11; Ty teď a Harry potom?

17 4 0
                                    


-Nečarovi to došlo jako prvnímu a jako prvního ho i tahle informace zarazila. „Počkat... Ty?... Teď?" začal koktat. Došlo mu že jeho manžel je teď nejsilnější kouzelník.

~Starší čaroděj jen přikývl. Neměl k tomu co říct.

-„A... A Harry?... Potom?" pokračoval v koktání. A dokonce mu došlo i to s jeho synem.

~„Jo. Ale Harry toho bude umět mnohem víc. První se u něj rozvine jeho vlastní síla a až potom se přidá ta moje." Řekl docela s klidem. Docházelo mu že tady vlastně řeší co se bude dít až on umře, ale zase ho těšila ta pravda, že jeho syn bude Mág a ještě k tomu s nejsilnějšími kouzelnickými předky.

=Harry stále hleděl na vypálené kolečko na zemi. Všechno slyšel, ale navenek nijak nereagoval. Jen se do jeho víru myšlenek přimíchal další kopec nových. Tohle bude na dlouho než je uklidní.

-„Nevím co k tomu říct." prudce vydechl Matty. To že on má v rodině dva nejsilnější čaroděje na světě, i když jeden se jím teprve stane, na něj bylo moc. Nebyl naštvaný, vystrašený a ani se nebál. Jen se toho dneska stalo tolik, až mu z toho docházela slova. A že normálně to byl hodně výmluvný člověk, který o slova neměl nouzi.

~„Ani já ne. Asi." poslední slovo si zašeptal spíš pro sebe. Už se pomalu ztrácel v tom co jim řekl a co ne. Mohl jim například ještě říct to jak ho otec mlátil až tak, že mu některé jizvy nešli (samozřejmě až po tom co se dostal ze sklepa) odčarovat. Nebo třeba to že jednu dobu sdílel sklep se svým nevlastním bratrem, který se najednou jednu noc ztratil. Ani nevěděl proč tam jeho „bratr" byl a co se s ním stalo. Těmihle věcmi ale nechtěl svou rodinu zatěžovat. Aspoň prozatím ne.

V místnosti panovalo hrobové a docela i trapné ticho. Harry se pořád hrabal ve svých myšlenkách. Matty teď už byl spíš šťastný z toho, že se mu vrátil manžel. Sebastian se snažil vzpomenout na všechny události ze sklepa. A venku začalo pršet. Až na ty Mattyho (aspoň z části) šťastné vzpomínky to začínalo vypadat na tragédii.

-------------------------------------

Tak co? Bude to tragédie? Co myslíte?

Víc se vykecávat nebudu.

Zatím Ahoj

Tati, řekni mi o tátoviWhere stories live. Discover now