! A já toho slyším mnohem víc než vy." rozhodil ruce a potom se vydal sundat si ten nepříjemný oblek Ant-Mana.

,,Jenže v budově nikdo jiný nebyl." zavrtěla hlavou Chloe. Max si jen povzdechl a vzal do ruky kus tenkého skla, které představuje jeho telefon.

,,Ale byl." zamával sklem ve vzduchu jako nějaký kouzelník a před všemi se objevilo plno oranžových částeček. Roztříštěných na ještě menší částečky. Ivan na to jen nevěřícně hleděl. ,,To je šílený."

,,Markov byl v první obranné linii. Toho robota by deaktivoval, to dává smysl." prohlásil Kapitán se skříženýma rukama na hrudi.

,,Nene, on ho mohl asimilovat. To není strategie...to je hněv." Max se ale zničehonic začal smát.

,,Přijde ti to vtipný?" zeptala se otrávená Mari.

,,Ne, asi to není k smíchu. Hele, pamatujete si tenkrát na New York? Jak se otevřela ta obrovská červí díra, vyletěla z ní armáda mimozemšťanů a my stáli devadesát metrů pod ní." všichni jen protočili oči, jasně, že si to pamatují. ,,Jsme Avengers. Dostat překupníky zbraní pro nás není problém, ale tamto tehdá. To byla konečná. Jak byste tohle chtěli trumfnout?"

,,Společně." Mari nad Kapitánovým prohlášením jen protočila oči. Takový klišé...

,,Prohrajem." Max udělal k Nathovi pár kroků blíž.

,,Tak prohrajeme společně." Marinette měla oči už asi někde v mozku od toho věčného protáčení.

,,Wow...jak dramatické." řekla Mari a začala se pomalu smát.

Následující den ráno

Max držel v ruce tablet a něco na něm zběsile hledal. Celé patro bylo pořád poseto střepy a bordelem z boje. Otevřel se výtah a vystoupil z něj Kapitán a rázným krokem šel za Maxem. V ruce taky svíral tablet a projížděl nejnovější zprávy. Lidi si z náhlých útoku prý nic moc nepamatují, jako by byli pod nějakým vlivem. Některým se dokonce vybavovali staré vzpomínky a někdo občas zahlédl modrou šmouhu něčeho rychlého. Nathovi hned došlo, že to jsou Couffaine. Jasně, že šel za nimi. Na tabletu zářila hrozivá fotka mrtvého muže s nápisem 'Peace' z jeho krve.

,,Vzkaz. Hawk Moth zabil Struckera." fotku si postupně prohlédli všichni.

,,Je to zástěrka. Strucker věděl něco důležitého. Dívejte, všechno co jsme na něj měli je pryč." a tak se všichni dali do zuřivého prohledávání papírových složek.

,,Počkej, toho znám. Potkal jsem ho na jednom černém trhu." řekl Max a všichni se na něj podívali různými pohledy.

,,Má hezký tetování." prohlásila Mari a za ní se postavil Felix, aby se na fotku taky podíval.

,,Jo, ale tohle je cejch." ukázal na zarudlé místo na krku.

,,Ano, je to slovo co v překladu znamená 'zloděj'." vysvětlil Ivan, hned jak fotku projel počítačem.

,,Z jaké země?" zeptal se Nathaniel.

,,Wakanada...eh...Wakanda." Mari zas a znovu protočila oči. Adrien už si na tuhle divnou rodinu začal zvykat, ale stejně se radši držel stranou.

,,Jestli ten chlap zdrhnul z Wakandy s jejich zbožím..." zašeptal Max směrem ke Kapitánovi.

,,Neříkal tvůj otec, že dostal všechno." vyprsknul na něj Kapitán zpátky.

,,Nerozumím. Co má pocházet z Wakandy?" Ivan se zapojil do konverzace, najednou mu název oné země vůbec nedělal problém.

,,Nejpevnější kov na zemi." zabručel Max a pohledy všech se setkaly u Kapitánova štítu.

,,Wow...ještě víc dramatické." zasmála se Mari a dostala menší pohkavek od Felixe.

🕷️🕷️
Další kapitola po nevím jak dlouhé době😂sice se v té kapitole celkem dost stalo, ale stejně mi to přijde takové...nijaké😅

Você leu todos os capítulos publicados.

⏰ Última atualização: Apr 10, 2019 ⏰

Adicione esta história à sua Biblioteca e seja notificado quando novos capítulos chegarem!

Webbed In LoveOnde histórias criam vida. Descubra agora