5

1K 29 5
                                    

Multimedya Güneş ve Deniz'in kıyafetleri...

Gün geçtikçe Güneş ve Can daha iyi anlaşmaya başladı. Çoğu zaman derslerde konuşup gülerken hocadan uyarı alıyorlardı. Ama maleseg Güneş mutlu değildi. Çünkü aynı şekilde Işıl ve Kaanın da aralarından su sızmıyordu. Güneş onları olabildiğince görmezden gelmeye çalışıyor ama yine de çok kıskanıyordu. Nasıl oluyor da o üç yıldır Kaan'ı severken daha iki gündir tanıdığı kızla bu kadar yakın olabiliyordu. Can çok iyi biriydi, çok tatlıydı ve komikti ama Kaan gibi olamıyordu. Belki de Kaan'ı çok sevdiği için değil ama ona çok alıştığı için böyle düşünüyordu. 

O cuma sabahı Can'la beraber sınıfa yürürlerken Can hiç beklemediği bir anda '' Haftasonu ne yapıyorsun Güneş?'' diye sordu.                                                                                                                                 ''Bilmem. Yani bi işim yok. Neden ki ?''

''Ya benim uzun zamandır beklediğim bi film vizyona girdi de bir arkadaşımla gidicez, belki sen de gelmek istersin diye düşündüm.''  Güneş birden heyecanlandı. Uzun zamandır beklediği filme onunla gitmek istiyordu. O an Can' a karşı bi sempati duymaya başladı. 

''Tabii gelirim.''

''Tamam o zaman günü ve saati konuşuruz.''

''Ha bu arada hangi film?''

''Spiderman. İlgini çeker mi?''

''Bneim için bi ilk olucak ama seveceğime eminim. Gelicek olan arkadaşın kim?''

''Ali Uzun. Tanıyomusun? Ha bu arada sen de bi arkadaşını çağır.''    Güneş duyduklarına inanamadı. Ali Uzun yani bizim Deniz' in Ali'si.  E Can'la ne ilgisi var. 

''Tanıyorum da sen nerden tanıyosun?''

''Uzun süredir arkadaşız.''

''Hımm anladım. O zaman ben Deniz'le konuşiyim, o gelmek isteyebilir. Deniz' i sen de tanıyosun zaten.''

''Tabii çağır.''

Güneş resmen koşarak Deniz'in yanına gitti ve her şeyi bir çırpıda anlattığında Deniz'in tepkisine pek de şaşırmadı.

''NEEE!!?? ALLAHIM BU TESADUFLER BITMIYCEK MI ??''

''Dur sakin ol. Sen de geliceksin sinemaya.''

''Hmm evet ben geliyim, sonra Berk'te bana 'Aa aşkım ne iyi olmuş gitmen özellikle de Ali'yle gitmen' desin''

''Off sen gelmezsen ben napiyim Ali'yle ve Can'la. Ama ilişkinizi tehlikeye atma. Aman nolucak canım bende gitmem olur biter. Can kaçmıyo ya!''

''Hayır saçmalama gidiceksin hem bende gelmek istiyorum, böyle bi fırsatı kaçıramam Berk'e söylemiycez.''

''Eminmisin?''

''Tabiikide eminim. Hadi sen git sınıfa. Opuyorum.''

''Tamamdır.''

Deniz sınıfa girdi ve Ali'yle konuşup konuşmamak arasında kaldı. Ve konuşmamaya karar verdi. Onu da orda görünce şaşırmasını istiyordu. Tüm ders  hem heyecanla hem de Berk'e yalan söyliyceği için suçluluk duygusuyla haftasonunu düşündü. 

Güneş'le Can ders boyunca spiderman hakkında konuştular. Can ona konuyu anlattı ve karakterlerden bahsetti. Güneş bu tür filmlerden çok romantik komedi ya da aşk filmleri izlerdi ama biraz değişiklikten zarar gelmez diye düşündü. O gün okul çok çabuk bitti. Kızlar akşam servis yolu boyunca ne giyeceklerini tartıştılar. 

---

Sonunda pazar günü gelip çatmıştı. Deniz sabah kalkıp duş aldı, saçlarına hafif bi fön çekti, üstüne yırtık bir kot ve üzerine kahverengi dökümlü bir bulüz giydi. Hfif bir makyaj yaptı.

Güneş de erkenden kalktı duşunu aldı. Saçlarını dağınık bıraktı. Etek giymeyi sevdiğinden altına beyaz uzun bir etek giydi. Üstüne de gri yarım kollu bir t-shirt giydi. Hava sıcak sayılırdı. Daha kış gelmemişti. Makyajını da yaptıktan sonra güneş gözlüğünü takıp evden çıktı. Sitenin kapısında Deniz'le bulustular. Çok geçmeden Ali ve Can geldi ve hep birlikte taksiye bindiler. Ali Deniz'i gördüğüne çok şaşırmıştı. Yol boyunca Güneş Can'la Deniz de Aliyle sohbet etti ve çok güldüler. Bu gece onları nelerin beklediğini bilmiyorlardı.

Romantik KomediWhere stories live. Discover now