Κεφάλαιο 30 - Η αποκάλυψη

823 84 14
                                    

 Ξεκίνησαν από την Richmond District, πέρασαν την Balboa Hollow South of Market, και βγήκαν στην κεντρική οδό.

Τι στο καλό; Τόσα ξενοδοχεία περάσαμε, που στο διάολο πάνε;  έβριζε συνεχώς μέσα από τα δόντια του.

Πέρασαν το South Park και το South Beach και κατευθύνονταν προς το The East Cut. Όταν το περάσανε κι αυτό, έψαξε για το κινητό του για να ειδοποιήσει τον Κώστα γιατί είχε ένα κακό προαίσθημα για απόψε.

 Γαμώτο! Τώρα βρήκε να αποφορτιστεί η μπαταρία; είπε μόλις είδε πως το κινητό του ήταν απενεργοποιημένο.

 Πλέον, ήταν στη γέφυρα San Francisco Oakland Bay Bridge και σχεδόν είχαν φτάσει στο Yerba Buena Island, ένα μικρό νησάκι που βρισκόταν πριν από την πόλη Oakland.Μόλις μπήκαν στα νησάκι, αντί να συνεχίσουν προς τη πόλη, έστριψαν δεξιά, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν προς το Treasure Island, ένα μικρό νησάκι που φιλοξενούσε στρατώνες κάποτε.

 Μα τι στο; Αυτό το μέρος έχει εγκαταλειφθεί από το 1990, όταν κλείσανε του παλιούς στρατώνες. Για ποιο λόγο να βρεθούν εδώ; Ήθελαν να 'ναι σίγουροι πως δε θα τους βρω; Ή μήπως με πήραν χαμπάρι; Αλλά ήμουν αρκετά προσεκτικός... σκέφτηκε ο Χρήστος και πλέον είχε σταματήσει το αμάξι.

 Πρώτη κατέβηκε η Τζούλια και κατευθύνθηκε προς τους στρατώνες. Το ταξί δεν έφυγε, οπότε μάλλον την περίμενε για να την γυρίσει πίσω στο σπίτι. Ο Νίκος με το αμάξι του, ήταν αρκετά πιο πίσω, και ακολούθησε δεύτερος.

 Τι στο καλό κάνουν εδώ; Και για ποιο λόγο είναι και μαζί του και μαζί μου; Δεν της είμαι αρκετός; Ολόκληρος πράκτορας και να διαλέγει το παιδαρέλι; Είμαι σίγουρος πως είμαι κατά πολύ καλύτερός του, αλλά αν θέλει να είναι με αυτόν τι γυρεύει μαζί μου; Πρέπει να μου δώσει κάποιες εξηγήσεις! είπε έτοιμος για καυγά κι ενώ ο ανδρισμός του είχε πληγωθεί.

 Προχώρησε κι αυτός προς τους παλιούς στρατώνες προσεκτικά για να μην τον καταλάβουν, ηθελε να τους πιάσει επ' αυτοφώρω. Μα στάθηκε πίσω από ένα δέντρο όταν είδε ένα ντούκι σχεδόν δύο μέτρα, να φυλάει την είσοδο του στρατώνα.

Τί γίνεται εδώ; Θέλουν και τσιλιαδόρο; είπε και προσπάθησε να δει καλύτερα.

Μετά από δέκα λεπτά, κι αφού εξαντλήθηκε η υπομονή του, δεν άντεξε και άρχισε να κατευθύνεται προς το μέρος του. Ήθελε να μάθει τι συνέβαινε.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Η πόρτα άνοιξε και φως έπεσε πάνω στο πρόσωπο του τσιλιαδόρου, καθώς γυρνούσε προς το μέρος της Τζούλιας.

"Καληνύχτα Μάνο." τον χαιρέτησε εκείνη, ενώ ο Χρήστος έτρεξε προς το μέρος της έχοντας δει την ουλή του Μάνου, και συνειδητοποίησε πως είναι ο Σκαρ.

"Τζούλια τρέχα, είναι δολοφόνος!" φώναξε χωρίς να το πολυσκεφτεί τι θα γινόταν στη συνέχεια.

 Το ένστικτό του, τον καθοδήγησε για να την σώσει από ένα μέλος της σπείρας.

"Χρήστο, όχι!" του φώναξε εκείνη, ενώ ο Μάνος ήδη είχε βγάλει το όπλο του και σημάδευε τον Χρήστο.

 Ο Χρήστος σάστισε, δεν ήξερε τι συνέβαινε, δεν μπορούσε να καταλάβει. Και τότε, ακούστηκε το περίστροφο του Μάνου. Και η σφαίρα πήγαινε ακριβώς στην καρδιά του Χρήστου. Μα την τελευταία στιγμή, έπεσε πάνω στον Χρήστο η Τζούλια, και η σφαίρα αντί να χτυπήσει αυτόν, χτύπησε εκείνη.

"Τζούλια...τί...γιατί;" ρώτησε σαστισμένος εκείνος.

"Συγγνώμη." είπε ψιθυριστά εκείνη κλαίγοντας και λυποθύμησε στην αγκαλιά του.

 Ακούστηκαν και άλλοι πυροβολισμοί κι έπειτα φωνές, πολλές φωνές, όμως ο Χρήστος είχε σαστίσει...

ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ...ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ (1ο ΒΙΒΛΙΟ) {TYS2023}Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα