Cesta vlakem

1.2K 46 0
                                    

Ella, Lisa, Annie, Jack, Adam a James jedou v Bradavickém expresu.

Ella najednou vzdychla:,Achjo lidi! Mám hlad. Půjdu najít vozík se sladkostmi.' Kluk sedíc vedle Elly okamžitě vstal. ,Počkej! Půjdu s tebou. Aby ses mi tady nikde neztratila.' Dívka protočila oči a vyšla z kupé společně s Jamesem. V kapse měla pár drobáků. Stačilo ji to asi tak na 3 čokoládové žabky. ,Hele Woodová, co takhle ty, já prázdný kupé?' Ella jen odvětila: ,Zapomeň Pottere!' James se nenechal jen tak odbýt. ,Ale no taaak.., já vím že ničem jiným netoužíš' a udělal na ni zamilovaný obličej. ,Jestli po něčem toužím tak je to otevřít okno tohodle vlaku a vyhodit tě odtut!' Oba si neuvědomili, že jsou trochu víc hluční a půlka vlaku na ně kouká, včetně stařenky s vozíkem. Ella zrudla, zato James se tvářil vítězoslavně. Zašeptal ji do ucha:,Zrudla jsi, Woodová.' Dívka se jen otočila, vrazila do chlapce a šla zpět do kupé. Dočista zapomněla, že měla hlad. Jak mohla vůbec dopustit, aby ji vytočil ten, ten primitivní namyšlený pitomec!

Třískla s dveřmi od kupé a koukaly na ni 4 nechápavé pohledy. ,Ello? Co se ti proboha stalo? Neměla jsi náhodou hlad?', ptala se nechápavě Lisa. ,Nechte mě být.' Sedla si k oknu a s nikým nemluvila. Ostatní jen pokrčili rameny. O pár minut si to do stejného kupé nakráčel i James. Ella ani nezvedla hlavu. , Woodová? Na to jaký jsi měla hlad si od toho vozíku vypálila dost rychle. Naštěstí jsem velice velkorysý a koupil jsem ti pár čoko žabek.', a hodil je Elle. ,A za tuto mou ochotu, bysme spolu mohli někam zajít, co říkáš?' Dívka se zvedla, hodila po chlapci čokoládové žabky a rázným krokem vyšla i se svými věcmi z kupé ven.

Ella nevěděla kam jde. Věděla jen, že chce být co nejdál od toho věčně rozcuchaného trouby. Nechápala, co to s ním je. Ve škole se v minulých letech maximálně pozdravili a nikdy se nezačali spolu nějak více bavit, natož hádat! Vlastně se minulý rok bavili jen při famfrpálu. Ten namyšlený trouba je chytač a Ella střelec. Jestli bude tým stejný jako minulý rok, tak to potěš koště!

Z přemýšlení ji vytrhl známý hlas. ,Ahoj Ello! Co tady děláš?' Byl to Matthew. Vysoký Havraspárec. ,Ahoj, jo no já... Nemohla bych si k vám sednout než přijedeme do Bradavic?' ,Jo, pojď! A nemá to něco společného s Jamesem?' ptal se Matthew. Ella zrudla a zakryla si obličej dlaněmi. ,Tak vy už jste to slyšeli?' a pousmála se.

O pár kupéček dál přemýšlel rozcuchaný chlapec, co vlastně udělal špatně.

Ahoj! Jsem moc ráda, že čtete můj nový příběh! Budu moc ráda za nějaké ohlasy. Dejte vědět hlasováním, komentářem, čímkoliv! Budu se těšit u další části :))

NAMYŠLENÝ PITOMEC //HPff// (next generation)Kde žijí příběhy. Začni objevovat