Inapoi catre scoala! yay !

237 18 0
                                    

Nu m-am distrat absolut deloc in vacanta. Am stat in casa si am citit. Am memorat toata materia pentru anul II. In singurele zile in care ai iesit din casa, fiindac mama si tata m-au obligat, mi-am uat matura si am exersat cu Hugo la Quidditch. El e bunicel, dar nu asa bun ca mine si in orice caz, n-aneam pe altcineva prin jur cu (,) care as fi putut juca.
Acum vacanta e pe terminate. Familia Potter n-a mai trecue pe aici. Ai mei au fost la Potteri dar n-am fost cu ei, desi m-au invitat. I-am refuzat spunand ca am de invatat. Nu vvreau sa-l vad pe Abus. Nu vreau sa vorbesc cu el.  Nu am de ce. 

In schimb, m-am gandit ceva timp la Scorpius. Oare lumea inca mai spune lucruri despre el? Eu nu stiu, fiindca nu am mai iesit din casa prea mult. Imi pare asa rau pentru el. Nici macar el, un sange pur, un Malfoy, nu merita asaceva. Tata e dusman de moarte cu tatal lui. Poate despre asta este vorba. Poate asta e motivul pentru care mi-a zis sa nu-l las pe Scorpius sa ma intreaca. Nu ca sa arat eu ca sunt mai buna ca Scorpius ci ca el sa arate ca fiica lui e mai buna ca fiul lui Draco Malfoy. Il uraste pur si simplu. Mama mi-a spus ca s-au detestat din primul an de scoala, dar nu mi-a dat amanunte. Eu presupun ca avea legatura cu faptul ca mama era nascuta din mageamii. De aia imi spune tata sa stau departe de cei cu sange pur. Spune ca bunicul nu m-ar ierta niciodata daca m-as casatori cu un sange pur, mai ales daca ar fi asa ca Malfoy.

Maine incepe  al 2 lea meu an la Hogwarts va incepe si sper ca de data asta sa fie mai bine. Sunt membra in echipa de quidditch. E tot ce-mi puteam dori. Sper doar ca anul acesta sa fiu mai aprecia pentru cine sunt nu pentru abilitatile mele.

Acum inchid ochii. Gandurile ma omoara. Poate ar trebui sa am opresc din gandit. Poate asa m-ar placea cineva pentru faptul ca sunt eu, nu pentru faptul ca parintii mei sunt celebrii, nu pentru ca sunt desteapta, nu pentru ca sunt in echipa de Quidditch, pur si simplu sa ma placa pentru ca sunt eu.

...

Dimineata

...

- Rose! Rose, trezeste-te pentru Dumnezeu!

- Ce..ce e? intreb deschizand greoi ochii si privind-o pe mama.

- Tatal tau nu a pus alarma sa sune la timp! Suntem in intarziere! Imbraca-te repede! Trabuie sa plecam la gara!

Sar din pat. Imi aleg hainele mageamesti si robele pe care le voi pune pe mine in tren. Sunt inca obosita. Mi-e foame. Dar nu vreau sa pierd trenul.

M-am dus jos si am intrat in masina. Mama si tata erau in fata. Au accelerat.

- Stati! Si Hugo unde e?

Tata a franat imediat. A dat inapoi. Hugo a iesit din casa sarind intr-un picior in timp ce incerca sa il bage pe celalalt in gheata. In gura avea un criosant.
A intrat in masina si s-a urcat langa mine, in spate.

- Credeam ca o sa plecati fara mine.

- Asa ar trebui! De ce ai intarziat?

- M-am dus sa iau cateva criossante pentru drum. Ti-am luat si tie cateva.

- Numai la mancare te gandesti!

- Vrei unul sau nu?

Matele imi chioraiau de foame. Oricat de mult m-ar fi tentat mirosul criossantelor proaspete am vrut sa ma abtin.

- Nu.

- Rose, draga, n-ai mancat nimic. Ia si tu unul, daca nu o sa mori de foame pe drum.

- Bine, fie. am spus incercand sa par nepasatoare si i-am smuls lui Hugo din mana criossantul pe care tocmai mi l-a intins.

Cateva minute s-a lasat o liniste ordinara.

- La anul o sa merg si eu la Hogwarts. apuse Hugo mandru, spargand linistea.

- Din pacate...am spus eu incet.

- Rose, nu fi rea. Hugo e fratele tau! ma mustra mama.

- Glumeam si eu! Credeam ca aveti simtul umorului.

Am ajuns in gara la timp. Mai erau vreo 10 minute inainte ca trenul sa plece. Lily s-a strecurat prin multime si l-a imbratisat pe tata.

-  Unchiule Ron! Unchiule Ron! Arata-mi trucul! Mi-l arati?

- Sigur scumpete! Orice pentru preferata mea din familia Potter. Uite, am mancat usturoi. S-ar putea sa simti miros de usturoi.

- Mama, tata iar vrea sa fac trucul ala stupid.

- Tu spui ca e stupid. El zice ca e bun. Eu zic ca e undeva pe la mijloc.

- Ei, ia uite cine nu mai era simtul umorului acum! 

Tata i-a suflat lui Lily peste fata moment in care ea a inceput sa chicoteasca si a spus:

- Nu mirosi a usturoi. Mirosi a pui!

Taa a apucat nasul lui Lily (pacaleala de doi lei) si l-a ridicat in aer, apoi a disparut. Lily a inceput sa rada cu gura pana la urechi. Mi-am apucat bagajul si am urcat in tren, cu Albus. Nu am vorbit cu el. Am dat sa plec intr-un alt vagon dar cand am deschis usa am dat nas in nass cu Sorpius.

***
Scorpius povestitor

*** 

Deschid usa vagonului si merg sa-l caut pe Albus. In fata mea, sta Rose.

- Numa, Rose.

- Mda, pa, Scrpius. spune si ma ocoleste nep[asatoare.

- Ea ce a patit? am intrebat intrand in compartiment si uitandu-ma la Albus.

- Cine mai stie....?

- Vati impacat nu-i asa?

- Nu. Inca nu vrea sa vorbeasca cu mine.

- Uh, imi pare rau.

- Mie nu. E incapatanata. Nu vrea sa acsculte. Imi pare mai bine ca am scapat definitiv de ea, e asa enervanta!

- Hei, Albus - am spus ignorand ultimul lucru pe care l-a spus el- ia ghici!

- Ce?

- Tata m-a invatat cum sa joc Quidditch! Toata vara am exersat! Spune ca am devenit profesionist!

- Serios? Tu inca mai vrei sa intrii in echipa?

- Da.

- De ce? Quidditchul e un sport atat de tampit! Noua nu ne placea! Ai uutat?

- Tie nu-ti placea. Mie nu-mi placea pentru ca parea plicticos. Dar acum ca m-am apucat sa joc e foarte tare! Trebuie sa incerci, Albus!  Mi-am schimbat parerea despre Quidditch. Si tata zice ca sunt chiar foarte bun.

- Bine, bine. Daca tie iti place, ok. Desi nu inteleg de ce ti-ar placea. Nu stiu ce ti-a venit asa deodata sa te apuci de quidditch!

Nu stiu daca Albus e gelos sau suparatr. Poate crede ca daca voi juca qudditch de acum voi avea mai putin timp in care vom sta impreuna si e normal sa-si faca griji., Sunt singurul sau prieten. E singurul meu prieten. Dar  nu vreau sa ne certam din vina asta si nici la Quidditch nu vreau sa renunt. Nu o sa aleg intre Albus si Quidditch. Sper ca va intelege.

*Scuse pentru greseli!*

Rose WeasleyWhere stories live. Discover now