12. Bölüm ~ Şok

4.4K 305 89
                                    

Sesini değil sözünü yükseltmeli insan. Çünkü gök gürültüleri değil yağmurlardır yaprakları yaşatan

Shakespeare

Bazen Rabbimin çok gülen insanlara karşı bir oyun oynadığını düşünürüm, öyle bir oyun ki sen oyunun sonucunda galip gelsen de yenilsende edindiğin ders hep aynı; gülmeyeceğim, ciddi olacağım gerektiğinde konuşacağım

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bazen Rabbimin çok gülen insanlara karşı bir oyun oynadığını düşünürüm, öyle bir oyun ki sen oyunun sonucunda galip gelsen de yenilsende edindiğin ders hep aynı; gülmeyeceğim, ciddi olacağım gerektiğinde konuşacağım.

Hani bazen derler ya; hayat bana oyun mu oynuyor? Başkalarını güldüren hayat neden beni hiç güldürmüyor? Bahtsızım ben!...

Ben ne yapayım Allah aşkına? Bunlar böyle yapıyorsa... Küçücük bir şeye lanet eden, beddua eden, küfür edenler gibi mi yapayım yoksa hâşâ Rabbimin adaletini, merhametini mi sorgulayayım?

Siz annesiz bir güne başlamak nedir bilir misiniz? Bütün yükün üzerinizde kalmasını... Kendinize dahi bakamazken "Şirketi yöneteceksin Hale!" Denildiği an ölmek istediğinizi? Annenize ve babanıza sizi yanlız ve bir başına bıraktığı için onlara sevginizin büyüklüğünden dolayı kızamamayı bilir misiniz? Sırf isyan etmemek için vücudunuzu haşat etmeyi ? Yanlız hissettiğiniz her an duvarların sizi kara delik gibi içine çektiğini bilir misiniz peki?

Bilemezsiniz!

Herkesin hayatı hiç sekmeye uğramadan uyumlu, düzenli bir şekilde devam ederken bir anda benim hayatımın tepe taklak olması beni çok yordu, çok yıktı , çok kırdı...

Hiç bir şeye inancım kalmadı artık benim... Örneğin mutlu olacağıma, sevineceğime en önemlisi hayatımı bir ömür paylaşabileceğim, beni iyimle kötümle sevebilecek bir kişinin olacağına...

Bunu şimdi neden mi söyledim? Çünkü artık mutlu olmak istiyorum, babam ve annemin istediği gibi... Onları unutmadan ama onların beni olumsuz etkilemediği bir şekilde yaşamak istiyorum, yaptığım iyiliklerin bu dünyada hüküm sürmesini istiyorum ve en önemlisi iyiliklerime süratle devam etmek istiyorum ama şimdi olduğu gibi değil de şimdi olduğundan tek farkla; eşimle birlikte devam etsin istiyorum.

Sanki çok şey istiyormuşum gibi görünebilir ama ben sadece istediklerimin ana kaynağı olan saadeti istiyorum, iyiliği istiyorum.

Babamın da dediği gibi bu dünyada sadece iyiliklerin kalır sen gidicisin onlar kalıcı ve onlar sana bulunduğu sürece hep sevap kazandıracak.

~

Alarmın sesiyle gözlerimi araladım. Ahu'nun daha uyanmamış olduğunu tahmin etmek hiç de zor değildi. O yüzden bakmama gerek yoktu.

Yataktan yavaşça kalktım. Merdivenlerden inip mutfağa doğru ilerledim. Çay yapmak için arıtıcıdan su kaynatıcısına su koydum, o kaynarken dolaptan 3 yumurta çıkardım ve pişmesi için bir kabın içinde ocağın üzerine koydum.

Kahvaltılıkları masanın üzerine dizdim, tabak, çatal ,bardak çıkardım, domates salatalık doğradım ve Ahu'nun sabah kahvaltılarında en sevdiği şey olan yumurtalı ekmek için hazırlık yaptım.

ÖRTÜLÜ Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin