«Μετά την θύελλα»

110 20 18
                                    

Ξημέρωσε. Η καταιγίδα έδωσε την θέση της σε ένα βροχερό πρωί με ομίχλη. Ο γιατρός προσπάθησε να καλέσει πίσω αλλά η γραμμή ήταν νεκρή. Είχε συγκρατήσει αυτό που η Βίκυ τού είχε φωνάξει ταραγμένη στο τηλέφωνο. Οπότε, με το που ο Αποστόλης ξύπνησε ο γιατρός του πήγε λίγο καφέ.   
    «Ευχαριστώ, αλλά ο καφές δεν είναι του γούστου μου, είτε γλυκό μου τον κάνεις είτε αλατισμένο».   
    «Είναι για το καλό της υγείας σας», επέμεινε ο γιατρός.   
    «Είπα πως όχι». Πάντα όταν ξυπνούσε ήταν κατσούφης.   
    «Εντάξει». Ο γιατρός άφησε τον καφέ στην άκρη, αρκετά κοντά του σε περίπτωση που άλλαζε γνώμη. «Θα το αφήσω εδώ. Καλύτερα να το πιείτε προτού κρυώσει».   
    «Επικοινωνήσατε πάλι με την σύντροφό μου;» ρώτησε, λίγο προτού ο γιατρός αποχωρήσει.        
    «Έκανα άλλη μια απόπειρα σήμερα στις οκτώ. Δε το σήκωνε κανείς».
    «Θέλετε να μου πείτε τι ακριβώς ακούσατε;»   
    «Στην τελευταία κλήση;»   
    «Ναι».   
    «Παρόλο που υπήρχαν παρεμβάσεις λόγω της βροχόπτωσης, άκουσα ξεκάθαρα τις λέξεις ‘καφές’ και ‘λύση’». Η Βίκυ δεν είχε πει ποτέ την λέξη λύση. Απλώς ο γιατρός δεν ήθελε να αναστατώσει τον Αποστόλη. Αν του έλεγε πως άκουσε ‘τα σκοτώνει’, μπορεί να έκανε τον συνειρμό και να τον ξαναέπιαναν κρίσεις πανικού. «Νομίζω πως εννοούσε ότι ο καφές είναι η λύση στο πρόβλημα. Θα ήθελα να σας πω ότι εμπιστεύομαι τις υποψίες της γυναίκας σας, γι’ αυτό σας έφερα ένα φλιτζάνι καφέ».    
    Ο Αποστόλης φάνηκε σκεφτικός. «Σύντροφος. Δεν είμαστε παντρεμένοι. Αλλά αν όλα πάνε καλά, ίσως παντρευτούμε». Χωρίς να πει τίποτα άλλο, άρχισε να πίνει αηδιασμένος τον καφέ.   

Τα εκτρώματα της θύελλας (Ολοκληρωμένο)Where stories live. Discover now