Tape 3, side A

18 1 0
                                    

Daar lag ik dan, in mijn bed. Ik had Zach en Ryan beloofd dat ik met hen morgen de tapes zou verder luisteren, maar zou ik dat wel doen? Zou ik niet nu verder luisteren? Wat zou het veranderen aan de situatie? Niets, ik zou het even erg vinden. Wat dan ook, het brengt haar niet terug. Dat kan het niet doen, en dat zal het niet doen. Maar ik kan haar in ere houden, ik kan doen wat ze wil dat ik doe. Ik pakte de koptelefoon weer en plaatste die op mijn hoofd, ik stak een nieuwe tape in en drukte om play.

Je lijkt zo onschuldig, ik had nooit verwacht van je om zoiets gemeen te doen. Wat was er gebeurd dat je zo van streek maakte? Wat heeft je gedreven tot het punt dat je iemand begon te pesten? Wel, je hebt mij pijn gedaan ermee, niet alleen de persoon die je wou raken. Clay Jensen, jij bent aan de beurt. Je was samen met mijn nicht, Saturn. Toen ze stierf was je er kapot van, ik probeerde een oogje in het zeil te houden voor je, want ik weet hoe kwetsbaar je bent. Je had mijn steun nodig, je aanvaarde die ook. We waren altijd al vrienden geweest, Tot die ene keer. Één van mijn vrienden had een foto geplaatst in het Jaarboek, en een foto gezet op de website van Liberty High. Jij, Clay, kwam erachter dat wie het had geplaatst. Je ging naar zijn huis, trok een foto van hem toen hij zich aan het omkleden was. Waarom je het deed, weet ik nog altijd niet. Was je zo hard aan het rouwen, haar zo hard aan het proberen vergeten dat je kwaad werd op hem op hem omdat hij een foto geplaatst? Werd je kwaad op hem, omdat je je frustratie op iemand moest uitwerken en hij toevallig een foto had geplaatst? Ik snap nog altijd niet wat het probleem was, Clay. Maar alsjeblieft, bied je excuses aan de persoon die je hebt gekwetst. En hoe heb je mij hiermee gekwetst? Dat zal ik je uitleggen. Ik was vrienden met hem, ook al keken andere mij raar aan. Hij was een outcast, en door met hem om te gaan werd ik ook een outcast. Door die foto rond te sturen beschadigde je niet alleen zijn reputatie, maar ook die van mij. Iedereen begon ook mij uit te lachen, zelfs te pesten. Maar ik vond dat geen reden om niet meer met die persoon om te gaan, ik vond het juist een rede te meer om met hel te blijven omgaan. Wie zou hij anders hebben? En hij zou er niet alleen moeten doorgaan. Clay, jij hebt ook mijn reputatie en schoolleven beïnvloed. Het was één van de enigste plaatsen waar ik me wel oké voelde, maar je maakte ook die plek een hel voor me. Jij wakkerde de pesters aan om nog meer mijn vriend te pesten, en uiteindelijk ook mij. Want ik was bevriend met een jongen die werd gepest, en ik kwam voor hem op. Ik werd een nieuw doelwit, allemaal dankzij jou. Ik voelde me nergens meer veilig, maar toch gun ik je geluk. Ook jij hebt geleden, Clay, maar alsjeblieft, werk je verlies uit op een andere manier.

...

Haar stem viel weg, en mijn mond hing open van verbazing. Clay Jensen? Hij leek helemaal niet het type om dit te doen, maar ook ik had de foto ontvangen. Maar ik had nooit gedacht dat Ellie erdoor gepest werd. Ik heb het nooit echt opgemerkt, ik wist dat ze werd belachelijk gemaakt door Montgomery en de rest van zijn groep. Maar dat het haar zo erg pijn deed wist ik niet, ik bleef bij die groep uit de buurt. Ik wou dat ik de tijd kon terugdraaien, naar de tijd dat Ellie nog naast me zat, en ik haar in mijn armen sloot. Naar de tijd dat ik haar kuste met heel mijn hart, haar zachte lippen op de mijne gedrukt. Naar de tijd dat ik haar haar streelde en ze haar hoofd op mijn borstkas legde. Haar warme lichaam tegen het mijne, haar hand gesloten in de mijne. Ik wil die tijden terug, ik wil haar terug. Ik wil terug gelukkig zijn, met haar. Ik wil mijn toekomst spenderen met haar. Dromen vielen in duigen toen ik haar vond, bloedend, haar bleek gezicht scheen door her licht dat binnenviel en haar ogen gesloten. Ze had zo vredig geleken, als het niet was voor de twee gigantische en diepe sneden op haar pols, te samen met andere diepe sneden. Maar die twee verticale sneden waren degene die haar van het leven hadden beroofd. Had ze het maar nooit gedaan, dan zou alles nu beter zijn. Ik draaide de cassette om en begon naar de volgende tape te luisteren.

Not anymore {13RW}Where stories live. Discover now