6. BÖLÜM

62.7K 1.9K 99
                                    

6. BÖLÜM

Bölüm gecikti biraz farkındayım ama açığı baya uzun bir bölümle kapattım. Keyifli okumlara canlar :)

----

''Biz insanlar yalnızlığımızın pençesin de yaşayanlarız. Her an bu korku salar yüreklerimizi, yanımız da hep biri olsun isteriz, hep biri bize baksın kollasın. Bu bazen babamız olur, bazen bir dost bazen de bir adam. Bir sevgili.. Ama hiç düşünmeyiz bir gün onları da kaybedeceğimiz ve yalnızlığın pençesine tekrar düşeceğimizi''

            -Betül E.

Gül aceleyle aldı çantasını yerden, ilk dersine yetişmesi lazımdı. Aceleyle merdivenleri birer ikişer indi, düşmemek için de ayrı bir çaba gösteriyordu. Hacer kızın bu aceleci tavırlarını görünce korkudan ne yapacağını bilemedi.

“Gül az yavaş git kuzum, düşüp bir yerini kıracaksın sonra. Allah korusun!” dedi kadın korkuyla. Gül arkasından ona korkuyla bakan kadına gülümseyip öpücük fırlattı.

“Hiçbir şey olmaz bana Hacer abla, sen meraklanma.”

Genç kız ana avluya varınca divana kurulu Hanım ağa ve Zenan'ı gördü. Hürmetle başını eğip selam verdi. Zümrüt kızın okula geç kalmaması için bu kadar acele ettiğinin farkındaydı. Kıza gülümsedi.

“Okula mı kızım?”

“Evet efendim..”

Zümrüt kızın ona hala mesafeli davrandığını fark edince bu durumu düzeltme girişimin de bulundu.

“Aa, oldu mu şimdi. Ne efendimi, bana Zümrüt teyze desene..”

Gül sıkıntıyla ellerini kenetledi, nedense Azatta anası da onunla çok samimi olma girişimlerinden hiç vazgeçmiyorlardı.

“Peki.. Zümrüt.. Teyze..”

“Heh! Şöyle, bir derdin sıkıntın olursa bana gel hemen beni de bir anan belle..” Zümrüt kıza içtenlikle baktı, Azat’ın gönlünü bu kızla hoş olacağını çok iyi biliyordu. Gül mevzunun uzacağını hissetti, sanki hanım ağanın sesinde ki o ima ilk günkü gibi taze ve canlıydı. Genç kız ne yapacağını bilemeden sıkıntıyla başını salladı.

Dicle merdivenlerden birer birer inerken yeni aldığı elbiseyi de gösteriş yaparmış gibi salına salına geliyordu. Zümrüt kadın kızının yeni entarilerini giydiğini görünce bir anlam veremedi.

“Üstüme iyilik sağlık. Dicle bu ne hal yavrum?”

Dicle keyifle gülümsedi.

“Bende Gülle birlikte okula gitmek istiyorum..”

Zümrüt kadın kızına öfkeyle baktı.

“Kızım orası yüksek yer, dışarıdan insan alırlarmıymış hiç!”

Dicle anasının ona böyle karşılık vereceğini tabi ki de önceden tahmin etmişti. Ama onun en gizli silahı şimdi her şeyi çözecekti. Oyunculukta kimseyi üstüne tanımazdı.Az televizyon izlemiyordu hoş..

Genç kızın hafiften gözleri dolar gibi oldu, Zenan Dicle’nin ne kadar üzüldüğünü fark edince kötü oldu.

“Bütün gün bu konakta patlıyorum, ne var yani gitsem Gülle birlikte. Onun dersi bitince bilikte çarşıya çıkarız. Ne zamandır çıkmıyorum dışarıya öleceğim vallahi..”

“Hiç boşuna zorlama küçük hanım, hiçbir yere gidemezsin. Ben akşama ağama ne cevap veririm sonra, de hele bana?”

Zümrüt kızının ne kadar iyi oyuncu olduğunun farkındaydı ama genede ona kıyamıyordu. Hele ki o boncuk boncuk damlar gözlerinden akınca.

YABAN GÜLÜHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin