30.

2.4K 73 12
                                    

P.O.V. Brooke
Ik sta in de keuken een paar broodjes klaar te maken die Jace en ik onderweg en daar kunnen eten, zodat we geen eten hoeven te kopen daar. Ik voel twee grote armen om mijn middel heen en een hoofd op mijn schouder. "Hey schat" fluistert Jace in mijn oor. "Wat is er?" Vraag ik, zonder hem aan te kijken. "Ben je bijna klaar?" Ik knik. Ik doe het laatste broodje in de zak, was snel het mes af en zet het beleg weer in de kasten neer. Ik doe de zak met broodjes in mijn tas en draai me dan om naar Jace. "Ik ben klaar" zeg ik.

Ik ga nog even snel naar de wc en dan lopen we ons appartement uit. "Weet je al wat je allemaal bij Allison gaat doen?" Vraag ik aan Alexia. Ze schudt met haar hoofd. "Nog niet" Ik knik begrijpend. "Wel zin in?" Ze knikt hevig met haar hoofd.

We komen aan bij het huis van Allison en Jace, Alexia en ik stappen uit. Alexia zegt ons gedag en loopt dan naar de voordeur. Jace en ik gaan weer in de auto zitten en wachten dan totdat ze binnen wordt gelaten. Als ze naar binnen loopt, zwaaien we nog even naar haar en dan rijden we weg. Op naar een lekker weekendje met z'n tweetjes!

————

Na twee uurtjes rijden zijn we op onze bestemming aangekomen. Ik kijk om me heen en ruik de heerlijke geur van zon, zee en strand.

Jace en ik lopen naar de receptie en checken daar in. We krijgen de sleutel van ons huisje en allemaal informatie. "Het ontbijt is hier elke dag van half 8 tot 11 uur, daar kunnen jullie gebruik van maken en verder wens ik jullie een fijn verblijf" zegt ze met een vriendelijke glimlach. "Dank u wel" zeggen Jace en ik terug, voordat we het gebouw uitlopen.

Ik open de deur van ons huisje en dan lopen we naar binnen. We halen onze tassen uit de auto en zetten die op de slaapkamer neer. Jace gaat naar de woonkamer om daar te kijken om er Formule 1 is, waardoor ik met mijn ogen rol. Mannen en die autosport altijd...

Ik pak de tassen uit en leg alles in de kast. Als alles is weggelegd, loop ik ook naar de woonkamer. Ik zie hem voor de tv liggen op de bank, terwijl hij een natuurprogramma zit te kijken. "Zullen we boodschappen gaan doen?" Vraag ik. Jace knikt goedkeurend. Hij staat op en samen lopen we terug naar de auto.

We rijden naar het dichtstbijzijnde dorpje. Het is een klein, maar zo te zien een gezellig dorpje. Iets heel anders dan dat ik gewend ben in ieder geval. Jace parkeert de auto en dan stappen we uit. We lopen de buurtsuper in en pakken een karretje.

————

We hebben alle spullen voor dit weekend gehaald en ik ruim het op. "Jace?" "Ja?" "Wat gaan we vanavond nog doen?" "Dat is voor jou een vraag en voor mij een weet" zegt hij. Ik kijk hem aan en hij kijkt terug met een grijns op zijn gezicht. Ik rol met mijn ogen, maar ik kan een glimlach niet tegenhouden. "Gek" "Hé, jij bent gekker" zegt hij terug. Ik kijk hem beledigd aan. "Daar ben ik het niet mee eens" "Oké. Jij je zin" zegt hij lachend, voordat hij zich weer terug omdraait en weer tv gaat kijken.

Als ik na een paar minuutjes klaar ben, plof ik naast Jace op de bank. Hij kijkt mij aan en slaat een arm om mij heen. Ik ga tegen hem aanliggen en kijk mee naar de voetbalwedstrijd die op de tv te zien is.

Al snel vind ik het saai worden en pak ik mijn telefoon. Ik ga naar WhatsApp en begin mijn moeder te appen.

Mama💜
Ik: Hey mam
Ik: Hoe gaat het daar? Heeft hij nog geen heimwee?
Mama💜: Hoi schat
Mama💜: We zijn vandaag de hele dag buiten geweest. In de speeltuin en naar de kinderboerderij. Hij heeft zeker geen heimwee.
Ik: Leuk!
Mama💜: Ga genieten dit weekend en denk niet te veel aan Alexia en Tim. Ze zijn allebei in goede handen.
Ik: Ik weet het. Tot zondag
Mama💜: Tot zondag

Ik leg mijn telefoon weer weg en kijk verder naar de saaie voetbalwedstrijd.

————

"Ben je klaar en heb je alles?" Vraagt Jace. Hij zei namelijk dat we nu naar de verrassing gaan. Ik knik. "Ik ben helemaal klaar" We lopen de deur weer uit en ik doe de deur op slot. Jace pakt mijn hand vast en samen lopen we naar, geen idee.

Na 10 minuutjes lopen komen we aan bij een chique restaurant. Ik kijk Jace vragend aan. "Heb je hier echt gereserveerd?" Vraag ik onzeker. Er zitten allemaal vrouwen in jurken en mannen in pak aan tafel en ik loop in een simpele spijkerbroek en T-shirt. Jace knikt. "Het maakt niet uit of je een jurk aan hebt. Jij bent altijd beeldschoon" zegt hij, waardoor mijn wangen een tintje roder worden. Hij neemt me mee naar binnen. Hij zegt dat hij gereserveerd had op de naam Spike en de man knikt. Hij neemt ons mee naar de tafel en wij nemen plaats. "Willen jullie alvast iets te drinken?" Vraagt de ober. Ik knik en bestel een rode wijn. Jace bestelt een biertje en dan loopt de ober weg.

Het eten kwam al heel snel nadat we het besteld hadden en ik zit echt te genieten van dit eten. "Het is zo lekker" zeg ik tegen Jace. Hij knikt instemmend. We hebben allebei Fish and Chips en dit is echt de lekkerste die ik ooit heb gegeten.

Nadat we het dessert hadden opgegeten, bleven we nog even zitten om te kletsen en het eten te laten zakken. Na een halfuurtje liepen we naar de bar om af te rekenen en liepen we weer terug naar het huisje.

————————————————————————
Hey hey🙋🏼‍♀️

Het is een beetje saai geworden, maar ik had even geen leuke inspiratie voor dit hoofdstuk😅

Xxx Eline

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Onde histórias criam vida. Descubra agora