-3-

12 2 0
                                    

    ,,Tak, Chany. A koho vybereme tobě?" Tahle otázka mu hrála v hlavě po celou dobu, co trenér hledal vhodnou bytost. Přemýšlel nad tím koho by tak asi mohl dostat.

    ,,Už vím." usmál se a naprogramoval přístroj. ,,Trocha překvapení neuškodí, ne?" tázavě se na něj podíval. Chanyeol se nervozně zasmál a přikývl. Trenér zmáčknul tlačítko.

    Chanyeol se objevil na opuštěné kamenné pláži. Nebyla to jen tak ledajaká kamenná pláž. Ty kameny totiž měly přinejmenším metr do výšky i do délky. Měl co dělat, aby si na nich nezvrtnul kotník. Voda byla klidná.

    Okamžitě jak Chanyeol zpatřil moře, trochu se oklepal. ,,Voda? Proč zrovna voda? Já se vody bojím." zakňučel a snažil se zjistit, co ho tady čeká. Skákal z jednoho kamene na druhý. Až dohopsal blíž k moři, zastavil se. Voda se začala bouřit. Narážela o kameny a stříkala všude okolo. Chanyeol tam jen tak stál a čekal co se bude dít dál. Najednou se veškerá voda začala shromažďovat na jednom místě. Když už konečně bylo vše u sebe začalo to růst do výšky. Z neznámého tvaru se stalo obrovské monstrum. Bylo asi patnáct metrů vysoké a Chanymu se zatajil dech. ,,Vodní démon. No to je fakt skvělý." zamumlal. Čuměl na to s pootevřenou pusou a nevěděl co má dělat. ,,Kdyby tady byl Suho. Ten by tu nestvůru zkrotil. Já přece vodu neovládám. Já mám oheň! Tohle je přeci něco úplně jiného než nějaký rybník. Tohle je démon! Co mám proti tomuhle asi s ohněm dělat?" postěžoval si sám pro sebe.

    Monstrum se začalo svými dlouhými chapadly ohánět všude okolo sebe. Chanyeol se schoval za jeden z větších kamenů, aby ho nešlo vidět a vklidu mohl promyslet taktiku. ,,Tak doře, co kdybych zkusil fénixe? To by mohlo zabrat. Ale nikdy se mi to nepodařilo, co když to nezvládnu? No za pokus to stojí." konzultoval sám se sebou.

    Když měl svůj plán vymyšlený vyšel zpoza kamene a díval se nestůře tváří v tvář. Za opaskem měl zapalovač, který si vytáhl, aby měl na začátek nějakou jiskru. Ne že by to nutně potřeboval. Ale vyvolat oheň jen tak, bez jakékoliv jiskry stojí hodně úsilý. A nemůže si dovolit ryskovat vyčerpání.

    Zapálil zapalovač a odpodil ho na zem. Z malé jiskřičky se najdnou stal plamen, který tvořil kruh okolo Chanyeola. Příšera po něm házela kusy vody, které ale Chanyeol vždy odrazil ohnivým štítem. Začal vnímat veškerý oheň, co byl okolo něj a v něm samotným. Cítil, jak mu proudí v krvi. Doslova hořel. Z ohnivého kruhu se začal stávat obrovský vír, který se pořád zvětšoval a zvětšoval. Až byl velikostně stejný, jako démon. Ten se svými chapadly snažil vír zničit. Byl ale natolik silný, že pokáždé, když se démon s vírem střetnul useklo mu to část chapadla. To mu bohužel po každém upadnutí zase narostlo.

    Chanyeol pokračoval ve své práci. Všechen oheň z víru se najednou vcucl do jeho hrudi. Chvíli tam jen tak stál a vydechoval. Pevně sevřel víčka a zatnul pěsti. Pomalu z něj začaly vyletovat plameny ohně a začaly okolo něj kroužit. Potom se to shromáždilo za jeho zády a vytvořilo to tvar fénixe. Měřil asi deset metrů a létal okolo vodního démona. Ten se za ním pořád otáčel a mával chapadly všude to jenom šlo.

    Když okolo něj fénix přestal kroužit, odletěl od něj trochu dál. Potom se rozletěl přímo naproti němu a vrazil do něj. Z fénixe začaly vycházet všelijaké jiskry a narážet do démona. Aby si byl Chanyeol jistý, že ho porazí přidal ještě trochu své schopnosti, aby ho dorazil.

    Démon se najednou rozpustil a stalo se z něj zase moře. Chanyeol padl na kolena a už jenom cítil jak se prostředí okolo něj změnilo. Všichni, až do jednoho, se rozeběhli a objali ho. ,,Chany! Chany! Ty jsi to zvládl!" zvolal Chen. ,,Chanyeole, chápeš to? Ty jsi vyvolal fénixe! Konečně se ti to podařilo!" skákal okolo něj Baekhyun. Chanyeol se ale vůbec dobře necítil. Neměl žádnou energii, myslel si že omdlí. ,,Odstupte od něj a nechte ho si odpočinout." přišel trenér podal mu sušenku a pomohl mu vstát. Odvedl ho do odpočinkové zony a ještě mu poblahopřál.

    ,,Můžete si odpočinout. Dneska končíme." přišel trenér k ostatním a odešel pryč z haly. Všichni se zvedli a šli za Chanyeolem. Tam si ještě chvíli povídali a potom šli společně domů.

Power //czKde žijí příběhy. Začni objevovat