2

10 1 0
                                    

Ik loop met Amber richting de schoolkantine. Daar sluiten we aan in de rij voor het eten. ik zeg tegen Amber: ‘’ulgh daar hebben we juliette weer’’. Juliette is 1 van de ‘’sletjes’’ van de school ze is ook tevens mijn bully. Ze weet precies mijn zwakke plekken te vinden. Ik kijk niet naar haar en schep mijn eten op. Vandaag staat er salade met friet en worteltjes op het menu met een appeltje en melk. Ik reken af en ga aan een tafeltje zitten met Amber.
Ik pak vervolgens mijn telefoon en net als ik mijn telefoon pak belt er iemand:
stranger: hallo met Arnold is dit Helena Ballato?
Helena: ja wat is er?
Arnold: ik wil graag dat je naar huis komt ik ben je vader en heb een verrassing voor je
Helena: Oke ik kom!
Ik zeg tegen Amber: ‘’mijn vader belde me net en hij vertelde dat ik naar huis moet komen omdat hij een verrassing voor mij heeft we gaan zien wat hij in petto heeft’’
Amber zegt: ‘’oke is goed ik zie je morgen weer op school!’’. ‘’ja komt goed tot morgen!’’
Ik loop naar mijn kluisje en pak mijn Black Parade jacket eruit en plug mijn oortjes in en ik laat de stem van Frank Iero met Joyriding door mijn oortjes horen. Ik loop rustig het schoolgebouw uit en zing zachtjes mee met de muziek.
¨Yeah, it's cool, I'll be okay¨
I felt your pain wash over me
Dry your eyes and hide my shakes
Hate the look that's on your face…
Ik kom aan bij mijn huis en zie dat de auto van mijn vader er staat. Ik doe de deur open en brul: “Ben er wat is er aan de hand?’’. Mijn moeder antwoord met: ‘’vraag het even zo aan je vader hij zit nu op de wc’’. even later komt mijn vader van het toilet af en zegt hij: ‘’ik heb in Amsterdam een 2e huis gekocht en ik zou het erg leuk vinden als mijn favoriete meisje mee gaat wil je dat?’’. ik knik nee.‘’’Maar het is heel leuk en ik kan jou beloven dat je My Chemical Romance gaat ontmoeten’’.‘’Dat klinkt wel interessant’’ zeg ik droog. ‘’pak je spullen maar want we vertrekken morgenochtend’’.   Ik schudde met mn hoofd en liep rustig de trap op. ''Helena! denk er wel aan dat we een poosje wegblijven dus neem genoeg spullen mee voor minstens 2 weken, ik heb verder alles met school geregeld enzo.'' roept mijn vader onderaan de trap. ''Jaaahh..'' mompelde ik, niet wetende wat hij überhaupt zei , omdat ik mijn oortjes al terug had ingedaan.  Ik liep mn kamer binnen en trapte wat zooi voor de deur weg zodat ik er tenminste normaal langs kon, en anders ging mijn moeder ook wel weer zeiken natuurlijk, maar goed. a
Ik voelde mijn telefoon trillen in mijn broekzak, het was Amber, ''Ayy, wat was er nou gaande dan, waarvoor je naar huis moest?''. ''Oh gewoon dom gezeik, ik ben trouwens de komende 2 weken niet op school,.'' typte ik terug. Ik zette mijn telefoon daarna gelijk uit, want ik had geen zin om alles uit te leggen. Dan zal ik helemaal geen tijd meer hebben om alles in te pakken , en dan ook nog mijn huiswerk af te maken. Ik zet mijn TV aan, en zocht Spotify op en zet mijn playlist, waar echt veel en veel te veel nummers opstaan, op shuffle. Daarmee werk ik tenminste een beetje lekker door. Fall out Boy's cover van Beat it kwam op, ik begon gelijk door mijn kamer heen te dansen, terwijl ik het geluid nog net wat even harder zet.
'' They told him don't you ever come around here. Dont wanna see your face, you better disappear.The fire in their eyes and their words are really clear.So beat it, just beat it. You better run, you better do what you can. Don't wanna see no blood, don't be a macho man. You wanna be though, better do what you can. So beat it , but you wanna be bad. ''
Gil ik mee me met de achtergrond muziek. Mijn moeder schreeuwde naar boven of het niet wat zachter kon, maar ik hoorde niks, dus kwam ze woedend die trap op gerend. ''Helena! kan het verdomd niet wat zachter, de kinderen van de buren zijn aan het slapen'' zegt ze terwijl ze vreemd tegen mijn deurkozijn staat. ''Jaja, sorry mam, ik zal hem al zachter zetten hoor.'' mompel ik. Ze loopt terug naar de overloop, en half op de trap zegt ze nog: '' Ga ook alsjeblieft je koffer inpakken voor morgen, in plaats van op die herrie staan dansen, als je je toch nuttig wilt maken''. Ik schud met mijn hoofd en ga op zoektocht naar mijn koffer, die waarschijnlijk ergens op zolder staat.
Ik pak de stok om het zolderluik om laag te halen, en klap daarna het trappetje uit. Zoekend naar licht kruip ik de zolder op. ''Volgens mij staan de koffers altijd daar helemaal in het achterste gedeelte.'' mompel ik tegen mijzelf. Al steunend en kreunend loop ik naar achter, waar ik mijn zwarte koffer, helemaal bezaaid met stickers en badges van allerlei bands, zoals My Chemical Romance, Panic! At The Disco, Pierce The Veil en Ghost B.C. Mijn ouders vinden die koffer echt verschrikkelijk, sinds ze zelf best wel gelovig zijn, en dus geloven dat bands zoals Ghost e.d een slechte invloed op mij hebben ofzo, niet dat ik daar wat op uit doe maar goed. Ik gooi mijn koffer naar beneden en hij komt met een plof neer op de grond. Ik zet het licht uit en klim lenig het trappetje af.
Slepend met de koffer achter mij aan loop ik naar mijn kamer, waar ik de koffer op mijn bed neergooi. Ik zie nog dat er een appje van Amber is binnengekomen, maar dat negeer ik gewoon even, en ik begin met het inpakken van mijn koffer voor 2 weken Amsterdam met mijn vader, fun..

summertime(MCR fanfic)Where stories live. Discover now