Prológus

229 19 0
                                    

-Jobb lett volna... Jobb lett volna, ha a fejemet vágod le.- mondta Thanos a félelmetes istenség, Thor Odinson szemébe nézve. Az említett éppen akkor döfte szíven a pusztítót, újonnan készült pöröjével.
Thanos csettintett egyet hatalmas, lila, arany kesztyűvel fedett kezével és a hat végtelen kőből, vakító fény áradt. Vége van. Hát mégis sikerült neki.

- Mit tettél!? Mit tettél!?- ordította Thor Thanos képébe, de a most már Mindentható eltűnt egy átjáróban.

-Steve...- szólt Bucky gyerekkori barátjához, majd eltűnt. Egyszerűen elporladt. Őt követte a Sólyom, Wakanda királya, a Skarlát boszorkány és Groot.

Messze a Földtől, egy távoli bolygón, Tony Stark és a többi Földet védő harcos, Pókember, Dr. Strange, a Galaxis őrzői, elbuktak. Peter Quill, Mantis, Drax, Dr. Strange és még Peter Parker is eltűnt. Stark és Nebula ketten maradtak, egy lakatlan, kietlen bolygón, a Titánon, Thanos szülőbolygóján. Segítség nélkül. A Bosszúállók és a kitartó harcosok mind elbuktak. Thanosnak pedig sikerült véghez vinni a tervét. A harcoknak vége, meg van a nyertes.


Svet Drakov

- Királynőm! Az alattvalók elkezdtek eltűnni! Egyszerűen elpor...- kezdte a hadsereg tábornoka, de mondata közepén, ő maga vált porrá. Az öreg, de kívülről fiatal királynő felkapta fejét és hirtelen felállt trónjából.


- Heather! Mi történik?- kérdezte Ashley, a királynő legjobb barátja és egyben legfőbb tanácsnoka. A királynő szemei kikerekedtek, majd mérhetetlen dühöt tükröztek. Szemei élénk kékben világítottak és karmai kibújtak ujjvégeiből. Egyenesen trónja karfájába vájtak, át a vastag, tiszta, fekete obszidiánon.

- A világ elbukott. Thanos megszerezte a hat végtelen követ. Az ősi jóslatokhoz híven, nekünk kell megállítani.-mondta halkan, de nyugodtan a királynő. Visszahúzta karmait, a düh ráncait ellazította arcán, majd barátnőjére nézett.

- Pakolj és készítd fel fő sárkányainkat. Felkeressük Thort, a Villámok és a Mennydörgés Istenét. Asgard, birodalma már romba dőlt, de ő és Loki, a bátyja még élnek.- a barátnője bólintott, majd sietve felállt székéből és gyors léptekkel megindult a sárkányok ,,istállója" felé. A királynő gondolataiba merült, amiből egy vén látó hangja ébresztette fel. A nagynénje. Ő a Jóslatok Úrnője. Nála senki sem bölcsebb. Az idős nő unokahúga elé sétált és hullafehér, ráncos kezeit a királynő selymes kezeire helyezte.

- Drágám, én tudom hogyan juthatsz el legkönyebben a villámok nemes istenéhez.- a lány ráemelte kék szemét és figyelt.

- Ha elindultok, menjetek Thanos szülőbolygójára. Ott megtaláljátok azt, ki elvezet Thorhoz. Ha megtaláltátok őt, akkor társait is megtaláljátok, a Bosszúállókat. Csak az ő segítségükkel győzhettek. Sok szerencsét. Kedvesem.- mondta az idős hölgy, majd ő is elporladt. Heather szeme könnybe lábadt, de minden félelmét és bánatát egy könnycseppbe sűrítette. Itt nincs helye a sírásnak. Össze kell szednie magát.

Megindult a szobája felé, fel a Hét Tornyú Sárkány Palota, legmagasabb tornyába. Mikor felért, magában elbúcsúzott mindennapi életétől és felvette fekete, sárkány mintás páncélját. Tőreit és elkarjából kippattanó késeit helyére csúsztatta, majd apróbb tőröket helyezett csizmájába és páncélja rejtett zugaiba. A Zabijak-ot, őseiről rámaradt kardját, sárkány méregbe mártotta. Méghozzá Toksik sárkány mérgébe. Annál a sárkánynál még az univerzum is fiatalabb. Hatalmas, ha emberi hasonlításra vagyunk kíváncsiak, akkor úgy mondom: az a sárkány nagyobb, mint New York és még is, Heather parancsol neki, hiszen ő az Istennője.

Heather felcsatolta a tőrt az oldalára, majd odaállt az ablak elé és nagyra tárta azt.
- Bohyne! Ideje indulni.- mondta kemény, ellentmondást nem tűrő hangon, majd kiugrott az ablakon. Egy ideig csak zuhant, majd egy hatalmas, kékes- fekete testen landolt. Bohyne. Megölelte sárkánya nyakát, ki mindig vigyáz rá, és elindultak az átjáróhoz.
Mikorra odaértek, Ashley összegyűjtötte legfőbb sárkányaikat. A sajátját, Netvort; Úmrtiat, Múdryt, Hviezdat és Nevinnýt. Heather végignézett a sárkányokon, majd szeme megállapodott barátnőjén. Bólintott és halványan elmosolyodott.
- Ashley, eljött a mi időnk.- mondta határozottan. A bárátnője ördögien vigyorogva nézett vissza rá.


- Mehet a bulj csajszii?- kérdezte. A királynő megforgatta szemét, de közben mosolygott.

- Ezt a fajta beszédet nekem is meg kell tanulnom?- nézett aggódóan Ashleyre. A lány hangosan és ravaszul felvihogott.

- Még szép.- vihogott tovább.

- Na menjünk.- váltott komoly hangra a királynő. Felültek sárkányaikra, Bohyne-ra és Netvor-ra.

- Jól van Bohyne.- mondta sárkány nyelven Heather, majd megpuszilta sárkánya pikkelyes bőrét- Indulás!- ordította ugyanúgy, sárkány nyelven. A hatalmas lények felszálltak, egyenesen az átjáró közepébe. Az őrök letérdeltek a távozó lányok és sárkányaik előtt, majd bezárták a hatalmas kékséget.
A lányok elindultak. A második menet csak most veszi kezdetét.

A Mindent Eldöntő CsapásDove le storie prendono vita. Scoprilo ora