03. Grijpautomaten, botsauto's en suikerspinnen

1.9K 130 91
                                    

Aangevraagd door: livijne

Met spoed nog gemaakt voor de verjaardag van sjakiela.

Simons p.o.v.

Daniël en ik stappen op van het bankje bij de bushalte en lopen de bus in die we moeten hebben. Ik scan mijn ov en Daniël koopt een retourtje. Dan lopen we naar de achterkant van de bus en een paar mensen kijken ons na. De bus zit niet heel erg vol, wat me oplucht. Op een of andere manier word ik onprettig van volle bussen. Daniël pakt mijn hand vast en ik kijk met een brede glimlach naar hem om terwijl ik door blijf lopen. Bijna helemaal achterin de bus gaan we zitten; ik bij het raam, Daniël naast me.

Snel drukt hij een kusje op mijn slaap en ik bloos lichtjes erdoor. Het maakt niet uit dat Daniël en ik nu al zo lang verkering hebben, hij maakt me nog altijd aan het blozen. Tevreden leg ik mijn hoofd op zijn schouder en kijk uit het raam terwijl de bus wegrijdt bij de halte. Het is acht uur 's avonds, tegen de tijd dat we bij de kermis aankomen zal het ongeveer half negen zijn. Dan hebben we nog anderhalf uur totdat de zon onder zal zijn en kunnen we over een romantisch verlichtte kermis lopen.

Eigenlijk was het het idee dat we naar de Roze Maandag zouden gaan met z'n tweeën, maar ik besloot toch een andere dag te kiezen, want ook al ben ik zelf homoseksueel, toch zag ik mezelf daar niet snel tussen lopen. Dat vind ik toch net iets te eng en net iets te veel. Het is niet typisch Daniël en ik om zoiets te doen, dus was het beter om het maar over te slaan.

Ik ben degene die Daniël heeft meegevraagd naar de kermis, niet andersom. Normaal is het eigenlijk zowat altijd Daniël die de dates regelt en mij vraagt, maar ik wilde het een keer voor hem terug doen en niet met een standaard date zoals uiteten aankomen. Toen ik me bedacht dat het bijna kermis was, besloot ik hem al een paar weken van tevoren te vragen of hij deze dag vrij kon houden zodat hij met me mee kon als afspraakje. En ook al hebben Daniël en ik verkering, toch vond ik het heel spannend hem mee te vragen op date.

Daniëls hand strijkt door mijn haar en er komt een glimlach op mijn gezicht te staan. Ik kijk naar hem op en zie zijn groene ogen over mijn gezicht gaan. Ik kijk of niemand in de bus op ons let en zodra ik geen ogen in onze richting zie, druk ik snel mijn lippen op de van Daniël. Maar Daniël wil het niet bij een snel kusje laten en pakt mijn hoofd vast, drukt zijn lippen opnieuw op die van mij en ik beweeg maar met hem mee. Mijn wangen worden rood en ik voel heel mijn lijf tintelen. Daniël laat zijn tong mijn mond ingaan en ik zoen hem terug. Na nog een zoen breek ik van hem los en kijk hem met een glimlach aan. Daniël is zo geweldig.

   'Goh, je kan altijd zo lekker schaapachtig en verliefd kijken,' zegt hij lachend en woelt door mijn haren heen, ik lach met hem mee. Dan trekt hij me in een strakke knuffel en ik leg mijn wang op zijn borst. 'Ik houd zoveel van je,' zegt hij dan en weer begin ik te blozen. Daniël heeft er wel heel veel zin in vandaag.
'Ik nog meer van jou,' zeg ik en leg mijn armen nu om zijn middel heen. Ik sluit mijn ogen en luister naar zijn hart terwijl Daniël met mijn haar begint te spelen.

We maken er geen discussie van, wie meer van de ander houdt, dat hebben we met elkaar afgesproken omdat het anders eeuwig door kan gaan. De ene keer zegt hij dat hij meer van mij houdt dan ik van hem, de andere keer zeg ik dat ik meer van hem houd dan hij van mij en zo werkt het voor ons.

   Na iets van twintig minuten komen we aan in de stad en stappen we uit de bus. Nadat ik mijn ov heb gescand, lopen Daniël en ik weg en gaan op het geluid af. Er klinkt al veel lawaai van de muziek en de lachende en krijsende mensen. We komen aan op de kermis en ik kijk overal rond om me heen. Dan voel ik opeens dat Daniël mijn hand vastpakt en blozend kijk ik hem aan. Ik kan nog steeds niet geloven dat Daniël mijn vriendje is.

20 one shots over 20LIEKOnde histórias criam vida. Descubra agora